1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Μάριος Αθανασίου: «Οι αποτυχίες και επιτυχίες είναι μέρος της καθημερινότητας μας»

Μάριος Αθανασίου: «Οι αποτυχίες και επιτυχίες είναι μέρος της καθημερινότητας μας»

Μάριος Αθανασίου: «Οι αποτυχίες και επιτυχίες είναι μέρος της καθημερινότητας μας»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο Μάριο Αθανασίου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με αφορμή το μεγάλο Αφιέρωμα του Cyprus Insurance News στις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.

Ο κ. Αθανασίου βρίσκεσαι στο επάγγελμα από το 2015 και μιλά με πάθος για το τι σημαίνει να είναι κάποιος ασφαλιστικός σύμβουλος, ιδιαίτερα στον Κλάδο Ζωής!

Όπως ο ίδιος μας είπε στα πλαίσια της συνέντευξης που μας παραχώρησε «Σαν ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να δείξω τον απαραίτητο επαγγελματισμό, ευαισθησία και δεξιότητα στην αντιμετώπιση αντιρρήσεων και ανησυχιών του πελάτη προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.»

Με τον κ. Αθανασίου μιλήσαμε για τις δυσκολίες συναντά ένας ασφαλιστικός σύμβουλος κατά την επαφή του με τους πελάτες του, το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στον τομέα της Υγείας, την κάλυψη ζωής και πλήθος άλλων ζητημάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρoν και μπορείτε να διαβάσετε στην πιο κάτω συνέντευξη.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, την πορεία σας στον ασφαλιστικό κλάδο και γιατί επιλέξατε αρχικά το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου;

Βρίσκομαι στο επάγγελμα από το 2015. Από νεαρή ηλικία ήθελα να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο. Μέσω κάποιων γνωριμιών με άτομα που βρίσκονται στο χώρο με παρότρυναν να ξεκινήσω και καθώς προχωρούσα, ανακάλυψα ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ένας τομέας με πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική και οικονομική ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, η δυνατότητα που μου δίνεται να βοηθήσω τους ανθρώπους να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την περιουσία τους από απρόβλεπτες καταστάσεις είναι πραγματικά ικανοποιητική!

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει και σας παρακινεί για να συνεχίζετε καθημερινά να εξασκείτε το επάγγελμα αυτό;

Κάθε μέρα σε αυτό το επάγγελμα είναι διαφορετική λόγω του ότι τα άτομα που θα συναναστραφείς είναι μοναδικά με διάφορες ανησυχίες και τρόπο σκέψης, κάτι το οποίο με κρατά πάντα ενθουσιασμένο για την επόμενη μέρα. Αυτό που δεν αλλάζει όμως στην καθημερινότητα είναι ο στόχος να προσφέρω τις σωστές ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές ανάγκες κάθε ατόμου που συναντώ. Μια άλλη κινητήρια δύναμη είναι το στοίχημα που βάζω με τον εαυτό μου για την επίτευξη των παραγωγικών μου στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να διαλέξεις την καλύτερη ασφαλιστική για να κάνεις ασφάλεια ζωής!

Ποιες δυσκολίες συναντά ένας ασφαλιστικός σύμβουλος, ιδιαίτερα των κλάδων Ζωής και Υγείας κατά την επαφή του με τους πελάτες του;

Η εξεύρεση νέων πελατών αποτελεί πάντα μια πρόκληση για ένα ασφαλιστικό σύμβουλο ιδιαίτερα στην αρχή της καριέρας του. Είναι σημαντικό να δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης με τους υφιστάμενους πελάτες για να προηγείται η καλή φήμη σου σε πρώτες συναντήσεις με νέους πελάτες.

Επίσης είναι φυσιολογικό το κάθε άτομο να έχει τις δικές του αντιρρήσεις ή ανησυχίες όταν θα είναι στην διαδικασία αγοράς μιας ασφάλειας ζωής ή υγείας.

