1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι καλύτερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

Οι καλύτερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

Οι καλύτερες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε κατάταξη με βάση τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GPW) το 2022, η παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία AXA βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών με 106,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η AXA κατέγραψε επίσης 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο & πλεόνασμα από το ίδιο έτος.

Με βάση τα στοιχεία του οίκου αξιολόγησης AM Best, ο κατάλογός με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης δείχνει ότι από τις τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αντασφαλιστικές εταιρείες, μόνο η Munich Re και η Swiss Re κατάφεραν να μπουν στην πρώτη δεκάδα, γεγονός που αναδεικνύει το αυξανόμενο μέγεθος των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων τους.

Η Munich Re βρίσκεται στην τέταρτη θέση με GPW ύψους 71,6 δισ. δολαρίων, καθώς και 22,4 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο και πλεόνασμα. Ωστόσο, η Swiss Re βρίσκεται στην ένατη θέση, με GPW 47,8 δισ. δολάρια, καθώς και 12,6 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο και πλεόνασμα.

Η γαλλική αντασφαλιστική SCOR, μία από τις άλλες τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αντασφαλιστικές εταιρείες, κατέλαβε την 18η θέση στη λίστα, με GPW 21,0 δισ. δολάρια. Όμως, η Hannover Re, η τελευταία από τις τέσσερις μεγάλες, δεν μπήκε στη λίστα.

Επιπλέον, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Allianz με GPW 100,5 δισ. δολάρια. Ο οργανισμός είχε επίσης ένα σημαντικό κεφάλαιο & πλεόνασμα ύψους 54,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το υψηλότερο στη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ασφαλιστική εταιρεία Generali με έδρα την Ιταλία, με 85,1 δισ. δολάρια GPW, καθώς και 17,2 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο & πλεόνασμα.

Μία θέση κάτω από τη Munich Re βρίσκεται η Zurich Insurance Group, η οποία κατέγραψε 58,8 δισεκατομμύρια δολάρια GPW. Από κοντά ακολουθούν οι Lloyd’s, η παλαιότερη ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά στον κόσμο, η οποία κατέγραψε 56,3 δισεκατομμύρια δολάρια GPW.

Ο Όμιλος HDI έρχεται στην έβδομη θέση, καταγράφοντας 56,0 δισ. δολάρια σε GPW και 8,9 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο και πλεόνασμα.

Η ασφαλιστική εταιρεία ζημιών και ατυχημάτων Chubb έρχεται στην όγδοη θέση με GPW 51,9 δισ. δολάρια και 50,5 δισ. δολάρια σε κεφάλαιο και πλεόνασμα.

Μία θέση κάτω από την Swiss Re και κλείνοντας την πρώτη 10άδα βρίσκεται η CNP Assurances, η οποία κατέγραψε 38,4 δισ. δολάρια GPW και 18,2 δισ. δολάρια κεφάλαιο και πλεόνασμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόνο δύο ασφαλιστικές εταιρείες κατέγραψαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια GPW και αυτές είναι οι AXA και η Allianz.

Δείτε την κατάταξη εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!