1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Νέος πρόεδρος της Insurance Europe ο Frédéric de Courtois

Νέος πρόεδρος της Insurance Europe ο Frédéric de Courtois

Νέος πρόεδρος της Insurance Europe ο Frédéric de Courtois
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στη θέση του προέδρου της Insurance Europe εξελέγη ομόφωνα ο Frédéric de Courtois, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου AXA. Η θητεία του νέου προέδρου της ομοσπονδίας θα είναι τριετής και διαδέχεται τον Andreas Brandstetter, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ασφαλιστικών Εταιρειών UNIQA.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της 14ης Διεθνούς Διάσκεψης στο Ελσίνκι, ο νέος πρόεδρος της Insurance Europe τόνισε ότι κύρια του προτεραιότητά θα είναι να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας καλύτερης και πιο ανταγωνιστικής Ευρώπης. Ο ασφαλιστικός κλάδος, όπως είπε, αποτελεί μέρος της λύσης και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει εποικοδομητικά και να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την ανάπτυξη και τη συνδιαμόρφωση των σωστών λύσεων.

Ο Frédéric de Courtois είναι βετεράνος του Ασφαλιστικού Κλάδου με εμπειρία άνω των τριών δεκαετιών. Είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της AXA από το 2021 και είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής του ομίλου.

Έχει επίσης διατελέσει προηγουμένως Διευθύνων Σύμβουλος των Παγκόσμιων Επιχειρηματικών Γραμμών & Διεθνών στον Όμιλο Generali και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ομίλου. Ήταν υπεύθυνος για επτά επιχειρηματικές μονάδες, και συγκεκριμένα για τις μονάδες EMEA, Asia, Americas, Global Corporate and Commercial, Europ Assistance, Group Employee Benefits, Global Health και την ομάδα bancassurance.

Άλλοι ρόλοι του περιλαμβάνουν τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της AXA Assicurazioni και της AXA MPS, των δύο κύριων ιταλικών θυγατρικών της εταιρείας, του Διευθύνοντος Συμβούλου του κόμβου Ιταλίας, Ελλάδας και Σερβίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ζωής και Αποταμίευσης, Χορηγός του Ομίλου για την πρωτοβουλία Αποταμίευσης και Χορηγός του Ομίλου για την πρωτοβουλία Bancassurance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Πριν μετακομίσει στην Ιταλία, ο de Courtois υπηρέτησε σε καίριες ηγετικές θέσεις στην AXA Japan, AXA Asia P&C, AXA RE και προηγουμένως στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.