1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Moody’s: Οι ζημιές από τον Μίλτον εκτιμώνται από $22 δισ. έως...

Moody’s: Οι ζημιές από τον Μίλτον εκτιμώνται από $22 δισ. έως $36 δισ.

Moody’s: Οι ζημιές από τον Μίλτον εκτιμώνται από $22 δισ. έως $36 δισ.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Moody’s RMS εκτίμησε ότι οι συνολικές απώλειες του ασφαλιστικού κλάδου από τον κυκλώνα Milton θα κυμανθούν μεταξύ $22 και $36 δισ., ενώ οι απώλειες από τους κυκλώνες Helene και Milton μαζί μειώθηκαν στα $30-50 δισ. Για τον Milton, η εκτίμηση των ασφαλισμένων ζημιών είναι $26 δισ., περιλαμβάνοντας ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους, καταιγίδα και πλημμύρες. Οι απώλειες από τους ισχυρούς ανέμους εκτιμώνται στα $21-34 δισ., ενώ από πλημμύρες στα $1-2 δισ. Οι εκτιμήσεις για τον Helene παραμένουν στα $8-14 δισ., με $7-12 δισ. να σχετίζονται με ανέμους και $1-2 δισ. με πλημμύρες.

Η Moody’s RMS αναμένει ότι οι απώλειες του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλισης κατά των Πλημμυρών (NFIP) από τους δύο κυκλώνες θα ξεπεράσουν τα $5 δισ., κυρίως λόγω της καταιγίδας και των πλημμυρών στις περιοχές νότια του Tampa Bay-St. Petersburg. Οι ασφαλιστικές ζημιές από τους ανέμους και τις πλημμύρες θα επηρεάσουν κυρίως κατοικίες, ενώ οι καταιγίδες και οι πλημμύρες θα επηρεάσουν κυρίως εμπορικές γραμμές και οχήματα.

Οι εκτιμώμενες ζημιές από τον Milton αφορούν ζημιές σε περιουσίες και διακοπή εργασιών σε κατοικίες, εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σκάφη και αυτοκίνητα. Λαμβάνονται υπόψη επίσης οι ζημιές λόγω των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος, καθώς και από ανεμοστρόβιλους που προκάλεσε ο Milton.

Ο Mohsen Rahnama της Moody’s δήλωσε ότι αν και αποφεύχθηκε ένα πιο σοβαρό σενάριο όταν ο Milton έκανε την προσγείωσή του νότια της περιοχής Tampa-St. Petersburg, οι ζημιές ήταν εκτεταμένες. Ο Raj Vojjala τόνισε τη σημασία των επιπτώσεων σε περιοχές που είχαν πληγεί από τον κυκλώνα Ian το 2022. Ειδικοί της Moody’s παρατήρησαν βελτιωμένες δομές σε κτίρια που είχαν πρόσφατα ανακατασκευάσει τις στέγες τους, ενώ παλιότερες κατασκευές αναμένεται να υποστούν μεγάλες ζημιές από τον Milton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δαπανηρός ο Milton για τις αντασφαλιστικές

Ο Jeff Waters της Moody’s ανέφερε επίσης ότι ο Milton προκάλεσε πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα, με τους πρώτους ελέγχους να δείχνουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά φαινόμενα ανεμοστρόβιλων που σχετίζονται με κυκλώνα τα τελευταία χρόνια. Οι ζημιές από αυτούς τους ανεμοστρόβιλους συμπεριλήφθηκαν στις συνολικές εκτιμήσεις απωλειών της Moody’s RMS για τον Milton.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.