1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s στο Rising Professionals Global Forum...

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s στο Rising Professionals Global Forum 2024

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s στο Rising Professionals Global Forum 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μιλώντας στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Rising Professionals’ Global Forum 2024 της Marsh McLennan, ο Bruce Carnegie-Brown, πρόεδρος των Lloyd’s, αναφερόμενος στο εύρος των κινδύνων, δήλωσε ότι “οι μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελισσόμενοι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και την τεχνολογία, η γεωπολιτική και η πολιτική βία και ο χρηματοοικονομικός κίνδυνος”.

Σύμφωνα με τον Carnegie-Brown, ο αντασφαλιστικός τομέας πρέπει να είναι “φιλόδοξος” στην ανταπόκρισή του σε ένα όλο και πιο ασταθές και ταχέως επεκτεινόμενο περιβάλλον κινδύνων, εάν πρόκειται να μετατρέψει με επιτυχία το δυνητικό χάος σε ” απτή ευκαιρία”.

Ο ίδιος δήλωσε: “Η ανάπτυξη καλής κρίσης έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός πειθαρχημένου πλαισίου με βάση το οποίο θα αξιολογείται μια ευκαιρία ή μια πρόκληση, υπενθυμίζοντας ότι, με επιτυχή πλοήγηση, οι μεγαλύτερες προκλήσεις σας θα γίνουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες σας”.

Επιπλέον, εξήγησε ότι το πρώτο τρίμηνο του 21ου αιώνα χαρακτηρίστηκε από μια σειρά εξαιρετικών γεγονότων. Αυτά κυμαίνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, την παγκόσμια οικονομική κρίση, την παγκόσμια πανδημία COVID-19 και τον πρώτο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν 80 χρόνια.

“Είναι όμως αυτά τα γεγονότα πραγματικά ασυνήθιστα;” διερωτήθηκε. “Νομίζω ότι θα ήταν ανόητο να πιστεύετε ότι κίνδυνοι παρόμοιου μεγέθους και αντίκτυπου δεν θα επαναληφθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο του αιώνα μας. Αν αυτό σας γεμίζει τρόμο ως μεσίτες ή underwriters, ίσως να βρίσκεστε σε λάθος δουλειά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το ντόμινο που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές

“Στο Λονδίνο, έχουμε το ταλέντο, το κεφάλαιο και την ικανότητα να δώσουμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα”, είπε, προσθέτοντας ότι οι Lloyd’s αφιερώνουν σήμερα το 25% των κεφαλαίων τους στην ανάληψη κινδύνων φυσικών καταστροφών, έχουν μερίδιο 25% στην παγκόσμια αγορά ασφαλίσεων στον κυβερνοχώρο και επίσης αναλαμβάνουν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια πολιτικού κινδύνου σε διάφορους κλάδους.

“Βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση αυτών των παγκόσμιων προκλήσεων, και επειδή ζούμε σε έναν όλο και πιο συνδεδεμένο κόσμο, ο συσχετισμός και η συνάθροιση αυτών των κινδύνων θα μπορούσε να είναι πραγματικά τεράστιος”, είπε.

Σε άλλο σημείο, ο Carnegie-Brown προσδιόρισε επίσης τον ρόλο του τομέα των αντασφαλίσεων/ασφαλειών στη διαχείριση αυτού του δυναμικού κινδύνου.

“Η κλίμακα αυτών των κινδύνων απαιτεί μια φιλόδοξη απάντηση ως μεσίτες και ως ασφαλιστικές εταιρείες, πρέπει να συνεργαστούμε για να καινοτομήσουμε και να μοιραστούμε τους κινδύνους. Πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες, όχι μόνο με τους παραδοσιακούς πελάτες μας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με τις κυβερνήσεις και τους υπερεθνικούς φορείς, ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την αλλαγή συμπεριφοράς που χρειάζεται ο κόσμος μας για να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα έναντι αυτών των κινδύνων και να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε το κεφάλαιο που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!