1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Νικόλας Λάμπρου: «Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας παραμένει και σήμερα σημαντική»

Νικόλας Λάμπρου: «Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας παραμένει και σήμερα σημαντική»

Νικόλας Λάμπρου: «Η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας παραμένει και σήμερα σημαντική»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το μήνυμα ότι η ιδιωτική ασφάλιση Υγείας παραμένει σημαντική, έδωσε μέσα από τη συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News, ο Νικόλας Λάμπρου, Senior EB Sales Executive, της Metlife Cyprus. Όπως τόνισε ο κ. Λάμπρου αυτό συμβαίνει «ιδίως λόγω της ευελιξίας, της ταχύτητας πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και των επιπρόσθετων καλύψεων που προσφέρει».

Με τον κ. Λάμπρου μιλήσαμε με την ευκαιρία του μεγάλου Αφιερώματος του Cyprus Insurance News στις Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας, στο οποίο η Metlife Cyprus είναι Πλατινένιος Χορηγός. Με τον Senior EB Sales Executive της εταιρείας μιλήσαμε για ποικίλα θέματα γύρω από την Ασφάλιση Υγείας.

Ξεκινώντας από την περίοδο εφαρμογής του ΓεΣΥ και το πως η Metlife διαχειρίστηκε τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε, τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης σήμερα αλλά και το τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής όταν ασφαλίζετε. Ο κ. Λάμπρου μας μετέφερε ακόμη τη δική του εκτίμηση όσον αφορά τον αντίκτυπο που έχει η έλλειψη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη χώρα μας.

Τέλος μιλήσαμε για τις επιλογές που έχει η Metlife στην Ασφάλιση Υγείας καθώς και για τους σχεδιασμούς της εταιρείας για περαιτέρω εμπλουτισμό των συμβολαίων της με νέες καλύψεις.

Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

Κ. Λάμπρου, ξεκινώντας μιλήστε μας λίγο για την περίοδο από την εφαρμογή του ΓεΣΥ μέχρι σήμερα. Πως επηρέασε τους πελάτες σας στον Κλάδο της Ασφάλισης Υγείας και πως το διαχειριστήκατε ως εταιρεία;

Η υλοποίηση του ΓΕΣΥ, αποτελεί μία εξαιρετική απόφαση με κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, μία απόφαση ορόσημο για την Κύπρο, καθώς δεν έχουν όλοι οι πολίτες ιδιωτική υγεία, και η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό.

Δημόσια και Ιδιωτική Υγεία μπορούν να συνυπάρχουν αποτελεσματικά, ενώ η Ιδιωτική Υγεία βοηθάει στην εξέλιξη της επιστήμης αλλά και στην αποσυμφόρηση του κρατικού προϋπολογισμού. Εκτενής χρήση της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας παρατηρείται σε σημαντικές ασθένειες όπου η νοσηλεία στο εξωτερικό αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα για τους ασθενείς.

Από τη στιγμή της εφαρμογής του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κύπρο, ο κλάδος της ασφάλισης υγείας έχει βιώσει σημαντικές αλλαγές. Η καθιέρωση ενός συστήματος που παρέχει καθολική κάλυψη υγείας, προσέφερε στους πολίτες μια εναλλακτική λύση για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλάζοντας παράλληλα το τοπίο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την οπτική γωνία ενός ασφαλιστικού οργανισμού όπως η MetLife, η αντίδρασή μας στην εμφάνιση και εδραίωση του ΓεΣΥ υπήρξε πολυεπίπεδη και στοχευμένη.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε με εκστρατείες ενημέρωσης. Αναπτύξαμε μια εκτενή εκστρατεία ενημέρωσης με σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις για να εξηγήσουμε στους πελάτες τα οφέλη των προσωπικών και ομαδικών σχεδίων υγείας που παρέχουμε. Επικεντρωθήκαμε στην παροχή λεπτομερειών σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης, την ταχεία εξυπηρέτηση και την προστιθέμενη αξία ωφελημάτων και καλύψεων που δεν παρέχονται από το ΓεΣΥ. Επιπλέον, το Δίκτυο Πωλήσεων ενημερώθηκε διεξοδικά για να μπορέσει να παρέχει σωστές συμβουλές στους πελάτες σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις.

