1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πώς η μοντελοποίηση πλημμύρων βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην κάλυψη κινδύνων;

Πώς η μοντελοποίηση πλημμύρων βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην κάλυψη κινδύνων;

Πώς η μοντελοποίηση πλημμύρων βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην κάλυψη κινδύνων;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μετά τις σοβαρές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη μεταξύ τέλους Μαΐου και αρχών Ιουνίου, είναι ζωτικής σημασίας για τις ασφαλιστικές και τις αντασφαλιστικές να κατανοήσουν και να διαχειριστούν αυτόν τον πολύπλοκο κίνδυνο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση της τελευταίας γενιάς μοντέλων κινδύνου καταστροφών υψηλής ευκρίνειας (HD), σύμφωνα με την Moody’s RMS.

Η Moody’s RMS Event Response εκτιμά ότι οι ασφαλισμένες απώλειες στη Γερμανία από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη θα κυμανθούν πιθανότατα από 2 έως 3 δισ. ευρώ (2,1 έως 3,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ).

Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης του κινδύνου πλημμύρας και την ανάγκη για ενδελεχή κατανόηση. Η Moody’s συμβουλεύει ότι η ολοκληρωμένη μοντελοποίηση, η οποία παρέχει μια ολιστική άποψη του κινδύνου πλημμύρας, είναι απαραίτητη, καθώς τα ιστορικά δεδομένα από μόνα τους δεν επαρκούν.

Ο οίκος συνιστά στους αντασφαλιστές να χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα μοντέλα HD για να αποκτήσουν μια λεπτομερή κατανόηση των πιθανών κινδύνων πλημμύρας. Αυτό επιτρέπει τον σχεδιασμό αντασφαλιστικών συμβάσεων που καλύπτουν με ακρίβεια τους κινδύνους αυτούς.

Με την κατανόηση του κινδύνου πλημμύρας με λεπτομέρεια, οι αντασφαλιστές μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα χαρτοφυλάκιά τους, κατανέμοντας τον κίνδυνο σε διάφορες περιοχές ή χώρες, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος κάθε μεμονωμένου συμβάντος στα κέρδη τους.

Οι πρωτασφαλιστές επωφελούνται επίσης από τη μοντελοποίηση πλημμυρών HD, η οποία τους βοηθά να κατανοήσουν το προφίλ κινδύνου τους σε όλη την καμπύλη πιθανότητας υπέρβασης (EP). Αυτό βοηθά στην απόφαση για το ποιοι κίνδυνοι πρέπει να διατηρηθούν και ποιοι να μεταφερθούν μέσω αντασφάλισης ή άλλων επιλογών, όπως οι insurance-linked securities (ILS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Απότομα μειωμένη η αντασφαλιστική κάλυψη σε Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές P&C

Η ακριβής μοντελοποίηση πλημμυρών βασίζεται σε λεπτομερή δεδομένα. Όσο πιο λεπτομερή είναι τα δεδομένα που συλλέγουν οι ασφαλιστικές, τόσο καλύτερα κατανοούν τους κινδύνους που καλύπτουν. Τα μοντέλα πλημμυρών HD ενσωματώνουν τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την άμυνα κατά των πλημμυρών και μπορούν να προσαρμοστούν σε ειδικά μέτρα άμυνας κατά των πλημμυρών για συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία.

Η Moody’s καταλήγει: “Οι απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που σημειώθηκαν στη Γερμανία θα αναδείξουν και πάλι τον κίνδυνο πλημμύρας στην ασφαλιστική ατζέντα και σε όλη την αλυσίδα αξίας. Χρησιμοποιώντας προηγμένα μοντέλα κινδύνου HD, οι εταιρείες μπορούν να συμμετέχουν με αυτοπεποίθηση, να εγγράφουν περισσότερες επιχειρήσεις, να προστατεύουν περισσότερα σπίτια και εμπορικούς πελάτες, να ελαχιστοποιούν την αβεβαιότητα και να αυξάνουν την αποδοτικότητα του κεφαλαίου”.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.