1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αθλητισμος
  6. »
  7. Οι 10 αθλητές με τα πιο ακριβά ασφαλιστήρια συμβόλαια όλων των...

Οι 10 αθλητές με τα πιο ακριβά ασφαλιστήρια συμβόλαια όλων των εποχών

Οι 10 αθλητές με τα πιο ακριβά ασφαλιστήρια συμβόλαια όλων των εποχών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έχουμε καλύψει στο παρελθόν τη λίστα με τις πιο τρελά και ακριβά ασφαλιστήρια συμβόλαια διασημοτήτων, αλλά ενώ κάποια από αυτά μπορούν να θεωρηθούν απλά ως διαφημιστικά κόλπα, για τους αθλητές που ακολουθούν, αυτά τα ασφαλιστήρια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητά τους να συνεχίσουν να δουλεύουν. Εντάξει, ίσως για τους περισσότερους από αυτούς τουλάχιστον…

Όπως είναι αναμενόμενο, τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν ποδοσφαιριστές, αλλά ρίξτε μια ματιά παρακάτω και δείτε ποιοι άλλοι βρίσκονται στη λίστα με τα 10 πιο ακριβά ασφαλιστήρια συμβόλαια επαγγελματιών αθλητών όλων των εποχών.

Takeru Kobayashi – Στομάχι ασφαλισμένο για 100.000 δολάρια

Ο Ιάπωνας αγωνιστικός φαγάς…τον λες και φαγανιάρη… Takeru Kobayashi μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην τυπική ιδέα ενός επαγγελματία αθλητή, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι αγωνιστικοί φαγάδες θεωρούνται αθλητές και οι διαγωνισμοί φαγητού συχνά καλύπτονται από μεγάλους αθλητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπως το ESPN.

Ο άνθρωπος που κατέχει οκτώ διαφορετικά Ρεκόρ Γκίνες για την κατανάλωση hotdogs, Twinkies, κεφτεδάκια, tacos, χάμπουργκερ, παγωτό, ζυμαρικά και πίτσα, λέγεται ότι έχει ασφαλίσει το στομάχι του για 100.000 δολάρια!

Merv Hughes – Μουστάκι αξίας 370.000 δολαρίων

Παρόλο που ο Αυστραλός κρίκετ Merv Hughes δεν είναι τόσο διάσημος όσο μερικά από τα άλλα ονόματα σε αυτή τη λίστα, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ποιος είναι, μπορείτε σίγουρα να εκτιμήσετε το εντυπωσιακό του μουστάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πως το Pokémon Go έκανε τις ασφαλιστικές να βγάλουν ειδικά προϊόντα

Όταν ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, το πυκνό μουστάκι του Hughes ήταν ασφαλισμένο για περίπου 370.000 δολάρια.

Troy Polamalu – Μαλλιά αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων

Ο αστέρας του NFL Troy Polamalu έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο το 2010, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε ασφαλίσει τις περίφημες σγουρές μπούκλες του με 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο πρώην safetyman των Pittsburgh Steelers συνεργάστηκε με την Head & Shoulders τρία χρόνια αργότερα και έκοψε τα μαλλιά του για να βοηθήσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Veteran of Foreign Wars Foundation. Τεχνικά μόνο τέσσερις τούφες κόπηκαν στην πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι μεγάλη είδηση όταν τα μαλλιά σου αξίζουν ένα εκατομμύριο δολάρια!

Manuel Neuer – Ασφαλισμένα χέρια για 3 εκατομμύρια ευρώ

Ο Γερμανός τερματοφύλακας Manuel Neuer, που παίζει για την Bayern Munich και την εθνική ομάδα της Γερμανίας, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Είναι λογικό λοιπόν, ένας άνθρωπος με τέτοια ταλέντα να προστατεύει τα ”εργαλεία” της δουλειάς του: το 2014, ο Neuer είχε ασφαλίσει τα χέρια του για 3 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη Γενική Ένωση Γερμανών Ασφαλιστών.