Σαν ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να δείξω τον απαραίτητο επαγγελματισμό, ευαισθησία και δεξιότητα στην αντιμετώπιση αντιρρήσεων και ανησυχιών του πελάτη προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Τι δεξιότητες και ποιότητες χαρακτήρα χρειάζεται να έχει καλλιεργήσει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος γενικότερα και πώς διαφοροποιούνται αυτές για τον κλάδο ζωής και υγείας;

Ένας ασφαλιστής ζωής και υγείας πρέπει μεταξύ άλλων να έχει συνέπεια για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους και να ξέρει ότι οι αποτυχίες και επιτυχίες είναι μέρος της καθημερινότητας. Μέσα από τις αποτυχίες μπορούμε να μάθουμε πολλά που θα μας βελτιώσουν και να τις χρησιμοποιούμε ως μαθήματα για να οδηγηθούμε στις επιτυχίες. Μια πολύ σημαντική δεξιότητα, είναι η ικανότητα να ακούμε όχι για να απαντήσουμε αλλά για καταλάβουμε, στοιχείο το οποίο μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης και τις ανησυχίες του άλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

Ποιος ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα και γιατί ο καταναλωτής να κάνει ένα συμβόλαιο υγείας παρά την ύπαρξη του ΓεΣΥ;

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει να αγοράσει ένα συμβόλαιο υγείας παρά τις παροχές που προσφέρει το ΓεΣΥ λόγω της ευελιξίας, της ταχύτητας και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιδιωτικό φορέα, καθώς και των συμπληρωματικών καλύψεων.

Αν είναι οικονομικά εφικτό, εισηγούμαι ο κόσμος  να μην αφήνει  την υγεία του μόνο στην επιλογή του ΓεΣΥ. Αυτό επιτρέπει στον καταναλωτή να είναι πιο ενεργός στη διαχείριση της υγείας του και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την ευεξία του.

Γιατί είναι σημαντική κατά την άποψής σας η ασφάλιση ζωής; Ποιοι τη χρειάζονται; Ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει στους ασφαλισμένους;

Η ασφάλιση ζωής είναι σημαντική για πολλούς λόγους και προσφέρει προστασία και ασφάλεια στους ασφαλισμένους και τις οικογένειες τους. Όσον αφορά τους ανθρώπους που χρειάζονται ασφάλιση ζωής, συνήθως περιλαμβάνουν άτομα που έχουν παιδιά ή άτομα που εξαρτώνται από αυτούς, οικονομικές υποχρεώσεις όπως δάνεια ή υποχρεώσεις στις επιχειρήσεις τους.

Η απώλεια ενός εσόδου λόγω θανάτου μπορεί να είναι καταστροφική για μια οικογένεια.

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να βοηθήσει στην πληρωμή των εξόδων και να διασφαλίσει ότι η οικογένεια δεν θα βρεθεί σε οικονομική δυσκολία μετά από μια τέτοια απώλεια.

Αν κάποιος δεν έχει οικογένεια μπορεί να συνδυάσει την κάλυψη ασφάλισης ζωής με κάποιο άλλο πρόγραμμα προκειμένου να έχει όφελος;

Ναι, ένας άνθρωπος που δεν έχει οικογένεια μπορεί να αγοράσει κάλυψη ζωής ως μέρος του οικονομικού του προγράμματισμού. Η ασφάλιση ζωής δεν είναι περιορισμένη μόνο σε άτομα με οικογένεια. Υπάρχουν σχέδια ασφάλισης ζωής που συνδυάζουν την προστασία με την αποταμίευση με επιπλέον όφελος την φοροαπαλλαγή. Αυτά τα σχέδια μπορούν να λειτουργήσουν ως επένδυση για το μέλλον όπως για την συνταξιοδότηση, έκτακτη ανάγκη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ζωής;

Επίσης, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλά επίπεδα κάλυψης με χαμηλότερο κόστος, παρέχοντάς τους την απαραίτητη προστασία και ασφάλεια αν είναι στα μελλοντικά σχέδια να κάνουν οικογένεια.

Γνωρίστε καλύτερα το Μάριο Αθανασίου

Πότε ξεκίνησες;  Μάιο 2015

Κλάδοι που ασχολείσαι;  Ασφάλειες ζωής & Γενικού Κλάδου

Αγαπημένο Προϊόν; Ασφάλειες ζωής (συνταξιοδοτικά σχέδια, σπουδαστικά σχέδια)

Επαγγελματίες που θαυμάζεις (εντός ή εκτός ασφαλιστικού κλάδου); Θαυμάζω τον οποιοδήποτε που θέτει ένα στόχο και δεν τα παρατά μέχρι να τα καταφέρει.

Έδρα: Λεμεσός & Λευκωσία με Παγκύπρια εξυπηρέτηση

Αγαπημένο Motto; “Success is not final; failure is not fatal: it is the courage to continue that counts”  – Winston Churchill

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 99536505

Διεύθυνση Γραφείου: Γρηγόρη Αυξεντίου 35, CNP Tower, Μέσα Γειτονιά, 4003, Λεμεσός

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.