1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Πάνος Τσιολής: «Για να παραμείνεις στην κορυφή χρειάζεται υπερπροσπάθεια και προσήλωση»

Πάνος Τσιολής: «Για να παραμείνεις στην κορυφή χρειάζεται υπερπροσπάθεια και προσήλωση»

Πάνος Τσιολής: «Για να παραμείνεις στην κορυφή χρειάζεται υπερπροσπάθεια και προσήλωση»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα συστατικά για να παραμένει ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος στην κορυφή μοιράστηκε μεταξύ άλλων μαζί μας ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ασφαλιστικού Γραφείου Ideal Insurance, Πάνος Τσιολής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν είναι εύκολο να παραμένεις στην κορυφή. Το να φτάσεις εκεί μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το πιο εύκολο είναι να κατέβεις. Για να παραμείνεις στην κορυφή, χρειάζεται υπερπροσπάθεια και προσήλωση».

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Cyprus Insurance News, ο κ. Τσιολής αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Ideal Insurance την περασμένη χρονιά, τους στόχους της τρέχουσας καθώς και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τις δραστηριότητες του γραφείου του.

Με τον κ. Τσιολή μιλήσαμε ακόμη για τις απαιτήσεις της γενιάς Ζ, για την τεχνολογία και την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους επαγγελματίες του κλάδου τους τόσο για καλλιέργεια της ασφαλιστικής παιδείας αλλά και προβολής τους με σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών.

Τέλος μιλήσαμε για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ίδιος μετά την ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΠΣΕΑΔ ενώ κλείνοντας μοιράστηκε μαζί μας κάποιες πραγματικές και πρόσφατες ιστορίες που καταδεικνύουν την αξία της ασφάλισης.

Διαβάστε πιο κάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μας με τον κ. Τσιολή.

Ποια θα ξεχωρίζατε ως τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ideal Insurance το 2023; Τι σηματοδοτούν για την εταιρεία σας;

Το 2023 ήταν αδιαμφησβήτητα εξαιρετικά πετυχημένο για εμάς αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Επιδίωξη μας είναι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε και την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα καταφέραμε να έχουμε αύξηση χαρτοφυλακίου τόσο στον γενικό κλάδο όσο και στον κλάδο της Ζωής & Υγείας αλλά και σε όλους τους επιμέρους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας αφού στόχος μας δεν είναι απλά η καταγραφή αριθμών.

Επιβράβευση όσων προανάφερα είναι οι συνεχιζόμενες διπλές βραβεύσεις μας για 7η χρονιά από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε και στους δύο κλάδους. Είναι γενικός παραδεκτό ότι η επιτυχία και στους δύο κλάδους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και είμαστε χαρούμενοι που το πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια.

Και σε προσωπικό επίπεδο, το γεγονός αυτό με ικανοποίει αφάνταστα αφού το να βρίσκομαι στη κορυφή όχι μόνο στο κλάδο ζωής αλλά και στο γενικό κλάδο, ήταν κάτι που όταν ξεκινούσα την καριέρα μου πριν 17 χρόνια δύσκολα θα μπορούσα να είχα φανταστεί.

Μου φάνταζε ακατόρθωτο. Φυσικά σε αυτή τη διαδρομή τίποτα δεν ήταν και δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλά. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια!

Τέλος κλείνοντας τον απολογισμό της περσινής χρονιάς, αξίζει να αναφέρω την επιτυχία να είμαι φέτος Court of The Table στο MDRT καθώς και τη διεθνή αναγνώριση με βράβευση σε επίπεδο ΕΜΕΑ στον Κλάδο ζωής, γεγονότα ορόσημο που επιβεβαιώνουν όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, αποτελώντας την ίδια στιγμή μία προσωπική επιβράβευση των κόπων και της προσπάθειας. 

Ποιους στόχους έχετε θέσει για χρονιά που διανύουμε αλλά και στο απώτερο μέλλον;

Όπως ανάφερα και πριν, στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, πιο δημιουργικοί, να παραμένουμε σταθεροί, με ανάπτυξη εργασιών, και παράλληλα με βελτιωμένη ποιότητα και με προσπάθεια να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά. Μπορεί κάποιες φορές απρόβλεπτα γεγονότα ή καταστάσεις να επηρεάζουν, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Πως εξελίσσετε η επέκταση των συνεργασιών σας με την ένταξη νέων ατόμων στην ομάδα σας που μας μιλήσατε πέρσι. Είναι κάτι που συνεχίζετε να επιδιώκετε;

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτου ρυθμούς, πάντα με προσεκτικά βήματα και με στόχο να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Ήδη έχουμε άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης και της πλήρους ένταξης τους στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

Επίσης στο πλαίσιο του στόχου για ανάπτυξη των εργασιών μας, είμαστε στην αναζήτηση στέγης και στην πόλη της Λεμεσού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών που ήδη έχουμε στην πόλη. Συνοψίζοντας, ο στόχος για επέκταση των συνεργασιών μας συνεχίζεται σε παγκύπρια εμβέλεια και είμαστε πάντα ανοικτοί σε νέες συνεργασίες και ένταξη νέων ατόμων στην ομάδα μας.

