1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί...

Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία»

Μαρία Λιόλη: «Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο, σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την αγάπη για το επάγγελμα και την προσφορά στον συνάνθρωπο ως παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν κάθε Ασφαλιστικό Σύμβουλο στην επιτυχία, ξεχώρισε μέσα από τη συνέντευξη της στο Cyprus Insurance News, η Ασφαλιστική Σύμβουλος Μαρία Λιόλη.

Με πάνω από 40 χρόνια στο επάγγελμα, η συζήτηση μας με την κα. Λιόλη έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού σε αυτή μας μιλάει για τη δική της πορεία στο επάγγελμα, την οικογένεια της, τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας σήμερα καθώς και εάν οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες για μία γυναίκα ασφαλιστική σύμβουλο.

Για το τελευταίο μας τονίζει ότι με μια ισορροπημένη σχέση με τον σύντροφο και την οικογένεια, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να πετύχει μια γυναίκα υπογραμμίζοντας την υποστήριξη της δικής της οικογένειάς που ήταν καθοριστική για την επιτυχία της.

Μεταξύ άλλων, με την κα. Λιόλη μιλήσαμε για τη σημασία των βραβεύσεων για κάθε Ασφαλιστικό Σύμβουλο, τις διαφορές που εντοπίζει ανάμεσα σε εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες ενώ μας μιλά και για την πρόσφατη συνεργασία της με τον Αβράαμ Πεκρή, στο υποκατάστημα του οποίου υπάγεται αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μιλήστε μας λίγο για την πορεία σας ως Ασφαλιστική Σύμβουλος. Τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στο επάγγελμα και ποια τα σημαντικότερα ορόσημα της πορείας σας μέχρι σήμερα;

Ήταν Οκτώβριος του 1982 όταν ήρθαμε με τον σύζυγό μου, τον Γιώργο, από την Ελλάδα, όπου είχαμε ολοκληρώσει τις σπουδές μας στην Αθήνα. Ένας φίλος μας, που εργαζόταν στην Universal Life, μας πρότεινε να ασχοληθούμε με τον ασφαλιστικό κλάδο. Από την αρχή με έλκυσε η ανεξαρτησία που προσφέρει, η πρωτοβουλία και η δυνατότητα για απεριόριστη επαγγελματική ανάπτυξη. Επιπλέον, η συνεργασία με τον Γιώργο, με τον οποίο είχαμε κοινές σπουδές στην Αθήνα ως Πολιτικοί Μηχανικοί, ήταν για μένα μεγάλη πηγή έμπνευσης και υποστήριξης.

Από νωρίς αντιλήφθηκα ότι όπως ο Πολιτικός Μηχανικός σχεδιάζει και κατασκευάζει τον δομημένο χώρο, έτσι και ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σχεδιάζει την εξασφάλιση της οικογένειας και της ζωής των πελατών του. Η αναγκαιότητα της ασφάλειας και η συμβολή της στην προστασία των ανθρώπων ήταν από την αρχή ξεκάθαρη στο μυαλό μου. Τα σημαντικότερα ορόσημα της πορείας μου περιλαμβάνουν την ίδρυση του GML Insurance και την ένταξη των παιδιών μας στην επιχείρηση, γεγονός που ενίσχυσε την οικογενειακή μας δυναμική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η συνταγή επιτυχίας του 2Α Chrysostomou Insurance

Ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος;

Οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ένας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι: α) η απόκτηση υψηλού επιπέδου γνώσεων, β) η ικανότητα οργάνωσης, γ) η θέσπιση υψηλών στόχων ώστε να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες και τα “όχι” του επαγγέλματος, δ) η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου επικοινωνιακών δεξιοτήτων και ε) η επιμονή και υπομονή.

Πώς αξιολογείτε τα αποτελέσματα σας για τη χρονιά που μας πέρασε (2023) αλλά και την τρέχουσα χρονιά που διανύουμε πάντα σε σχέση και με τους στόχους που είχατε θέσει; Ποιο ή ποια θα ξεχωρίζατε ως τα σημαντικότερα σας επιτεύγματά;

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το γραφείο μας, το GML Insurance Agent Ltd. Σημειώσαμε επιτυχίες σε όλους τους κλάδους των ασφαλίσεων. Το σημαντικότερο επίτευγμα, ωστόσο, ήταν ότι τα τρία παιδιά μας επέλεξαν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με εμάς, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των μεταπτυχιακών τους. Σήμερα είναι αξιόλογοι επαγγελματίες και αποτελούν σημαντικό μέρος της ομάδας μας. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.

Πείτε μας τι είναι αυτό που σας κινητοποιεί και σας παρακινεί καθημερινά αλλά και ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Με κινητοποιεί η επίτευξη των στόχων μου και η διατήρηση της σωστής επαγγελματικής συμπεριφοράς προς όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας. Οι μελλοντικοί μου στόχοι περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη του γραφείου μας, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και πρακτικών που θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες μας, και την ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Αυτή τη στιγμή υπάγεστε στο Υποκατάστημα του κ. Αβραάμ Πεκρή. Πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία σας με τον κ. Πεκρή.

