1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Οδηγείς με φθαρμένα αμορτισέρ; Δες τι μπορεί να συμβεί

Οδηγείς με φθαρμένα αμορτισέρ; Δες τι μπορεί να συμβεί

Οδηγείς με φθαρμένα αμορτισέρ; Δες τι μπορεί να συμβεί
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι δεδομένο ότι η ανάρτηση ή αλλιώς «αμορτισέρ» είναι ένα από τα μέρη του αυτοκινήτου που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια και την άνεση της οδήγησης.

Πώς θα καταλάβεις ότι τα αμορτισέρ έχουν φθαρεί

Το κακό είναι ότι η φθορά των αμορτισέρ δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή, ακόμα και από έμπειρους οδηγούς. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις οπτικό έλεγχο και έτσι ο μόνος σίγουρος τρόπος να το καταλάβεις είναι αν τύχει και οδηγήσεις αυτοκίνητο με καινούργια αμορτισέρ – γιατί τότε θα καταλάβεις τη μεγάλη διαφορά.

Επομένως, όσο και αν έχει προχωρήσει η φθορά εσωτερικά, εξωτερικά η κατάστασή τους παραμένει ίδια, εκτός και αν η βλάβη έχει προχωρήσει τόσο ώστε να υπάρχει διαρροή λαδιού. Σε αυτήν την περίπτωση όμως το πρόβλημα θα έχει γίνει αντιληπτό… νωρίτερα.

amortiser

Τι συμβαίνει στο αμάξι σου αν κυκλοφορείς με φθαρμένα αμορτισέρ

Για να το πούμε απλά: όσο τα αμορτισέρ παλιώνουν τόσο μειώνεται η δυνατότητα απόσβεσης των ταλαντώσεων στο αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά το βάρος του αμαξώματος. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης, το βάρος δεν θα μεταφέρεται σωστά στους τροχούς και, πιέζοντάς τους, θα χάνεται η πρόσφυσή τους και θα επηρεάζεται η ευστάθεια του αυτοκινήτου.

Επίσης, σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, οι μπροστινοί τροχοί δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν τόσο καλά το βάρος του αυτοκινήτου και η απόσταση φρεναρίσματος θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έτσι θα πληρώνεις μια ζωή το αυτοκίνητό σου -Ποια έξοδα μπορείς να αποφύγεις

Ελπίζουμε οι παραπάνω πληροφορίες να σε έπεισαν για τις επιπτώσεις που έχει στην ασφαλή οδήγηση η καλή κατάσταση των αμορτισέρ, ώστε να φροντίζεις εγκαίρως για τη σωστή συντήρησή τους. 

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!