1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ο κόσμος πρέπει να πάψει να βλέπει την ασφάλεια ζωής ως...

Ο κόσμος πρέπει να πάψει να βλέπει την ασφάλεια ζωής ως έξοδο!

Ο κόσμος πρέπει να πάψει να βλέπει την ασφάλεια ζωής ως έξοδο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο 5ο επεισόδιο της εκπομπής του Insurance Talks με φιλοξενούμενους τον κ. Αντίγονο Θεοδώρου, ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου AIC Antigonos Insurance και τον κ. Χριστόφορο Τζιωνή, Ασφαλιστικό Σύμβουλο στην CNP Cyprialife, συζητήθηκαν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει το κοινό για την ασφάλεια ζωής σε περίπτωση δανειοδότησης!

Ξεκινώντας την εκπομπή κι όσον αφορά τα είδη ασφαλίσεων που υπάρχουν κι αν αλλάζουν με βάση το δάνειο, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα είδη αυτών των συμβολαίων και τόνισε τη σημαντικότητα του να υπάρχουν 2 συμβόλαια ξεχωριστά, η αποταμίευση και η ασφάλεια ζωής!

Ο κ. Τζιωνής συμφώνησε ότι το πιο συνηθισμένο σχέδιο που μπορεί να αγοράσει κάποιος για να καλύψει τις ανάγκες του δανείου είναι η ασφάλιση term, καθώς ίσως είναι η πιο φτηνή λύση και θα βοηθήσει τον πελάτη να αποπληρώσει το δάνειο του.

christoforos-tzionis

Σχετικά με τα οφέλη της ασφάλισης ζωής για κάποιον που παίρνει ένα δάνειο ο κ. Τζιωνής είπε:

«Το κυριότερο όφελος που μπορεί να έχει κάποιος από την ασφάλεια ζωής, όταν παίρνει το δάνειο από την τράπεζα είναι ότι μεταφέρει τον κίνδυνο από τον ίδιο και την οικογένειά του στην ασφαλιστική εταιρεία. Όταν συνάψει την ασφάλεια ζωής και γίνει το μοιραίο, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα αποπληρώσει το δάνειο και δε θα χρειαστεί να πουληθεί η περιουσία του, ούτε η οικογένειά του να αναλάβει το υπόλοιπο του δανείου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Q&A με τον Γιώργο Ησαΐα και τον Αυγουστίνο Κιτρομηλίδη

Ο κ. Θεοδώρου για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει ο κόσμος στην περίπτωση ασφάλειας ζωής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το καλύτερο είναι να αγοραστεί ένα συμβόλαιο ώστε να έχει σταθερό ασφάλιστρο και να μην υπάρξει αύξηση σ’ αυτό όπως θα γινόταν αν είχε επιλέξει το πιο φτηνό συμβόλαιο που στην ανανέωσή του θα υπήρχε και αύξηση του ασφαλίστρου.»

antigonos-theodorou

Έπειτα αναφερόμενος στο τι θα συμβεί με την ασφάλεια ζωής, εάν το δάνειο αποπληρωθεί νωρίτερα από την κανονική του διάρκεια, πρόσθεσε: «Ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να διατηρήσει το συμβόλαιο, γιατί ενδεχομένως μελλοντικά να θέλει να πάρει ένα νέο δάνειο κι ίσως είναι καλύτερα να το διατηρήσει για να μην έχει διαφορετική τιμολόγηση…» και τόνισε τη διαφορά ανάμεσα στην ασφάλεια για εξασφάλιση της οικογένειας και την ασφάλεια για κάλυψη δανείου.

Ο κ. Τζιωνής σχολίασε επιπροσθέτως σε αυτό το σημείο: «Αν το δάνειο αποπληρωθεί νωρίτερα η ασφάλεια ζωής παραμένει ένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του ασφαλισμένου κι έτσι αν θέλει μπορεί να το κρατήσει για την προστασία της οικογένειάς του».

Στη συνέχεια ανέλυσε τα βήματα για την εξόφληση του δανείου αν συμβεί το μοιραίο: «Αν συμβεί το μοιραίο πριν εξοφληθεί το δάνειο, τότε ξεκινά μια διαδικασία για την αποπληρωμή του δανείου από την ασφαλιστική εταιρεία. Χρειάζεται η ασφαλιστική να ενημερωθεί από τους συγγενείς του εκλιπόντος ότι έχει επέλθει ο κίνδυνος και με τη σειρά της η ασφαλιστική θα ζητήσει συγκεκριμένα έντυπα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τάκης Φειδία: «Δημιουργείται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός στην Κύπρο»

Στην ερώτηση του κ. Παναγιώτη Σοφοκλέους για το ποιος είναι ο ρόλος της ανάλυσης αναγκών, ο κ. Τζιωνής απάντησε: «Ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να καθοδηγεί και να αξιολογεί τους πελάτες του, ώστε να πάρουν τις σωστές ασφαλιστικές καλύψεις. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να πάψει να βλέπει την ασφάλεια ζωής ως έξοδο. Η ασφάλεια ζωής είναι μια επένδυση. Με αυτή την επένδυση δίνεις προστασία σε εσένα και την οικογένειά σου. Χρειάζεται να γίνεται ανάλυση αναγκών σε τακτά χρονικά διαστήματα διότι οι ανάγκες αλλάζουν με τη μέρα, το μήνα, το χρόνο.»

Ο κ. Θεοδώρου τόνισε εδώ τη σημασία του να ακούει και να διακρίνει ο ασφαλιστικός σύμβουλος τις προτεραιότητες του πελάτη!

Ακόμη, οι καλεσμένοι ρωτήθηκαν για το σε ποια κατάσταση βρίσκεται πλέον η ασφαλιστική συνείδηση και ποιος ο ρόλος τους στην καλλιέργεια αυτής.

Ο κ. Τζιωνής σημείωσε: «Για να υπάρξει σωστή ασφαλιστική κουλτούρα πρέπει εμείς οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι να συμβάλλουμε ενεργά, ώστε τόσο οι υφιστάμενοι όσο και οι μελλοντικοί μας πελάτες να αποκτήσουν σωστή ασφαλιστική παιδεία».

Ο κ. Θεοδώρου είπε: «Όταν οι πελάτες έρχονται έτοιμοι και γνωρίζουν τι θέλουν αυτό δείχνει ότι η συνεργασία θα είναι ώριμη, γιατί πλέον δημιουργείται εμπιστοσύνη μεταξύ του πελάτη και του ασφαλιστικού συμβούλου. Και ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι μέσα στα άτομα εμπιστοσύνης της οικογένειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ποιες ασφαλιστικές εταιρείες ηγούνται στον Κλάδο Ζωής – Τα μερίδια και η κατάταξη για το εννεάμηνο 2024

Στο κλείσιμο της εκπομπής οι συμμετέχοντες μίλησαν για τις προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου στη σύγχρονη εποχή.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο στο κανάλι μας στο YOUTUBE: Δάνειο και ασφάλιση ζωής

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.