1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ο τυφώνας Debby διαχειρίσιμος από τις αντασφαλιστικές

Ο τυφώνας Debby διαχειρίσιμος από τις αντασφαλιστικές

Ο τυφώνας Debby διαχειρίσιμος από τις αντασφαλιστικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η πλειονότητα των ασφαλισμένων ζημιών από τον τυφώνα Debby αναμένεται να εμπίπτει στις δυνατότητες των πρωτασφαλιστών να διατηρήσουν τις αντασφαλιστικές τους καλύψεις, σύμφωνα με τον James Eck VP-Senior Credit Officer, Financial Institutions Group at Moody’s Ratings.

Ο τυφώνας Debby είναι ο δεύτερος τυφώνας που σχηματίζεται στη λεκάνη του Ατλαντικού αυτή τη σεζόν, αφού πρόσφατα έφτασε στην περιοχή Big Bend του Panhandle της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 1.

Σύμφωνα με τη Moody’s, ο Debby αναμένεται να φέρει καταστροφικές πλημμύρες από το κύμα καταιγίδας κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της Φλόριντα, καθώς και εξαιρετικά ισχυρές βροχοπτώσεις σε τμήματα της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας τις επόμενες ημέρες.

“Αναμένουμε ότι η πλειονότητα των ασφαλισμένων ζημιών από τον τυφώνα Debby θα εμπίπτει στις κρατήσεις των πρωτασφαλιστών στο πλαίσιο των αντασφαλιστικών τους καλύψεων”, πρόσθεσε ο προαναφερόμενος James Eck.

Και συνέχισε: “Σε γενικές γραμμές, οι πρωτασφαλιστές διατηρούν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή την περίοδο τυφώνων, καθώς τα σημεία πρόσδεσης – το όριο στο οποίο ένα συμβόλαιο αρχίζει να καλύπτει μια ζημία – έχουν κινηθεί υψηλότερα τα τελευταία χρόνια, με τις πρωτασφαλιστικές εταιρείες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος του βάρους των ζημιών από τους αντασφαλιστές για μικρά έως μεσαίου μεγέθους καταστροφικά γεγονότα”.

Η Sarah Hartley, διευθύντρια του Moody’s RMS Event Response (ξεχωριστά από τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας) σημείωσε: “Ο Debby αναμένεται να επιβραδυνθεί και να κατευθυνθεί σταδιακά προς τη Βόρεια Φλόριντα και τις Νοτιοανατολικές ΗΠΑ, φέρνοντας το ενδεχόμενο υπερβολικών βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις αντασφαλιστικές

“Οι τελευταίες προβλέψεις κάνουν λόγο για έως και 30 ίντσες βροχής, ιδίως στη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, γεγονός που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα πρόσφατα ιστορικά προηγούμενα σε αυτές τις πολιτείες. Οι άνεμοι της Debby που έχουν ένταση τυφώνα, το κύμα καταιγίδας και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν τοπικές επιπτώσεις στην περιοχή της ακτής του Κόλπου.

Οι προβλεπόμενοι άνεμοι της Debby, οι βροχοπτώσεις, το κύμα καταιγίδας και ο σχετικός κίνδυνος ανεμοστρόβιλων αναδεικνύουν την πολύπλευρη φύση των κινδύνων που σχετίζονται με τους τυφώνες και αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές βιομηχανίες”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.