1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πλατφόρμα CatNet®: Ένα βήμα μπροστά στην αξιολόγηση κινδύνων

Πλατφόρμα CatNet®: Ένα βήμα μπροστά στην αξιολόγηση κινδύνων

Πλατφόρμα CatNet®: Ένα βήμα μπροστά στην αξιολόγηση κινδύνων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Swiss Re Reinsurance Solutions ανακοίνωσε ότι οι προηγμένοι παγκόσμιοι χάρτες πλημμυρών, καθώς και οι χάρτες για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, της εταιρείας Fathom είναι πλέον διαθέσιμοι στην πλατφόρμα αξιολόγησης κινδύνου CatNet.

Αν θυμάστε, ο παγκόσμιος γίγαντας αντασφαλίσεων απέκτησε την Fathom, τον πάροχο πληροφοριών κινδύνου από νερό και μοντέλων πλημμυρών με έδρα το Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο, τον Δεκέμβριο του 2023. Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι η Fathom θα διατηρήσει το εμπορικό της σήμα και θα συνεργαστεί στενά με το τμήμα Reinsurance Solutions της Swiss Re για την περαιτέρω ανάπτυξη και διανομή των καινοτόμων δεδομένων, χαρτών και μοντέλων πλημμυρών και κλιματικού κινδύνου.

Τώρα, μέσω της ενσωμάτωσης των χαρτών πλημμυρών της Fathom στο CatNet, η Swiss Re Reinsurance Solutions σημείωσε ότι οι πελάτες της μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επιπλέον δεδομένα υψηλής ανάλυσης και ακρίβειας, που καλύπτουν ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς και τη δυνατότητα να βλέπουν πολλαπλά μοντέλα κινδύνου πλημμυρών σε μία μόνο πλατφόρμα, οδηγώντας σε πιο ολοκληρωμένες αξιολογήσεις κινδύνου.

«Τα οφέλη για τη βιομηχανία ασφαλίσεων είναι πολλαπλά, καθώς αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στους πελάτες μας όχι μόνο να αξιολογήσουν ολιστικά τα χαρτοφυλάκια τους, αλλά και να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις για τις αλλαγές στο κλίμα και τα πρότυπα αστικοποίησης που επηρεάζουν τους κινδύνους πλημμυρών, και να τα εφαρμόσουν για την τιμολόγηση των κινδύνων, την αντιμετώπιση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων έναντι του κινδύνου πλημμύρας», εξήγησε η Swiss Re Reinsurance Solutions.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το νέο εργαλείο της Swiss Re που αξιολογεί τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Ο Ali Shahkarami, Παγκόσμιος Επικεφαλής Λύσεων P&C στη Swiss Re, σχολίασε: «Η ασφαλιστική βιομηχανία έχει έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην υποστήριξη της ανθεκτικότητας της κοινωνίας ενάντια στο εξελισσόμενο τοπίο κινδύνου πλημμυρών.

«Αυτή η ενσωμάτωση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ενίσχυση της κατανόησής μας για αυτόν τον γρήγορα εξελισσόμενο κίνδυνο και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να κάνουμε τον κόσμο πιο ανθεκτικό».

Ο Andrew Smith, Chief Operating Officer στην Fathom, πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι παίρνουμε κορυφαία μοντέλα που έχουν παραχθεί σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό κόσμο και τα καθιστούμε προσβάσιμα και διαθέσιμα στις ασφαλιστικές μέσω της φημισμένης πλατφόρμας CatNet® είναι ένα σημαντικό ορόσημο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!