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Αβραάμ πριν από την έναρξη της συνεργασίας μας με την Universal Life. Εντυπωσιάστηκα από τις εξαιρετικές του ικανότητες και γνώσεις στον τομέα των ασφαλειών. Η συνεργασία μας επιβεβαίωσε την αρχική μου εντύπωση, και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε μαζί του και μας παρέχει απλόχερα κάθε δυνατή στήριξη.  Η συνεργασία μας έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας μας G.M.L Insurance Agent Ltd.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γίνε και εσύ μέλος στο ευρετήριο μας! Είναι ΔΩΡΕΑΝ

Είστε μία ασφαλιστική σύμβουλος με συνεχείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Τι σημαίνει για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο μία βράβευση και τι πιστεύετε ότι κάνει έναν ασφαλιστικό σύμβουλο να ξεχωρίσει;

Η αγάπη και το πάθος μου για τον θεσμό της ασφάλειας με κινητοποιούν να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη. Για να ξεχωρίσει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος, πρέπει να επιζητά συνεχή πρόοδο, αυτοβελτίωση και δια βίου μάθηση. Η βράβευση είναι μια αναγνώριση της προσπάθειας και της αφοσίωσης, αλλά ο πραγματικός στόχος είναι πάντα η επίτευξη των υψηλών στόχων. Επιπλέον, η δημιουργία ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες και η παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης είναι τα στοιχεία που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

Είναι οι συνθήκες για την επιτυχία πιο δύσκολες για μία γυναίκα ασφαλιστική σύμβουλο σε σχέση με έναν άνδρα συνάδελφο;

Πιστεύω ότι με μια ισορροπημένη σχέση με τον σύντροφο και την οικογένεια, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να πετύχει μια γυναίκα. Έχει τις ίδιες δυνατότητες με έναν άνδρα συνάδελφο. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η αγάπη για το επάγγελμα και η προσφορά στον συνάνθρωπο. Στη δική μου περίπτωση, η υποστήριξη της οικογένειάς μου ήταν καθοριστική για την επιτυχία μου. Από την αρχή της καριέρας μου είχα θέσει στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας στο τομέα των ασφαλειών με σωστή επαγγελματική συμπεριφορά.

Σε επίπεδο πελατών τώρα, παρατηρείτε οποιεσδήποτε διαφορές στην αντιμετώπιση της ασφάλισης, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, ζευγάρια με παιδιά και άτομα που δεν έχουν γενικά υποχρεώσεις;

Οι πελάτες που προσεγγίζω είναι από τη μεσαία τάξη και πάνω, με καλό μορφωτικό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε σύγχυση. Ο στόχος μου είναι η σωστή ανάλυση των αναγκών τους, ώστε να προτείνω την καλύτερη λύση σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουμε για τις ανάγκες τους. Παρατηρώ ότι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες διαφέρουν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και το στάδιο της ζωής τους, και αυτό επηρεάζει τις προτάσεις μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Παναγιώτου: «Η πειθαρχία και το όραμα οδηγούν στην επιτυχία στον ασφαλιστικό κλάδο»

Γνωρίζουμε ότι έχετε έντονη δραστηριότητα σε εταιρικούς πελάτες. Ποιες διαφορές εντοπίζετε ως προς την κατανόηση των ασφαλιστικών τους αναγκών ανάμεσα σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες σε σχέση με το ευρύτερο κοινό;

Συνήθως αυτές οι αγορές περιλαμβάνουν μορφωμένα άτομα ή άτομα των οποίων τα παιδιά είναι ενταγμένα στην επιχείρηση. Το γραφείο μας ειδικεύεται σε αυτές τις αγορές. Ως ομάδα μπορούμε να προσφέρουμε, να αναλύσουμε, να παρουσιάσουμε και να εξυπηρετήσουμε με επαγγελματικό τρόπο όλο το φάσμα των ασφαλιστικών προϊόντων. Η κατανόηση των ασφαλιστικών αναγκών επιχειρήσεων απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και προσαρμοσμένες λύσεις, κάτι που είμαστε σε θέση να παρέχουμε.

Όπως μας είπατε είστε οικογενειακώς στο επάγγελμα, αφού τόσο ο σύζυγός σας όσο και τα παιδιά σας είναι ενεργοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι. Σε αυτή σας την πορεία, το γεγονός αυτό έκανε τα πράγματα πιο εύκολα ή πιο δύσκολα ως προς την κατάκτηση της ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή;

Κάνατε τη σωστή ερώτηση. Είμαστε όλοι στην οικογένεια στην ασφαλιστική βιομηχανία και είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι γιατί λειτουργούμε ως ομάδα. Η πολυετής δική μου εμπειρία και του Γιώργου μας επιτρέπει να παρέχουμε τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά μας για να καταξιωθούν στο χώρο αυτό. Τα παιδιά μας, από την άλλη, φέρνουν νέα γνώση και τεχνογνωσία στο γραφείο, δημιουργώντας μια ισορροπία γνώσεων και εμπειριών που αντανακλάται στην εξυπηρέτηση που παρέχουμε στους πελάτες μας. Όπως λέει και το μότο της εταιρίας μας: “In family business we treat you like family”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.