1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO...

Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO της Swiss Re

Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO της Swiss Re
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφαλιστική αγορά κατανοεί πλέον ότι οι αυξήσεις των τιμών στις αντασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) είναι απαραίτητες για το μέλλον, με την αγορά να έχει πλέον «φτάσει σε ένα νέο επίπεδο ισορροπίας», σύμφωνα με τον Chief Financial Officer (CFO) της Swiss Re, John Dacey.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC International News μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων του H1’24, ο CFO Dacey συζήτησε την εμπειρία του αντασφαλιστή στις ανανεώσεις του Ιουλίου και την αγορά αντασφάλισης P&C ευρύτερα.

«Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τις ανανεώσεις του Ιουλίου, μια αύξηση των τιμών κατά 8% και μέχρι σήμερα 9%, οπότε υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση», δήλωσε ο Dacey.

Τα ανανεωμένα συμβόλαια P&C Re της Swiss Re ανήλθαν σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο ασφαλίστρων κατά τις ανανεώσεις του Ιουλίου, που αντιπροσωπεύει αύξηση όγκου κατά 7% σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις που ήταν προς ανανέωση.

Επιπλέον, λόγω της προσεκτικής προσέγγισης του πληθωρισμού και των επικαιροποιημένων μοντέλων ζημιών, οι εκτιμήσεις για τις ζημίες αυξήθηκαν κατά 10%.

«Καθώς προχωράμε μπροστά, αναμένουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να βλέπει ότι η ανάγκη για την αύξηση της επιβάρυνσης για τον πληθωρισμό του κόστους έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί», δήλωσε ο Dacey.

Εξήγησε ότι τα επικαιροποιημένα μοντέλα της Swiss Re, ιδίως για τις φυσικές καταστροφές, δείχνουν αύξηση των ζημιών από τις καταιγίδες με συναγωγή και τις πλημμύρες. Αυτό επιβάλλει υψηλότερες τιμές για περιοχές που είχαν τιμολογηθεί χαμηλότερα το 2020, το 2021 και το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το νέο εργαλείο της Swiss Re που αξιολογεί τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

«Και, καθώς το κάνουμε αυτό, αυτές οι αυξήσεις τιμών, ειλικρινά, είναι απαραίτητες καθώς συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά. Η ασφαλιστική βιομηχανία, νομίζω, το καταλαβαίνει πλέον αυτό, φτάνουμε σε ένα νέο επίπεδο ισορροπίας όπου είναι σε θέση να επιτύχουν βελτιωμένες τιμές από την πλευρά τους για να είναι σε θέση να πληρώσουν για την αντασφάλιση που απαιτείται για την κάλυψη των κινδύνων που αναλαμβάνουμε», κατέληξε ο Dacey.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!