1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re: Ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι ασφαλίσιμος

Munich Re: Ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι ασφαλίσιμος

Munich Re: Ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι ασφαλίσιμος
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε συνέντευξή του στο Reinsurance News, ο Martin Kreuzer, Senior Risk Manager for Cyber Risks της Munich Re, τόνισε ότι ο κυβερνοπόλεμος υπερβαίνει τη διάθεση ανάληψης κινδύνων της εταιρείας, ωστόσο, η εταιρεία συνεργάζεται ενεργά με κυβερνήσεις για την ανταλλαγή ιδεών γύρω από λύσεις για πιθανά καταστροφικά σενάρια κυβερνοπολέμου.

Ο Kreuzer σημείωσε: “Με τους σημερινούς πολέμους που βλέπουμε στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν γίνει ένα πολύ ουσιαστικό και πολύ ισχυρό μέρος του πολέμου.”

Ο απρόβλεπτος συσσωρευτικός χαρακτήρας και η δυνητική σοβαρότητα τέτοιων καταστροφικών σεναρίων κυβερνοπολέμου υπογραμμίζουν γιατί ο κυβερνοπόλεμος δεν εμπίπτει στις δυνατότητες μοντελοποίησης κινδύνων των ασφαλιστών και αντασφαλιστών, καθιστώντας τον από την άποψη της Munich Re μη ασφαλίσιμο.

Ο Kreuzer διευκρίνισε: “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Munich Re υποστηρίζει επίσης ενεργά και με επιτυχία τη σαφήνεια όσον αφορά τον αποκλεισμό του κυβερνοπολέμου μέσω ορθών και κατάλληλων για το σκοπό ρητρών”.

Επιπλέον, ο Kreuzer εξήγησε ότι η Munich Re ανταλλάσσει απόψεις με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τη διαχείριση απόλυτων καταστροφικών σεναρίων στον κυβερνοχώρο.

Ο ίδιος επανέλαβε: “Αυτό που είναι πολύ σημαντικό από την άποψή μου είναι ότι η Munich Re δεν μιλάει για μια ασφαλιστική λύση, αλλά προσφέρουμε ενεργά την τεχνογνωσία μας για ανταλλαγή με τις κυβερνήσεις σχετικά με την πιθανή προστασία των κοινωνιών και των οικονομιών στο σύνολό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς θα γλιτώσετε το κινητό σας από τους χάκερς – Σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες

“Αναλαμβάνουμε αυτή την έγνοια σε κυβερνητικό επίπεδο, όχι για τις επιχειρήσεις, όχι για την ανάπτυξη, αλλά για να κάνουμε τη χώρα μας και τις κοινωνίες μας πιο ανθεκτικές”.

Επεκτείνοντας το θέμα αυτό, ο Kreuzer εξήγησε ότι η Munich Re “συμμετέχει ενεργά στις τρέχουσες συζητήσεις, οι οποίες αποκτούν δυναμική από πέρυσι, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν η κυβέρνηση Biden ανέθεσε ενεργά σε δύο αμερικανικές υπηρεσίες να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο και την αναγκαιότητα ενός κυβερνητικού backstop για γεγονότα κυβερνοκαταστροφών ή σενάρια κυβερνοπολέμου”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!