1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οδύσσεια 170 επιβατών – Επιστρέφουν με δόσεις στην Κύπρο

Οδύσσεια 170 επιβατών – Επιστρέφουν με δόσεις στην Κύπρο

Οδύσσεια 170 επιβατών – Επιστρέφουν με δόσεις στην Κύπρο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν επιβάτες πτήσης, η οποία ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για τη Λάρνακα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, πτήση για την οποία οι επιβάτες ζήτησαν να κατέβουν από το αεροπλάνο μετά από καθυστέρηση που υπήρξε στην αναχώρηση τους λόγω μηχανικού προβλήματος του αεροσκάφους.

Οι 170 επιβάτες επιστρέφουν στην Κύπρο με δόσεις, διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι να φθάσουν όλοι στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η οδύσσεια των 170 επιβατών άρχισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Λίγο πριν από την αναχώρηση της πτήσης για τη Λάρνακα, η οποία ήταν προγραμματισμένη γύρω στις 7 το απόγευμα παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κλιματισμό του αεροσκάφους. Καταβλήθηκε προσπάθεια να επιδιορθωθεί η βλάβη, ωστόσο ο χρόνος περνούσε χωρίς αποτέλεσμα. Από τα μεγάφωνα του αεροσκάφους ανακοινώθηκε ότι η πτήση θα αναχωρούσε τα επόμενα πέντε λεπτά, κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και ανησυχία στους επιβάτες.

Μετά από παρέλευση περίπου μιας ώρας από την προγραμματισμένη αναχώρηση, οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται λόγω του γεγονότος ότι η κατάσταση εντός της καμπίνας του αεροσκάφους γινόταν ανυπόφορη λόγω της ζέστης που επικρατούσε, συνεπεία της έλλειψης κλιματισμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών παιδιά άρχισαν να ουρλιάζουν, ηλικιωμένοι να μην αντέχουν και ο κίνδυνος λιποθυμιών λόγω της δημιουργηθείσας κατάστασης να είναι υπαρκτός. Ζητήθηκε από το πλήρωμα να ανοίξουν οι πόρτες του αεροσκάφους. Αρχικά υπήρξε αρνητική απάντηση, ωστόσο όσο η ώρα περνούσε και οι διαμαρτυρίες του κόσμου γίνονταν ακόμα εντονότερες, τα μέλη του πληρώματος άνοιξαν τις δύο πόρτες στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια σε χειραποσκευές και υγρά

Η έντονη αντίδραση του κόσμου ανάγκασε τα μέλη του πληρώματος να προχωρήσουν σε αποβίβαση των επιβατών στο δίαυλο του αεροδρομίου. Ασθενοφόρο κλήθηκε στο χώρο και μετέφερε ένα επιβάτη στο νοσοκομείο, αφού αντιμετώπισε προβλήματα υγείας. Οι υπόλοιποι επιβάτες παρέμειναν στο χώρο του διαύλου του αεροδρομίου για άλλη μια ώρα περίπου. Ακολούθως μεταφέρθηκαν πίσω στο χώρο της αίθουσας αναμονής του αεροδρομίου. Γύρω στα 10 άτομα από τους συνολικά 170 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κύπρο με την επόμενη πτήση της εταιρείας, μεσάνυκτα Σαββάτου, για να ακολουθήσουν και άλλοι επιβάτες με τις πτήσεις της Κυριακής. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στους επιβάτες άνθρωποι της εταιρείας.

Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες μέχρι να διευθετηθεί η αναχώρηση τους για την Κύπρο, αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μεταμεσονύκτιες ώρες και με δικά τους έξοδα δωμάτια σε ξενοδοχεία ώστε να παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να καθοριστεί η επιστροφή τους στην Κύπρο. Η εταιρεία μετά από αίτημα κάποιων επιβατών οι οποίοι δεν ήθελαν να ταξιδέψουν μαζί της επέστρεψε το αντίτιμο του πληρωθέντος εισιτηρίου και οι ίδιοι προέβησαν σε διευθετήσεις με άλλες εταιρείες για το ταξίδι της επιστροφής στην Κύπρο. Το αεροπλάνο στο οποίο παρουσιάστηκε το πρόβλημα μετά την επιδιόρθωση του και το σχετικό έλεγχο πραγματοποίησε με καθυστέρηση το δρομολόγιο Αθήνα – Λάρνακα, με περίπου 30 άτομα στην καμπίνα του. Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες προτίθενται όπως ανέφεραν στον «Φ» να αξιοποιήσουν τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261/2004, ο οποίος κατοχυρώνει τα δικαιώματα των επιβατών και μεταξύ άλλων τους παρέχει δικαιώματα σε περιπτώσεις που παρατηρούνται καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις.

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!