1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re: Έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία...

Munich Re: Έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία στην Ευρώπη

Munich Re: Έτοιμη να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία στην Ευρώπη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τις φυσικές καταστροφές να γίνονται όλο και πιο συχνές και έντονες, η τιμολόγηση στον ασφαλιστικό τομέα πρέπει να αντανακλά τους πραγματικούς κινδύνους και να ενθαρρύνει τη μείωση τους. Οι ισχυρές δυναμικές της αγοράς απαιτούν αποτελεσματική κατανομή των κινδύνων ανάμεσα στους αντασφαλιστές και τους πρωτογενείς ασφαλιστές. Σε αυτό το πλαίσιο, η Munich Re επενδύει διαρκώς στις δυνατότητες ανάληψης κινδύνων, εμπλουτίζοντας τις ομάδες της με εξειδικευμένους ειδικούς και σύγχρονα μοντέλα ανάλυσης.

Η Clarisse Kopff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re, τόνισε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αντασφαλιστική προστασία, βασιζόμενη σε σωστά διαμορφωμένους μηχανισμούς κατανομής κινδύνων. Στόχος της Munich Re είναι η εμβάθυνση των σχέσεων με τους πελάτες της, καθώς και η δημιουργία νέων συνεργασιών, προσφέροντας την οικονομική της ισχύ και εξειδίκευση για να ενισχύσει την αμοιβαία κερδοφόρα ανάπτυξη.

Μετά από μια περίοδο έντονης ανάπτυξης, η ευρωπαϊκή αγορά αντασφάλισης αναμένεται να παραμείνει εξαιρετικά δυναμική, με τη ζήτηση για ασφαλιστική κάλυψη περιουσίας να αυξάνεται σταθερά. Η Munich Re, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και παγκόσμια διαφοροποίηση, είναι σε εξαιρετική θέση να καλύψει αυτή την αυξημένη ζήτηση, προσφέροντας κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις στους πελάτες της.

Η Munich Re σκοπεύει να επενδύσει ακόμα περισσότερο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή αγορά, εφόσον οι πελάτες της ακολουθούν πειθαρχημένη στρατηγική ανάληψης κινδύνων στις πρωτογενείς αγορές τους, με σωστή διαχείριση της έκθεσης και τιμολόγηση που ανταποκρίνεται στον κίνδυνο. Η εταιρεία αξιοποιεί την ισχυρή της οικονομική θέση για να βοηθήσει τους πελάτες της να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προκαλούν ακραίες διακυμάνσεις στους ισολογισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δαπανηρός ο Milton για τις αντασφαλιστικές

Επενδύσεις σε καινοτόμα μοντέλα ανάλυσης κινδύνων

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο και ασταθή κόσμο, η Munich Re επενδύει συστηματικά στην εξειδίκευση και στη δημιουργία μοντέλων ανάλυσης κινδύνων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους εξής τομείς:

Φυσικές καταστροφές: Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές παγκοσμίως ξεπερνούν συχνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το πρώτο εξάμηνο του 2024, οι ζημιές έφτασαν ήδη τα 62 δισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά πάνω από τον δεκαετή μέσο όρο. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενους κινδύνους, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και έντονες καταιγίδες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Γερμανία και την κεντρική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν αυτή την τάση, την οποία οι επιστήμονες συνδέουν εν μέρει με την κλιματική αλλαγή. Η Munich Re συνεχώς βελτιώνει τα μοντέλα της για να ενσωματώσει αυτές τις νέες κλιματικές τάσεις, διασφαλίζοντας σωστή τιμολόγηση και ενθαρρύνοντας τη λήψη μέτρων για τη μείωση των κινδύνων.

Αυτοκίνητο: Η ευρωπαϊκή αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου υπήρξε ασταθής μετά την πανδημία, καθώς οι αυξήσεις των ασφαλίστρων δεν συμβαδίζουν με τα αυξανόμενα κόστη επισκευών. Αν και η πίεση έχει μειωθεί λόγω υποχώρησης του πληθωρισμού, πολλές αγορές παραμένουν σε στάδιο ανάκαμψης. Η Munich Re στηρίζει τους πελάτες της με συνεπή υποστήριξη, προσφέροντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση σε όσους επιδεικνύουν σωστή τιμολόγηση και διαχείριση κινδύνων.

Cyber: Με τη διείσδυση της ασφάλισης cyber να είναι ακόμη χαμηλή, η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη. Η Munich Re, ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα αυτό, προσφέρει αυξημένη δυναμικότητα με κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις, αποφεύγοντας όμως την κάλυψη συστημικών κινδύνων, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η αποτυχία κρίσιμων υποδομών. Η επένδυση σε τεχνογνωσία και η περαιτέρω ανάπτυξη μοντέλων ανάλυσης cyber κινδύνων παραμένουν βασική προτεραιότητα για την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση: Ο ακρογωνιαίος λίθος της διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο

Σταθερή στρατηγική και υποστήριξη των πελατών

Η Munich Re παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της και την προσέγγιση ανάληψης κινδύνων, καθώς προχωρά στις νέες ανανεώσεις των συμβολαίων. Όπως δήλωσε η Claudia Strametz, Διευθύνουσα Σύμβουλος (Μη Ζωής) Γερμανίας και Επικεφαλής Cyber για την Ευρώπη, η Munich Re υποστηρίζει την ανάπτυξη, αλλά επιμένει στην εφαρμογή κατάλληλων όρων και προϋποθέσεων τόσο στις πρωτογενείς ασφαλιστικές καλύψεις όσο και στα συμβόλαια αντασφάλισης. Με τεχνική εξειδίκευση και ισχυρή δέσμευση στις ευρωπαϊκές αγορές, η Munich Re παραμένει ένας αξιόπιστος συνεργάτης, έτοιμος να βοηθήσει τους πελάτες της να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η Munich Re διατηρεί την ισχυρή της παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά, παρέχοντας όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και στρατηγική καθοδήγηση για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία από κινδύνους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.