1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς

Lloyd’s: Σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς

Lloyd’s: Σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο JP Morgan εκτιμά ορισμένες αλλαγές για τις ασφαλιστικές εταιρείες Lloyd’s ενόψει των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2024 (1H24), συμπεριλαμβανομένης της προσδοκίας ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των προβλέψεών τους για το 2024.

“Αναμένουμε ότι οι ασφαλιστές των Lloyd’s θα βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τις προβλέψεις τους για το οικονομικό έτος 2024, με την εμπειρία των αποζημιώσεων στο 1ο εξάμηνο του 24ου έτους να είναι πιθανότατα εντός των συνήθων προσδοκιών. Ενώ πιστεύουμε ότι οι τάσεις των μεγάλων ζημιών του 2ου τριμήνου δεν ήταν τόσο ευνοϊκές όσο του 1ου τριμήνου, δεν αναμένουμε ότι οι συνολικές ζημίες του 1ου εξαμήνου θα υπερβούν τους υποτιθέμενους προϋπολογισμούς”, δήλωσε ο JP Morgan.

Όσον αφορά το top line, οι ρυθμοί ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιοι με τις τάσεις που παρατηρήθηκαν το 1ο τρίμηνο σε όλες τις εταιρείες, με τη συνολική τιμολόγηση να είναι πιθανό να διατηρηθεί ή να δει μικρές αλλαγές.

Για την Beazley, ο JP Morgan προέβλεψε αύξηση των ακαθάριστων ασφαλίστρων κατά 8% (έναντι υψηλών μονοψήφιων προβλέψεων), αύξηση των ICWP κατά 7% στην Hiscox και αύξηση των GWP κατά 8% για την Lancashire.

Επιπλέον, προβλέπονται ενδιάμεσα μερίσματα 13c για την Hiscox και 10c για τη Lancashire, ενώ η Beazley χρησιμοποιεί ετήσια μερισματική πολιτική.

Σημειώνεται επίσης ότι τα έσοδα από επενδύσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

“Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί κατά το 1ο εξάμηνο του 24 (αύξηση ~50 μ.β. για τα αμερικανικά διετή ως υποκατάστατο) και λαμβάνουμε υπόψη τις επιπτώσεις στα P&L για τις εταιρείες από την πλευρά των επενδύσεων και των υποχρεώσεων. Αυτό θα πρέπει επίσης να είναι ελαφρώς ευεργετικό για τα έσοδα από επενδύσεις, αν και αυτό έχει ήδη αντικατοπτριστεί εν μέρει στους αριθμούς μας μετά την ενημέρωση για το α’ τρίμηνο” σημείωσαν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές του JP Morgan παραμένουν θετικοί για τον υποτομέα των Lloyd’s για το 2024, τονίζοντας επίσης ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε καλό δρόμο για την παραγωγή υψηλών ROE, καθώς και τις ισχυρές δυνατότητες για κεφαλαιακές αποδόσεις σε ελκυστικές αποτιμήσεις.

Οι ίδιοι ανέφεραν: “Οι εκτιμήσεις τους για την πορεία των μετοχών του Morgan είναι πολύ σημαντικές για την πορεία των μετοχών: “Συνεχίζουμε να μας αρέσει ο υποτομέας Lloyd’s, δεδομένων των υψηλών προοπτικών ROE και των ισχυρών δυνατοτήτων επιστροφής κεφαλαίου σε ελκυστικές αποτιμήσεις, ακόμη και μετά το ράλι που παρατηρήθηκε λόγω των εικασιών περί συγχωνεύσεων και εξαγορών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Προβλέπουμε μέσο ROE του 2024 ~20% και με μέσο P/B 1,4x για το 2024E, και οι τρεις μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με τους μέσους όρους πενταετίας τους (18%/6%/7% για BEZ/HSX/LRE). Εντός του χώρου, η Beazley (OW) παραμένει η κορυφαία επιλογή μας”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!