 Στις αρχές της χρονιάς ανακοινώσατε την αναβάθμιση της ιστοσελίδα σας για να υποστηρίζει και τη Ρωσική Γλώσσα. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτή την ενέργεια και πως την αξιολογείτε μέχρι σήμερα;

Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία έχουμε έντονη δραστηριότητα στην αγορά των ξένων που μένουν στην Κύπρο. Επειδή ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών μας είναι Ρωσόφωνοι, για καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση υφιστάμενων και μελλοντικών πελατών αποφασίσαμε να έχουμε τη συγκριμένη γλώσσα στην ιστοσελίδα μας αλλά και να δημιουργήσουμε λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στα Ρωσικά.

Ακόμη έχουμε εντάξει στην ομάδα μας Ρωσόφωνο άτομο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών ενώ γνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων αυτών μένουν στην πόλη της Λεμεσού είναι ακόμη ένα λόγος που είμαστε στην αναζήτηση στέγης στην πόλη.

Οι πρώτες ενδείξεις αυτών των ενεργειών είναι πέρα για πέρα θετικές.

Μιλήστε μας λίγο για τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιήσατε την περσινή χρονιά αλλά και γενικά τη φιλοσοφία σας στο ζήτημα αυτό.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κοινωνική ευαισθησία μέσα από διάφορες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Για το 2023, στηρίξαμε συνδέσμους γονέων σε δημοτικά σχολεία τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα. Υποστηρίξαμε διάφορες εκδηλώσεις τους, όπως γιορτές, καλοκαιρινές και καρναβαλικές δραστηριότητες, με σκοπό να δώσουμε χαρά στα παιδιά αλλά και να στηρίξουμε τους συνδέσμους γονέων των σχολείων στο έργο που επιτελούν. Ως γονιός κι εγώ, ένιωσα την ανάγκη φέτος να στηρίξουμε παιδιά, δημοτικά σχολεία και συνδέσμους γονέων.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε βαθιά στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, και θεωρούμε ότι οι παραδόσεις και τα έθιμα έχουν μεγάλη συμβολή στην κοινωνία μας. Για τον λόγο αυτό, στηρίξαμε μέσα από τη χορηγία μας το Ζεϊμπέκικο Φεστιβάλ Κύπρου σε συνεργασία με τον Dance Academy Cyprus στην προσπάθεια να ενισχύσουμε τον χορό, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Πάντα πιστεύαμε ότι η υποστήριξη της κοινωνίας μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις είναι θεμελιώδης, και γι’ αυτό προσπαθούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στις ενέργειες μας.

Γίνετε πολύ λόγος πλέον για τη Γενιά Ζ και τις διαφορετικές συνήθειες και τρόπο σκέψης που έχει. Πως βλέπετε ότι πρέπει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να εξελιχθεί για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσεις με την ίδια ποιότητα τη γενιά αυτή;

Πιστεύουμε πραγματικά ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές, να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και να ευθυγραμμιζόμαστε με την πραγματικότητα. Επειδή λόγω της ηλικίας μου δεν είμαι πολύ μακριά από τη γενιά Ζ, προσπαθώ να συμβαδίζω με τη νεολαία και τη γενιά αυτή. Σαν Ideal Insurance έχουμε ήδη αρχίσει να προσαρμοζόμαστε εδώ και χρόνια.

Οι νέοι της γενιάς Ζ προτιμούν να επικοινωνούν κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων για να κερδίζουν χρόνο και να επικεντρώνονται στο θέμα. Συνηθίζουν να στέλνουν μηνύματα μέσω WhatsApp, Messenger, Instagram, LinkedIn, και άλλων κοινωνικών δικτύων. Παλαιότερα, φαινόταν παράξενο να συζητάς σοβαρά θέματα, όπως η ασφάλιση, μέσω αυτών των καναλιών. Ωστόσο, για να προσαρμοστούμε, αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε αυτή τη μέθοδο και πλέον όπου χρειάζεται όλα μπορούν να γίνουν διαδικτυακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ στηρίζει το φετινό BLIS Experience

