1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Nimela Insurance Blog: 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής

Nimela Insurance Blog: 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής

Nimela Insurance Blog: 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Αμερικανός συγγραφέας Dan Brown είπε ότι  «η ζωή είναι γεμάτη με δύσκολες αποφάσεις και οι νικητές είναι αυτοί που τις παίρνουν». Από την άλλη υπάρχουν οι αποφάσεις που η αδυναμία μας να τις πάρουμε μπορεί να έχει μικρό κόστος αλλά και αυτές που η δική μας αναβλητικότητα ή αναποφασιστικότητα μπορεί να έχει τεράστιο κόστος για εμάς και αυτούς που αγαπάμε.

Μια τέτοια απόφαση, που μπορεί να στοιχίσει ακριβά, είναι η παράλειψη να προστατέψουμε το μέλλον, το δικό μας και όσων αγαπάμε. Με τη ζωή να είναι γεμάτη από απρόβλεπτα, η Ασφάλεια Ζωής είναι όλο και πιο αναγκαία!

Και επειδή πολλοί συνάνθρωποι μας μπορεί να διερωτώνται εάν οι ίδιοι χρειάζονται Ασφάλεια Ζωής, σήμερα σας παρουσιάζουμε 5 κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφάλεια ζωής και γιατί είναι αναγκαία για την κάθε κατηγορία.

Γονείς

Από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποκτήσει παιδί, ξέρει πολύ καλά ότι οι προτεραιότητες αλλάζουν και η πρωταρχική τους έννοια θα είναι το παιδί τους. Για τους γονείς λοιπόν, το να έχουν ασφάλιση ζωής αποτελεί την ύψιστη πράξη της υπευθυνότητας και αγάπης προς τα παιδιά τους.

Η σκέψη ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να μείνουν απροστάτευτα σε περίπτωση ενός αναπάντεχου γεγονότος ενός από τους δύο γονείς του, ειδικά αυτού που φέρνει το μεγαλύτερο εισόδημα στο σπίτι, μπορεί να είναι εφιαλτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Eurolife Blog: Γιατί να κάνεις ασφάλεια ζωής πριν τα 30

Η ασφάλιση ζωής εγγυάται ότι θα υπάρχουν τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για τη συνέχιση της εκπαίδευσης, της φροντίδας και της ανάπτυξής τους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που θα προκαλέσει ο απροσδόκητος θάνατος ενός από τους γονείς.

Μονογονείς

Στη σημερινή κοινωνία, με την τροπή που έχουν πολλές φορές οι ανθρώπινες σχέσεις, είναι συχνά τα παραδείγματα ενός γονέα, άνδρα ή γυναίκας, που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους.

Στους ανθρώπους αυτούς η ασφάλιση ζωής προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά δε θα βρεθούν σε οικονομική αβεβαιότητα, αλλά θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να προχωρήσουν στη ζωή σε περίπτωση που οι ίδιοι δε θα είναι πια εδώ.

Δανειολήπτες

Όσοι έχουν δάνειο, ειδικά στεγαστικό, το γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε όλες τις περιπτώσεις η τράπεζα θα τους ζητήσει να έχουν και ασφάλιση ζωής. Σκοπός της ασφάλισης είναι σε περίπτωση απώλειας της ζωής του δανειολήπτη, το δάνειο να εξοφληθεί από την ασφάλεια ζωής γεγονός που εξασφαλίζει φυσικά την τράπεζα αλλά προστατεύει και τους κληρονόμους του αποθανόντα.

Αυτό που πρέπει όμως να προσέχουν όσοι έχουν οικογένεια και έχουν δάνειο, είναι ότι η ασφάλιση ζωής για σκοπούς δανείου δεν αναιρεί την ανάγκη για ασφάλιση ζωής με σκοπό την οικονομική προστασία των αγαπημένων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μπορεί κάποιος που φοβάται το θάνατο να αποφεύγει την ασφάλιση ζωής;

Ιδιοκτήτες Επιχείρησης

Για τους επιχειρηματίες, η ασφάλιση ζωής εξασφαλίζει ότι η επιχείρηση μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμη και μετά τη δική τους απουσία. Αυτό είναι κρίσιμο για την προστασία των εργαζομένων, των πελατών και την οικονομική σταθερότητα της επιχείρησης.

Νέοι χωρίς υποχρεώσεις

Κρατήσαμε για το τέλος μία κατηγορία ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι η Ασφάλιση Ζωής δεν είναι προτεραιότητα. Αν και η λογική ότι «αφού δεν έχω υποχρεώσεις, δεν χρειάζομαι ασφάλεια ζωής» μπορεί να έχει βάση, η σύναψη ενός συμβολαίου Ασφάλισης Ζωής από νεαρή ηλικία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Πέραν του ότι η εκ των προτέρων προετοιμασία μπορεί να είναι μία οικονομικά ευφυής κίνηση, οι νεότερες ηλικίες μπορούν να επωφεληθούν από χαμηλότερα ασφάλιστρα και να εξασφαλίσουν μελλοντικές καλύψεις που θα είναι πιο δύσκολο και ακριβό να αποκτήσουν αργότερα.

Ασφάλιση Ζωής για όλους

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα. Σε όποια κατηγορία ανθρώπων κι αν ανήκεις ή σε όποια φάση και να είναι η ζωή σου, η Ασφάλιση Ζωής είναι μια αναντικατάστατη στήριξη σε κάθε στάδιο της ζωής, προσφέροντας ηρεμία και οικονομική ασφάλεια.

Στην Nimela Insurance, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και με μία δυνατή ομάδα Ασφαλιστικών Συμβούλων, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο ασφαλιστικό σχεδιασμό που θα βάλει τα θεμέλια στα όνειρα σας και θα προστατέψει εσάς και όσους αγαπάτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια ζωής;

Απλά επικοινώνησε μαζί μας και άφησε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς.

Πηγή: nimela insurance

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.