Fernando Alonso – Αντίχειρες αξίας 9 εκατομμυρίων λιρών

Ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 Fernando Alonso θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο – ακόμα και αν τα αυτοκίνητά του δεν είναι πάντα τόσο εξαιρετικά όσο αυτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πιάστε τα όλα: Πώς το Pokémon Go έβαλε πολλούς σε μπελάδες

Όταν οδηγούσε για τη Ferrari, ο Alonso έλαβε ασφάλιση για τους αντίχειρές του αξίας 9 εκατομμυρίων λιρών ως μέρος ενός εκτεταμένου πακέτου ζωής και ατυχημάτων που παρέχεται από τον κύριο χορηγό του, Santander.

Iker Casillas – Ασφαλισμένα χέρια για 10 εκατομμύρια δολάρια

Όπως και ο Manuel Neuer, ο Ισπανός τερματοφύλακας Iker Casilla θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Το 2007, είχε συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τα χέρια του που αντιστοιχούσε σε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το συμβόλαιο κάλυπτε τα χέρια του από πιθανές ζημιές που θα μπορούσε να υποστεί εντός ή εκτός γηπέδου και μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: “Αν πάθω ζημιά στο γόνατό μου, θα προσποιηθώ ότι πονάει το χέρι μου”. Χα!

Mark McGwire – Αστράγαλος αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στο Major League Baseball, κατά τη διάρκεια ρεκόρ του 1998, ο Mark ‘Big Mac’ McGwire είχε ασφαλίσει τον αστράγαλό του για 12 εκατομμύρια δολάρια στους Lloyd’s μετά από μια επίμονη τραυματική εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Παράδοξα, οι όροι του ασφαλιστηρίου του απαιτούσαν από τον McGwire να πάρει το στεροειδές Androstenedione για να αποτρέψει περαιτέρω τραυματισμούς. Λίγα χρόνια αργότερα, το Andro θα απαγορευόταν επίσημα από το Major League Baseball, εμπλέκοντας τον McGwire σε μια διαμάχη για το ντόπινγκ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Cristiano Ronaldo – 90 εκατομμύρια λίρες αξίζουν τα πόδια του

Τώρα φτάσαμε στα μεγάλα ποσά! Δεδομένου ότι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, η Real Madrid δεν έπαιρνε κανένα ρίσκο όταν υπέγραψε τον Cristiano Ronaldo το 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σκύλος αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του στο αεροπλάνο και γίνεται viral

Εκείνη την εποχή, η μεταγραφή των 80 εκατομμυρίων λιρών έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά η Real πήγε ένα βήμα παραπέρα ασφαλίζοντας τα πόδια του Ronaldo για 90 εκατομμύρια λίρες.

David Beckham – Πόδια 100 εκατομμυρίων λιρών

Μπορεί να είναι γνωστός ως Golden Balls, αλλά είναι άλλα μέρη του σώματος που είχε ασφαλίσει ο David Beckham… τα πόδια του!

Το 2006, ο Beckham ασφάλισε τα πόδια του για 100 εκατομμύρια λίρες, το οποίο εκείνη την εποχή έθεσε νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο προσωπικό ασφαλιστήριο στην ιστορία του αθλητισμού. Ήταν τόσο μεγάλο το ποσό, που φημολογείται ότι έπρεπε να διανεμηθεί μεταξύ πολλών διαφορετικών ασφαλιστικών εταιρειών…!

Lionel Messi – Πόδια από χρυσάφι ασφαλισμένα για 750 εκατομμύρια ευρώ

Ωστόσο, το ακριβότερο αθλητικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο όλων των εποχών επισκιάζει κατά πολύ το ρεκόρ του Μπέκαμ- για την ακρίβεια αξίζει περισσότερο από τρεις φορές όλα τα προηγούμενα νούμερα μαζί!

Αυτό το ρεκόρ ανήκει στον Αργεντίνο επιθετικό Lionel Messi, ο οποίος φημολογείται ότι έχει ασφαλίσει τα πόδια του για το εκπληκτικό ποσό των 750 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!