1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οδική Ασφάλεια
  6. »
  7. Νομοφοβία: Τι είναι και πώς προκαλεί τροχαία ατυχήματα

Νομοφοβία: Τι είναι και πώς προκαλεί τροχαία ατυχήματα

Νομοφοβία: Τι είναι και πώς προκαλεί τροχαία ατυχήματα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έχει θεωρηθεί σύμπτωμα και είναι σύνδρομο της προβληματικής χρήσης των ψηφιακών μέσων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η νομοφοβία (nomophobia, no mobile phobia) είναι η ορολογία για τη «φοβία από τη στέρηση του κινητού».

Πρόκειται για τον φόβο και το άγχος που προκαλείται σε ένα άτομο, όταν στερηθεί ή αποχωριστεί το κινητό τηλέφωνό του.

Έχει θεωρηθεί σύμπτωμα και είναι σύνδρομο της προβληματικής χρήσης των ψηφιακών μέσων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ερευνητές στην Αυστραλία πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία πήραν μέρος 2,5 χιλιάδες άτομα. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Computers in Human Behaviour Reports» οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να πάρουν στα χέρια τους το κινητό τους τηλέφωνο όταν οδηγούν όσοι πάσχουν από νομοφοβία είναι 85% σε σχέση με τους οδηγούς που δεν αντιμετωπίζουν αυτό το στερητικό σύνδρομο.

Οι άνδρες με νομοφοβία είναι 20% πιο πιθανό να οδηγήσουν κρατώντας το κινητό τους τηλέφωνο σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν νομοφοβία ενώ πολύ υψηλό είναι το ποσοστό ανάμεσα στους οδηγούς ηλικίας 18-25 ετών.

Αν και η χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που δεν φαίνεται να διέπεται από διαχωρισμούς φύλου και ηλικίας οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν το ζήτημα σε σχέση με την νομοφοβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Allianz: Το 70% των θανάτων σε αστικούς δρόμους αφορά πεζούς, ποδηλάτες ή μοτοσικλετιστές

«Η ανάδειξη συγκεκριμένων δεδομένων που σχετίζονται με τη νομοφοβία και την οδήγηση μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων εκπαίδευσης των οδηγών που να λαμβάνουν υπόψη τους τη χρήση των κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης αλλά και ειδικότερα προγράμματα για όσους πάσχουν από νομοφοβία» αναφέρουν οι ερευνητές.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.