1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Atlantic Insurance

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Atlantic Insurance

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Atlantic Insurance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά την Ετήσια Γενική της Συνέλευση, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η Atlantic Insurance Company Public Ltd.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2024 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και κατά τη διάρκεια της πάρθηκαν οι πιο κάτω αποφάσεις.

Εγκρίθηκε η Ετήσια Έκθεση της Εταιρείας για το έτος 2023 περιλαμβανομένης της έκθεσης διαχείρισης, της έκθεσης εταιρικής διακυβέρνησης, των ελεγμένων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της μητρικής εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Εγκρίθηκε, ακόμη, η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για καταβολή μερίσματος ύψους 14,00 σεντ ανά μετοχή ονομαστικής αξίας 0,34. Το μέρισμα ισοδυναμεί με μερισματική απόδοση της τάξεως του 6,8% επί της μέσης τιμής κλεισίματος της μετοχής στις 5 Ιουνίου 2024.

Σε ένα 3ο σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρεται ότι με βάση τους κανονισμούς του καταστατικού της εταιρείας, απεχώρησαν εκ περιτροπής οι Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Πυρίσιης, Ανδρέας Πιρίσιης και Μένοικος Μέσσιος οι οποίοι αφού προτάθηκαν για επανεκλογή, επανεκλέγηκαν.

Επιπρόσθετα η Γενική συνέλευση ενέκρινε την Έκθεση της Πολιτικής Αμοιβών και τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που παρέμειναν σταθερές.

Τέλος εγκρίθηκε ειδικό ψήφισμα όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας εξουσιοδοτείται να εφαρμόσει πρόγραμμα για την απόκτηση από την εταιρεία δικών της μετοχών, σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου. Η ελάχιστη και ανώτατη τιμή εξαγοράς των μετοχών της Εταιρείας δεν θα υπερβαίνει το 5% του μέσου όρου της τιμής αγοράς της μετοχής της εταιρείας κατά τις τελευταίες 5 χρηματιστηριακές συναντήσεις και το μέγιστο αριθμό μετοχών που προβλέπεται από τον νόμο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.