1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Πάνος Τσιολής: Έτσι θα ενισχυθεί η Ασφαλιστική Συνείδηση στην Κύπρο

Πάνος Τσιολής: Έτσι θα ενισχυθεί η Ασφαλιστική Συνείδηση στην Κύπρο

Πάνος Τσιολής: Έτσι θα ενισχυθεί η Ασφαλιστική Συνείδηση στην Κύπρο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το πως μπορεί να ενισχυθεί η Ασφαλιστική Συνείδηση στη χώρα μας, ανέλυσε σε συνέντευξή του στην Brief, ο CEO της Ideal Insurance, Πάνος Τσιολής τονίζοντας την ίδια στιγμή τον σημαντικό ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου.

Η ασφαλιστική συνείδηση είναι μια έννοια που αφορά την κατανόηση και την εκτίμηση της αξίας της ασφάλισης ως μέσο προστασίας και πρόληψης από απρόβλεπτες οικονομικές απώλειες.

Στην Κύπρο, παρατηρείται συχνά έλλειψη αυτής της συνείδησης, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο για τα άτομα όσο και για την ευρύτερη κοινωνία. Είναι κρίσιμο να εξετάσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το φαινόμενο και να προτείνουμε τρόπους για τη βελτίωσή του.

Ο κ. Τσιολής εξηγεί ότι η έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από την ασφάλιση είναι βασικοί λόγοι για τη χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση. Προτείνει ότι η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ενισχύοντας την κατανόηση της σημασίας της ασφάλισης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιολής αναφέρεται στις συντάξεις και πώς μπορούν αυτές να εξασφαλιστούν μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. “Το συνταξιοδοτικό αποτελεί ένα σημαντικότατο πρόβλημα που διαιωνίζεται και ταλανίζει τους πολίτες,” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξηγεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα αυτό, εξασφαλίζοντας μια πιο σταθερή και επαρκή σύνταξη για τους ασφαλισμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ideal Insurance Blog: Διαζευγμένοι και η αξία της ασφάλισης

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του.

Πηγή: brief.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.