1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Aπουσία ασφάλισης ακύρωσης της εκδήλωσης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Aπουσία ασφάλισης ακύρωσης της εκδήλωσης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Aπουσία ασφάλισης ακύρωσης της εκδήλωσης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 (OCOG) δεν έχει συνάψει ασφάλεια για την κάλυψη του κινδύνου ολικής ή μερικής ακύρωσης της διοργάνωσης.

Αυτό προκύπτει από την αύξηση του κόστους αυτής της κάλυψης μετά τις απώλειες που υπέστησαν οι Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021 λόγω του Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχε ως αποτέλεσμα απώλειες ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Το αυξανόμενο κόστος ασφάλισης έναντι αυτού του είδους κινδύνου, η έλλειψη αντασφαλιστικής ικανότητας με την αποχώρηση των μεγάλων αντασφαλιστών και η αύξηση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, πανδημίες, τρομοκρατία και ταραχές είναι επίσης μεταξύ των λόγων που εμποδίζουν την OCOG να αποκτήσει κάλυψη ακύρωσης.

Ο όμιλος Allianz, ο επίσημος ασφαλιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, εκτιμά ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει σε 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!