1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πώς η ασφάλιση ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αποταμίευσης

Πώς η ασφάλιση ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αποταμίευσης

Πώς η ασφάλιση ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αποταμίευσης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφάλιση ζωής δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας για την οικογένειά σας σε περίπτωση απώλειας, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό εργαλείο αποταμίευσης. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που συνδυάζουν ασφάλιση με αποταμιευτικά στοιχεία προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμο οικονομικό κεφάλαιο:

1. Ασφαλιστήρια  Συμβόλαια με Στοιχεία Αποταμίευσης

  • Ορισμένες μορφές ασφάλισης ζωής, όπως η ισόβια  ασφάλεια (π.χ. Whole Life Insurance), παρέχουν όχι μόνο κάλυψη σε περίπτωση θανάτου αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας αποταμιεύσεων μέσω των καταθέσεων . Με την πάροδο του χρόνου, ένα μέρος των πληρωμών των ασφαλίστρων επενδύεται, δημιουργώντας ένα ταμείο μετρητών.

2. Αύξηση της Αξίας σε Μετρητά

  • Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που περιλαμβάνουν και την αποταμίευση επιτρέπουν τη συσσώρευση αξίας σε μετρητά, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διάφορους σκοπούς, όπως για τη χρηματοδότηση των σπουδών  των παιδιών σας , για τη συνταξιοδότηση ή για να καλύψετε απρόβλεπτες ανάγκες. Οι αποταμιεύσεις αυτές μπορούν επίσης να αποδώσουν με τόκους ή μέσω επενδυτικών κερδών, ανάλογα με το είδος του συμβολαίου.

3. Φορολογικά Πλεονεκτήματα

  • Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ασφαλιστήριων συμβολαίων με αποταμιευτικά στοιχεία είναι τα φορολογικά οφέλη που προσφέρουν. Λόγω του Φορολογικού πλεονεκτήματος που παρέχει η νομοθεσία στην Κύπρο τα ασφάλιστρα που καλύπτουν Θάνατο (με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) προσφέρουν φορολογική ελάφρυνση (μπορεί να αξιοποιηθεί το 20% του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματος του ασφαλισμένου). Επίσης, τα χρήματα που συσσωρεύονται ως αξία σε μετρητά μέσα στο συμβόλαιο δεν φορολογούνται άμεσα και μπορούν να αποσυρθούν με περιορισμένες ή και καθόλου φορολογικές επιβαρύνσεις, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι ασφάλεια μπορώ να κάνω για το νεογέννητο παιδί μου;

4. Προστασία και Σταθερότητα

  • Η ασφάλιση ζωής που συνδυάζεται με αποταμιευτικά στοιχεία παρέχει οικονομική σταθερότητα σε περιόδους κρίσης, καθώς οι δικαιούχοι έχουν άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια σε περίπτωση θανάτου, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η μακροπρόθεσμη αποταμίευση.

Συμπέρασμα

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από προστασία· μπορεί να είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στην οικονομική σας στρατηγική για το μέλλον. Καθώς επιλέγετε το συμβόλαιο που σας ταιριάζει, σκεφτείτε τη δυνατότητα αποταμίευσης που αυτή μπορεί να σας προσφέρει και πώς μπορεί να ενισχύσει το οικονομικό σας προφίλ μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.