1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Οι προβλέψεις της Howden για την ανάπτυξη κυβερνοασφάλειας μέχρι το 2030

Οι προβλέψεις της Howden για την ανάπτυξη κυβερνοασφάλειας μέχρι το 2030

Οι προβλέψεις της Howden για την ανάπτυξη κυβερνοασφάλειας μέχρι το 2030
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Howden δημοσίευσε την τέταρτη ετήσια έκθεσή της για τον κυβερνοχώρο, με τίτλο “Risk, Resilience and Relevance“, σημειώνοντας σταθεροποίηση της αγοράς πέρυσι λόγω της βελτίωσης στον κυβερνοχώρο μετά την έξαρση των απαιτήσεων ransomware το 2020 και το 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι μεσίτες έχουν κάνει αξιοσημείωτα βήματα στην ενίσχυση της σταθερότητας των τιμών, της σαφήνειας των καλύψεων και της συνέπειας των όρων και προϋποθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Με αυτή την πρόοδο, προκύπτουν δύο βασικές ευκαιρίες για την επίτευξη της παγκόσμιας πρόβλεψης της Howden για τα ασφάλιστρα ύψους 43 δισ. δολαρίων μέχρι το 2030, με την επέκταση πέραν των ΗΠΑ και την εξυπηρέτηση μιας ευρύτερης πελατειακής βάσης μεταξύ των ΜΜΕ.

Η Sarah Neild, επικεφαλής του τμήματος Cyber Retail, Ηνωμένο Βασίλειο, Howden, σχολίασε: “Οι ευνοϊκές δυναμικές διατηρούνται μέχρι το 2024, με το κόστος της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο να συνεχίζει να μειώνεται, παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις, την αυξημένη γεωπολιτική αστάθεια και την εξάπλωση της Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης”.

“Σε κανένα άλλο σημείο η αγορά δεν έχει βιώσει το σημερινό μείγμα συνθηκών: ένα αυξημένο τοπίο απειλών σε συνδυασμό με μια σταθερή ασφαλιστική αγορά που υποστηρίζεται από ισχυρούς ελέγχους κινδύνου. Τα θεμέλια για μια ώριμη αγορά του κυβερνοχώρου, με πυρήνα την καινοτομία και την ανάπτυξη με γνώμονα την έκθεση, είναι πλέον έτοιμα”, πρόσθεσε ακόμη ο Neild.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα ασφάλιστρα για την προστασία από φυσικές καταστροφές θα αυξηθούν κατά 50% μέχρι το 2030

Αν και οι ΗΠΑ κυριαρχούν επί του παρόντος στην αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, καλύπτοντας περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου μεριδίου, η βιώσιμη ανάπτυξη εκεί εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας.

Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει επίσης ότι περισσότερο από το ήμισυ της αύξησης των ασφαλίστρων έως το 2030 αναμένεται να προέλθει από χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, η απλή αντιστοίχιση με τα επίπεδα διείσδυσης των πιο καθιερωμένων αγορών θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Ο Jean Bayon de La Tour, επικεφαλής του τμήματος Cyber, International, της Howden, σχολίασε: “Η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είναι το κλειδί για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε όλο τον κόσμο και οι ασφαλιστικές βρίσκονται τώρα σε ισχυρή θέση για να επιφέρουν πραγματική αλλαγή”.

Ο Bayon de La Tour πρόσθεσε περαιτέρω ότι “αυτό συνεπάγεται την παροχή μεγαλύτερης χωρητικότητας για την κάλυψη της ανερχόμενης ζήτησης σε περιοχές που επί του παρόντος δεν είναι επαρκώς καλυμμένες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, περιοχές στις οποίες η Howden επενδύει έντονα. Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες, ιδίως καθώς οι περισσότερες από αυτές τις χώρες προέρχονται από τόσο χαμηλή βάση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Munich Re: Ο κυβερνοπόλεμος δεν είναι ασφαλίσιμος

Η έκθεση υπογραμμίζει σημαντικές δυνατότητες στον τομέα των ΜΜΕ, ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του ΑΕΠ στις προηγμένες οικονομίες.

