1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την Generali

Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την Generali

Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την Generali
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Generali ανακοίνωσε ότι το α’ τρίμηνο του 2024, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) αυξήθηκαν κατά 21,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 26,4 δισ. ευρώ, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις τόσο στον τομέα της ζωής όσο και στον τομέα των ασφαλίσεων.

Αναλυτικά, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο Ζωής το α’ τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 16,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 28,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Σε αυτόν τον τομέα, η Generali σημείωσε ότι υπήρξαν ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στις αποταμιεύσεις και τις συντάξεις στην Ιταλία και τη Γαλλία, αντανακλώντας τις εμπορικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από το 2023, καθώς και στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του τομέα P&C αυξήθηκαν κατά 10,9% σε 9,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με πληροφορίες, χάρη στις θετικές επιδόσεις και των δύο επιχειρηματικών κλάδων.

Σε άλλα σημεία, η Generali παρατήρησε συνεχή αύξηση του λειτουργικού της αποτελέσματος για το 1ο τρίμηνο του 2024, το οποίο διευρύνθηκε σε 1,9 δισ. ευρώ.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα του τομέα Ζωής αυξήθηκε σε 969 εκατ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα του τομέα P&C αυξήθηκε σε 867 εκατ. ευρώ, επωφελούμενο επίσης από την Liberty Seguros, η οποία ενοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικά θετικές οι αποδόσεις των επενδυτικών ταμείων

Ο συνδυασμένος δείκτης της Generali κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 91% αυξημένος κατά 0,3 μονάδες από το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της αύξησης του δείκτη ζημιών στο 61,7%, η οποία οφείλεται κυρίως στο χαμηλότερο όφελος προεξόφλησης του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία ανέφερε επιπλέον θετικές καθαρές εισροές ζωής ύψους 2,3 δισ. ευρώ, οι οποίες οφείλονται στην προστασία και τα unit-linked και είναι συνεπείς με τη στρατηγική του Ομίλου.

Ο CFO του Ομίλου Generali, Cristiano Borean, δήλωσε: “Το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Generali σημείωσε συνεχή αύξηση του λειτουργικού της αποτελέσματος, χάρη στη σταθερή συμβολή όλων των επιχειρηματικών τομέων.

“Ο Όμιλος πέτυχε θετικές καθαρές εισροές Ζωής, στηριζόμενος στη στρατηγική μας απόφαση να επικεντρωθούμε στην προστασία και στις γραμμές unit-linked και στις εμπορικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2023. Ο τομέας P&C επωφελείται επίσης από την ενοποίηση της Liberty Seguros για πρώτη φορά, μια εξαγορά που ήδη συμβάλλει θετικά στο προφίλ των κερδών του Ομίλου.

“Χάρη στο διαφοροποιημένο μοντέλο ασφάλισης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και τη σταθερή κεφαλαιακή μας θέση, η οποία οφείλεται στην ισχυρή παραγωγή ομαλοποιημένων κεφαλαίων, παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα για την επίτευξη όλων των στόχων του “Lifetime Partner 24″: Driving Growth'”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!