1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πιεστικό το 2024 για τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας

Πιεστικό το 2024 για τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας

Πιεστικό το 2024 για τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 2023, οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ασφάλισης υγείας στις ΗΠΑ σημείωσαν συνεχή ανάπτυξη, με τα συνολικά έσοδα GAAP να αυξάνονται κατά 10,4% σε 1,07 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μια νέα έκθεση της AM Best υποδηλώνει ότι η μελλοντική κερδοφορία μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις καθώς το κυβερνητικό πρόγραμμα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα.

Με τίτλο “Τα έσοδα αυξάνονται, αλλά τα περιθώρια κέρδους πιέζονται για τις αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας”, η έκθεση τονίζει ότι οι μισές από τις 10 ασφαλιστικές εταιρείες που μελετήθηκαν ανέφεραν διψήφια αύξηση των ασφαλίστρων το 2023, με επικεφαλής την Oscar Health, Inc. με αύξηση 46,9%.

Ο συνολικός πληθυσμός είδε επίσης αύξηση 28,5% στα έσοδα από επενδύσεις. Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 45,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,8% από το 2022, μετά από μια αύξηση 12,5% το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση αποδίδει την πίεση στα κέρδη του Medicare Advantage (MA) σε μειωμένα ποσοστά επιστροφής από τα Centers for Medicare & Medicaid Services, παράλληλα με την αύξηση των ιατρικών απαιτήσεων και της χρήσης. Οι επιχειρήσεις Medicaid managed care αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση των εγγραφών, γεγονός που ενδεχομένως οδηγεί σε επιδείνωση της στάθμης κινδύνου καθώς οριστικοποιούνται οι επαναπροσδιορισμοί επιλεξιμότητας.

Η Kaitlin Piasecki, αναλυτής βιομηχανικών ερευνών της AM Best, σημείωσε: “Με το ιατρικό κόστος να συνεχίζει να αυξάνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ασφαλιστικές έχουν αυξήσει τα ποσοστά των ασφαλίστρων και είναι πιθανό να συνεχίσουν να το κάνουν το 2024 για να διατηρήσουν τα ευνοϊκά κέρδη“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ρόλος της ασφάλισης υγείας στην πρόληψη ασθενειών

“Τα συνολικά κέρδη των εταιρειών που λειτουργούν αποκλειστικά με κυβερνητικά προγράμματα θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση το 2024, αλλά οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν κερδοφόρες”, σχολίασε ο Jason Hopper, Associate Director, Industry Research and Analytics, AM Best.

“Η ιατρική διαχείριση των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, καθώς και τα προγράμματα ποιότητας και οι σχετικές πληρωμές μπόνους, θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διατήρηση των κερδών αυτών των προγραμμάτων υγείας. Για τα προγράμματα που δραστηριοποιούνται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, τα περιθώρια των εμπορικών επιχειρήσεων θα αποτελέσουν μεγαλύτερη εστίαση, δεδομένης της πιθανής μείωσης των κερδών στα Medicare Advantage και Medicaid managed care”, πρόσθεσε περαιτέρω ο Hopper.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.