Καθώς οι μεσίτες και οι ασφαλιστικές αναπτύσσουν πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη συμμετοχή αυτού του προς το παρόν υποεξυπηρετούμενου δημογραφικού πληθυσμού, προκύπτουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά του κυβερνοχώρου.

Ο Shay Simkin, Global Head of Cyber, Howden, σχολίασε: “Η έρευνα για τις ασφαλίσεις στον κυβερνοχώρο είναι μια σημαντική εξέλιξη. Το πλήρες δυναμικό της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο μπορεί να απελευθερωθεί με τη βελτίωση της πρόσβασης σε περιοχές που σήμερα δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από την αγορά. Η Howden πρωτοστατεί σε αυτές τις προσπάθειες εφαρμόζοντας διαφοροποιημένες γνώσεις και τεχνογνωσία για την παροχή πρωτοποριακών λύσεων”.

“Παράλληλα με τις σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις δραστηριότητές μας στον κυβερνοχώρο, εγκαινιάσαμε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις ΜΜΕ να αγοράσουν κάλυψη στον κυβερνοχώρο έως και 6 εκατ. δολάρια σε τέσσερα απλά βήματα, με μόνο το όνομα, τον κλάδο, τα έσοδα και τον ιστότοπο να απαιτούνται για την παραγωγή προσφοράς. Η καινοτομία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη, απαιτώντας μια νέα προσέγγιση στη διαμεσολάβηση, η οποία θα είναι έμπειρη στον κύκλο, καινοτόμα, επιχειρηματική, παγκόσμια και θα φιλοξενεί τα ισχυρότερα ταλέντα του τομέα”.

Σύμφωνα με τον Howden, η ενισχυμένη ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο αποδίδει καρπούς για τους ασφαλισμένους, καθώς οι επιθέσεις ransomware συνεχίζουν τη μακροπρόθεσμη ανοδική τους τάση. Φέτος, η συχνότητα των επιθέσεων αυξήθηκε κατά 18% σε σύγκριση με τα ήδη αυξημένα επίπεδα του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι τομείς των Lloyd's με ισχυρές επιδόσεις το 2023

Παρά την αύξηση αυτή, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ένα διαφοροποιημένο τοπίο σοβαρότητας: το κόστος ανάκτησης έχει ανακάμψει μετά από μια προσωρινή μείωση το 2022, ωστόσο λιγότερες εταιρείες αναγκάζονται να πληρώσουν λύτρα, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε πιο αποτελεσματικά μέτρα διαχείρισης κινδύνου.

Εξακολουθεί να υπάρχει συνεχής ανησυχία στην αγορά σχετικά με τον συστημικό κίνδυνο, που αναδεικνύεται ιδιαίτερα από τα πρόσφατα γεγονότα που υπογραμμίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με τη συγκέντρωση σε πολλούς οργανισμούς μέσω ενός ενιαίου σημείου αποτυχίας.

Η ανάλυση των τελευταίων ετών αποκαλύπτει ότι οι έμμεσες αποζημιώσεις από τρίτους ήταν γενικά χαμηλότερες σε σύγκριση με τις άμεσες αποζημιώσεις, υποδεικνύοντας ότι για να αποτελέσουν οι ζημίες σημαντική απειλή για τη βάση ασφαλίστρων της παγκόσμιας αγοράς, η κλίμακα ή η συχνότητα τέτοιων γεγονότων θα πρέπει να ξεπεράσει τα σημερινά επίπεδα κατά πολλαπλάσια.

Οι προοπτικές ασφάλισης στον κυβερνοχώρο είναι ισχυρές με μια αυξανόμενη και ποικίλη κεφαλαιακή βάση. Οι συνεχείς εισροές κεφαλαίων είναι ζωτικής σημασίας καθώς η αγορά επεκτείνεται πέραν των σημερινών δυνατοτήτων ασφάλισης για να καλύψει τις παγκόσμιες επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!