1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Νέα σύνθεση στις ομάδες των συμβουλευτικών οργάνων της EIOPA

Νέα σύνθεση στις ομάδες των συμβουλευτικών οργάνων της EIOPA

Νέα σύνθεση στις ομάδες των συμβουλευτικών οργάνων της EIOPA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το συμβούλιο εποπτών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) επέλεξε νέα μέλη για την Ομάδα Ενδιαφερόμενων Μερών Ασφάλισης και Αντασφάλισης (IRSG) και την Ομάδα Ενδιαφερόμενων Μερών Επαγγελματικών Συντάξεων (OPSG) που αρχίζουν σήμερα την τετραετή θητεία τους.

Οι δύο ομάδες, 60 μέλη συνολικά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο διευκολύνοντας τη διαβούλευση της EIOPA με τους ενδιαφερόμενους φορείς στην ΕΕ για θέματα που αφορούν τους τομείς των ασφαλίσεων και των συντάξεων, τόσο από άποψη ρύθμισης όσο και από άποψη εποπτείας.

Οι ομάδες ενδιαφερομένων σχηματίστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις αρμοδιότητες της EIOPA και το αναμενόμενο έργο σε τομείς όπως η βιώσιμη χρηματοδότηση, η ψηφιοποίηση και η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα. Η IRSG και η OPSG αποτελούνται από υψηλόβαθμους εκπροσώπους του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού κλάδου, των καταναλωτών, του ακαδημαϊκού χώρου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των επαγγελματικών ενώσεων.

Μετά από ανοικτή πρόσκληση, η EIOPA έλαβε 179 αιτήσεις από 28 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διαδικασία επιλογής της, η EIOPA επεδίωξε να επιτύχει γεωγραφική ισορροπία και ισορροπία μεταξύ των φύλων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποικιλόμορφη εκπροσώπηση των συμφερόντων. Τα συμβουλευτικά όργανα της EIOPA περιλαμβάνουν πλέον μέλη από 21 διαφορετικές εθνικότητες και 22 γυναίκες.

Για ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες των IRSG και OPSG, ακολουθήστε αυτή τη σελίδα: Working with stakeholders

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!