1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι τομείς των Lloyd’s με ισχυρές επιδόσεις το 2023

Οι τομείς των Lloyd’s με ισχυρές επιδόσεις το 2023

Οι τομείς των Lloyd’s με ισχυρές επιδόσεις το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Υπήρξε βελτίωση των επιδόσεων των Lloyd’s όσον αφορά την ανάληψη κινδύνων το 2023 σε όλους τους κλάδους, με την αντασφάλιση να “αυξάνεται σημαντικά”, σύμφωνα με μια επίκαιρη έκθεση της Howden Re.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η περιουσία, η αντασφάλιση, η ναυτιλία, η αεροπορία και οι μεταφορές ανέφεραν τη μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλίστρων κατά την τελευταία πενταετία- που σημειώθηκε στα περισσότερα κορυφαία κοινοπρακτικά σχήματα.

Εν τω μεταξύ, ο συνδυασμένος δείκτης του 2023, 85%, ήταν 12 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος από τον πενταετή μέσο όρο του 97% για τις 25 κορυφαίες κοινοπραξίες.

Η Howden Re παρατήρησε ότι οι κλάδοι περιουσίας, αντασφάλισης και ενέργειας παρουσίασαν τη μεγαλύτερη βελτίωση του καθαρού συνδυασμένου δείκτη από το 2022 έως το 2023, επωφελούμενοι από την ισχυρή ανοδική πορεία των επιτοκίων.

Ωστόσο, οι ασφαλίσεις ατυχημάτων παρουσίασαν αντιστροφή της δυναμικής των τιμών, ιδίως στις εμπορικές D&O, όπου η αγορά συνέχισε να βλέπει μειώσεις ποσοστών, και στον κυβερνοχώρο, όπου παρατηρήθηκε χαλάρωση των ποσοστών από τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτή η βελτιωμένη απόδοση του underwriting του συνδικάτου Lloyd’s το 2023 οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες ζημίες από καταστροφές, στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών και στην ευέλικτη επιλογή κινδύνων.

Ο David Flandro, Επικεφαλής Ανάλυσης Κλάδου και Στρατηγικής Συμβουλευτικής της Howden Re, σχολίασε: “Οι Lloyd’s του Λονδίνου συνεχίζουν να επιδεικνύουν ισχυρές επιδόσεις και ανθεκτικότητα, ιδίως στους τομείς της περιουσίας, της αντασφάλισης και της ναυτιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd's στο Rising Professionals Global Forum 2024

“Η ανάλυσή μας αναδεικνύει σημαντικές βελτιώσεις στην κερδοφορία της ανάληψης κινδύνων σε ένα περιβάλλον σταθερής χωρητικότητας, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική ευελιξία και την ηγετική θέση της Lloyd’s στην αγορά.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τη δέσμευση της Lloyd στην καινοτομία και την επιλεκτική διάθεση ανάληψης κινδύνων, τοποθετώντας την για συνεχή επιτυχία”.

Το συνδικάτο 1084 της Chaucer ήταν το μεγαλύτερο αντασφαλιστικό συνδικάτο που υπέγραψε αντασφαλίσεις σε όρους GWP το 2023, ακολουθούμενο από το συνδικάτο 2987 της Brit και στη συνέχεια το συνδικάτο 4472 της Liberty.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.