Ανταποκρινόμενοι στη νέα πραγματικότητα, προτείναμε τροποποιήσεις στα συμβόλαια με στόχο την διατήρηση των ιδιωτικών συμβολαίων υγείας των ασφαλισμένων μας. Η προσθήκη αφαιρετέων ποσών και συνασφάλισης είναι στρατηγικές που βοηθούν στη μείωση των ασφαλίστρων, ενώ παράλληλα διατηρούν ένα επίπεδο ευελιξίας για τον ασφαλισμένο.

Ποιος ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στον τομέα της Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και γιατί ο καταναλωτής να επιλέξει να αγοράσει ένα συμβόλαιο υγείας παρά τις παροχές που προσφέρει το ΓεΣΥ;

Η μείωση της ζήτησης για ιδιωτική ασφάλιση υγείας αναφέρεται ως μία συνέπεια της εφαρμογής του ΓεΣΥ, καθώς πολλοί πελάτες βρίσκουν ότι τώρα ένα μέρος της κάλυψης υγείας τους προσφέρεται από τον κρατικό φορέα. Ωστόσο, η ιδιωτική ασφάλιση παραμένει σημαντική, ιδίως λόγω της ευελιξίας, της ταχύτητας πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και των επιπρόσθετων καλύψεων που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας μπορεί να προσφέρει:

  • επιπλέον υπηρεσίες και πλεονεκτήματα που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ, όπως γρήγορη πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς, εξετάσεις που δεν είναι καλυπτόμενες από το δημόσιο σύστημα, κάλυψη για ρομποτικές επεμβάσεις, δεύτερη ιατρική γνωμάτευση, έξοδα διαμονής γονέα στο εξωτερικό σε περίπτωση ανηλίκου και διάφορα άλλα επιδόματα.
  • προγράμματα υγείας που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του κάθε ατόμου.
  • γρηγορότερη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής.
  • στους ασφαλισμένους την ευελιξία να επιλέξουν τους ιατρούς, τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας που επιθυμούν, χωρίς περιορισμούς σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο.
  • ευρύτερη κάλυψη σε ποικίλες υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων πρόληψης (check-up), εναλλακτικής ιατρικής, κάλυψη οφθαλμιατρικών και οδοντιατρικών εξόδων και παροχής ψυχολογικής υποστήριξης.
  • υψηλής ποιότητας φροντίδα και εξυπηρέτηση προς τους ασφαλισμένους της.

Πως αξιολογείτε την έλλειψη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη χώρα μας και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τον Κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας;  

Η έλλειψη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στην Κύπρο αναμφίβολα αποτελεί μια παράμετρο που επηρεάζει τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Η απουσία όμως ιδιωτικών νοσηλευτηρίων μπορεί να αυξάνει την εξάρτηση από το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο μπορεί να μην είναι εξοπλισμένο να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση. Αυτό μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερες λίστες αναμονής και περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, εν αντιθέσει με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας που συχνά βασίζεται στην ικανότητα να προσφέρει γρήγορη και εξειδικευμένη περίθαλψη.

Η έλλειψη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ξένους επενδυτές για δημιουργία νέων ιδιωτικών κλινικών στην Κύπρο. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ζήτησης για ιδιωτική ασφάλιση.

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει ένας καταναλωτής όταν κάνει ένα συμβόλαιο υγείας και ποιες ίσως οι κυριότερες εξαιρέσεις που πρέπει να έχει υπόψιν του;

Στην αγορά, υπάρχουν αρκετές ασφαλιστικές Εταιρείες που ασχολούνται με τις ασφαλίσεις Υγείας. Αν και εκ πρώτης όψεως οι καλύψεις τους ομοιάζουν, υπάρχουν όμως και διαφορές και καλό είναι ο καταναλωτής, να κατανοεί πλήρως τι καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Επιπρόσθετα ο καταναλωτής θα πρέπει να:

  • γνωρίζει αν υπάρχει αφαιρετέο ποσό ή συνασφάλιση στο συμβόλαιο του. Η ύπαρξη τους, ναι μεν μειώνει το ασφάλιστρο αλλά από την άλλη, σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει μέρος του ποσού των εξόδων από την τσέπη του.
  • γνωρίζει την ύπαρξη περιόδων αναμονής. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας έχουν περιόδους αναμονής για συγκεκριμένες παθήσεις, δηλαδή πρέπει να παρέλθει συγκεκριμένη χρονική περίοδος για να μπορεί ο ασφαλισμένος να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες παροχές του συμβολαίου του. Όσο πιο μικρή η περίοδος αυτή, τόσο το καλύτερο για τον ασφαλισμένο φυσικά με πιθανό πιο ψηλό ασφάλιστρο.
  • γνωρίζει τις εξαιρέσεις που αναγράφονται στα συμβόλαια. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν προϋπάρχουσες παθήσεις, εκ γενετής ή κληρονομικές παθήσεις, ειδικές θεραπείες, ή καταστάσεις όπως πλαστικές επεμβάσεις, κατάχρηση ουσιών κλπ.
  • ελέγχει κατά πόσο θα χρειάζεται να πηγαίνει σε συγκεκριμένους γιατρούς ή νοσοκομεία (in-network) για να λάβει τη θεραπεία του ή αν μπορεί να επισκέπτεται οποιονδήποτε πάροχο (out-of-network).
  • είναι ενημερωμένος για το πώς και πότε τα ασφάλιστρα μπορεί να αυξηθούν
  • ελέγχει τη συμβατότητα με άλλα συμβόλαια: Εάν έχει ήδη άλλη ασφάλιση υγείας, να εξετάσει πώς το νέο συμβόλαιο θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με το υπάρχον.
  • Τη διαδικασία αποζημίωσης: Να κατανοήσει τη διαδικασία αξίωσης και αποζημίωσης. Να μάθει τι απαιτείται για να υποβάλει μια αξίωση και πόσο γρήγορα μπορεί να περιμένει να αποζημιωθεί.

Μιλήστε μας για τα προϊόντα/πλάνα της εταιρείας σας στην Ασφάλιση Υγείας. Τι επιλογές έχουν οι καταναλωτές και τι θα τους συμβουλεύατε να προσέξουν;

Ως MetLife Κύπρου, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων σε άτομα αλλά και σε προσωπικό Εταιρειών μέσω ομαδικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα οι πιο κάτω επιλογές είναι διαθέσιμες για τους ασφαλισμένους μας μέσω ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων:

  • Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
  • Κάλυψη Σοβαρών Ασθενειών
  • Ιατρικά Έξοδα από ατύχημα

Μέσα στα πλάνα της Εταιρείας είναι η συνεχής αναπροσαρμογή των ιδιωτικών προγραμμάτων υγείας και ο εμπλουτισμός τους με νέες καλύψεις που να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα της αγοράς.

Σκοπός μας είναι ένα πρόγραμμα υγείας να συμπληρώνει και να εμπλουτίζει το υπάρχον κρατικό σύστημα.

Σε ότι αφορά τα ατομικά συμβόλαια, είναι ιδιαίτερα σημαντική να γίνεται σωστή ανάλυση αναγκών έτσι ώστε ο πελάτης, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του, να αγοράζει το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τα ομαδικά προγράμματα, είναι ευέλικτα και μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του κάθε εργοδότη.

Υπάρχουν κάποια πλάνα από τη μεριά σας για περαιτέρω εμπλουτισμό των συμβολαίων σας με νέες καλύψεις;

Εμπλουτίζοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας με νέες καλύψεις μπορεί να προσφέρει αξία στους ασφαλισμένους και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.

Μέσα στα άμεσα πλάνα μας, είναι η αναπροσαρμογή του ατομικού προγράμματος υγείας με περισσότερες επιλογές ωφελημάτων, νέων καλύψεων και μεγαλύτερη ευελιξία στον ασφαλισμένο για το σχεδιασμό του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.