Η άμεση ανταπόκριση είναι πολύ σημαντική. Αν δεν απαντήσεις γρήγορα, μπορεί να χαθεί το ενδιαφέρον ή να προχωρήσουν σε άλλη επιλογή. Αυτή είναι η πραγματικότητα του τρόπου ζωής τους. Η επικοινωνία μέσω TikTok, Stories, Reels και άλλων παρόμοιων μορφών περιεχομένου είναι πλέον πολύ σημαντική. Οι νέοι της γενιάς Ζ ζουν με αυτά τα μέσα και οι επιλογές τους επηρεάζονται από το αν τους αρέσει ένα συγκεκριμένο Story ή Reel. Συνήθως δεν προτιμούν την τηλεφωνική επικοινωνία, ούτε καν τα emails.

Για να εξυπηρετήσουμε αυτή τη γενιά με την ίδια ποιότητα, πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, να προσαρμοζόμαστε στις τεχνολογικές εξελίξεις και να επικοινωνούμε με τους τρόπους που εκείνοι προτιμούν.

Για άλλη μια χρονιά καταφέρατε να συγκαταλέγεστε στους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους των κυριότερων εταιρειών που συνεργάζεστε. Τι πιστεύετε είναι αυτό που σας επιτρέπει να είστε σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου;

Κοιτάξτε, για να φτάσει κανείς στην κορυφή χρειάζεται αγώνας, υπερπροσπάθεια, υπομονή, επιμονή, σωστή στοχοθέτηση και διαχείριση χρόνου. Πρέπει να υπάρχει όραμα και να επιτυγχάνεις καθημερινά τους στόχους σου ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχεις ένα επιχειρηματικό πλάνο σε βάθος τριετίας μέχρι και εικοσαετίας για να καταφέρεις τελικά να υλοποιήσεις το όραμά σου.

Η προσπάθεια αυτή για μένα ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, και όπως είπα και στην πρώτη ερώτηση, ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Ωστόσο, μετά από 17 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 7-8 χρόνια, έχω τη χαρά να απολαμβάνω τους καρπούς των κόπων και του μόχθου μου. Αλλά αυτό έγινε με συνεχή αγώνα αφού δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Πρέπει να είσαι συνεχώς στις επάλξεις και να είσαι σωστός, τίμιος, επαγγελματίας που επιμορφώνεται συνεχώς.

Θα χαρακτήριζα την επιτυχία ως ένα κοκτέιλ που χρειάζεται διάφορα υλικά για πετύχεις την τελική γεύση. Αν αφαιρέσεις έστω και ένα από τη συνταγή, μπορεί να χάσεις την ισορροπία. Και φυσικά σε όλα αυτά, η υγεία και η προσωπική ευεξία είναι το πιο σημαντικό για να μπορούμε να συνεχίζουμε. Επίσης πέραν από λίγη ευφυΐα πολλές φορές χρειάζεται και λίγη τρέλα για να κρατάς το κοκτέιλ ανανεωμένο και να συνεχίζεις με προσήλωση.

Δεν είναι εύκολο να παραμένεις στην κορυφή. Το να φτάσεις εκεί μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το πιο εύκολο είναι να κατέβεις. Για να παραμείνεις στην κορυφή, χρειάζεται υπερπροσπάθεια και προσήλωση στα συστατικά που ανέφερα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο έχετε εκλεγεί στη θέση του Προέδρου του ΠΣΕΑΔ. Τι προκλήσεις δημιουργεί η νέα σας θέση για την ίδια την Ideal Insurance.

Κοιτάξτε, εννοείται ότι λόγω των διάφορων υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη θέση του Προέδρου του συνδέσμου, υπάρχει η πρόκληση της διαχείρισης χρόνου. Γνωρίζω πολύ καλά αφού προηγουμένως είχα υποχρεώσεις ως Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, ότι η διαχείριση του χρόνου είναι πολύ σημαντική.

Για να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά ο σύνδεσμος και να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα μέλη μας, μια κίνηση που κάναμε με το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης από την 1η Μαρτίου. Πρόκειται για άτομο με νομικό υπόβαθρο, που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη διοίκηση και τη σωστή λειτουργία του συνδέσμου.

Η λειτουργικότητα και η προστιθέμενη αξία επιτυγχάνονται με την ομαδικότητα και τη σωστή διαχείριση χρόνου. Επιπλέον, η σωστή κατανομή εξουσιών και καθηκόντων, καθώς και η συνεργασία με καταξιωμένα άτομα στην αγορά και από όλες τις επαρχίες, συμβάλλουν στην επιτυχία.

Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου και η επιλογή των σωστών ατόμων που θα πλαισιώσουν την ομάδα μας για να εργαστούμε αποτελεσματικά για τον ασφαλιστικό κλάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θα πάρει το ΑΙ τη δουλειά του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή;

Τόσο ως γραφείο αλλά και εσείς προσωπικά, είστε πολύ ενεργοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μιλήστε μας λίγο για τη στρατηγική σας στον τομέα αυτό και τι θα απαντούσατε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν κερδίζεις πελάτες μέσα από τα Social Media.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η δουλειά μας είναι πολύ σοβαρή και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δεν είναι θα έλεγα «χειροπιαστές». Δεν πρόκειται κάποιος να δει ένα post και να αγοράσει μια ασφάλεια όπως θα αγόραζε μια τσάντα. Προσφέρουμε άυλες υπηρεσίες, επομένως, για να πείσουμε κάποιον να αγοράσει τις υπηρεσίες μας, είναι απαραίτητη μια συνάντηση, έστω σήμερα διαδικτυακή.

Τα Social Media βοηθούν στην επιμόρφωση και ενημέρωση του κοινού. Μπορούν να δημιουργήσουν ασφαλιστική συνείδηση και να προσφέρουν γνώση, προσελκύοντας έτσι τους καταναλωτές για συγκεκριμένα θέματα. Ωστόσο, η επιτυχία δεν έρχεται μόνο από την ανάρτηση ενός post ή τη συγγραφή ενός καλού άρθρου. Χρειάζεται μια στρατηγική που περιλαμβάνει διάφορα συστατικά για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα.

Είμαι υπέρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτά έχουν γίνει αναγκαιότητα, ειδικά για τη Γενιά Ζ. Στο παρελθόν, ενώ είχα λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν τα χρησιμοποιούσα καθόλου. Τα τελευταία χρόνια, άρχισα να γίνομαι πιο ενεργός αφού πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιούμε για να είμαστε επίκαιροι και να προσεγγίζουμε το κοινό μας.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν κερδίζεις πελάτες μέσω των Social Media, θα απαντούσα ότι αυτά δεν είναι μόνο για άμεσες πωλήσεις. Είναι ένα εργαλείο για οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες μας και το κοινό, την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας μας και την εκπαίδευση των καταναλωτών, που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των δυνητικών μας πελατών στο μέλλον.

 Ας κλείσουμε ζητώντας σας να μας πείτε μία πραγματική ιστορία που έγινε τον τελευταίο χρόνο και καταδεικνύει την αξία της ασφάλισης και του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Θα αναφερθώ σε δύο κατηγορίες παραδειγμάτων για να καλύψω τόσο τον κλάδο της ζωής όσο και τον γενικό κλάδο. Με τις κλιματικές αλλαγές και την αύξηση της θερμοκρασίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο συχνά και έντονα. Ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι, φωτιές και χαλάζι είναι μερικά από αυτά τα φαινόμενα που είδαμε.

Το 2023 και το 2024 είχα πάνω από 15 πελάτες με καταστροφές σε αυτοκίνητα πολυτελείας, κατοικίες και επιχειρήσεις, με ζημιές από 3.000 έως 40.000 ευρώ. Ένα περιστατικό με ανεμοστρόβιλο προκάλεσε την πτώση ενός ντεπόζιτου σε ένα όχημα πελάτη, με το αυτοκίνητο αξίας €10000 ευρώ να καταστρέφετε ολοσχερώς, όπως και άλλος πελάτης με ηλεκτρικό όχημα πολυτέλειας αξίας 150,000 έχει ζημιές αξίας €50,000.

Οι αποζημιώσεις ήταν  καθοριστικές και για τους 2 Πελάτες. Η ηθική ικανοποίηση της αποζημίωσης αυτών των πελατών, που συνολικά έφτασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είναι ανεκτίμητη. Αυτό αναδεικνύει τη σημασία του After Sales Service και των σωστών καλύψεων.

Ένα άλλο περιστατικό που θυμάμαι αφορά την καταστροφή ενός εξειδικευμένου τοπογραφικού εξοπλισμού αξίας 40.000 ευρώ λόγω ανεμοστρόβιλου.

Επιπλέον, είχαμε περιστατικά υγείας στο εξωτερικό, όπου το Γενικό Σύστημα Υγείας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Αυτοί οι πελάτες, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες, έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα μέσω των ασφαλίσεών μας.

Τέλος, μέσω αποταμιευτικών προγραμμάτων, βοηθήσαμε ανθρώπους να αντιμετωπίσουν οικονομικές κρίσεις, να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές των παιδιών τους ή να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση και η σωστή καθοδήγηση από έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.