1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Πώς να διαλέξεις την καλύτερη ασφαλιστική για να κάνεις ασφάλεια ζωής!

Πώς να διαλέξεις την καλύτερη ασφαλιστική για να κάνεις ασφάλεια ζωής!

Πώς να διαλέξεις την καλύτερη ασφαλιστική για να κάνεις ασφάλεια ζωής!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ζωή είναι εδώ για να ζούμε κάθε της στιγμή με πληρότητα και πάθος! Μαζί με τους αγαπημένους μας δημιουργούμε εμπειρίες αγάπης με διάρκεια στο χρόνο. Μέλημά μας είναι η φροντίδα αυτών των σχέσεων και των προσώπων! Ειδικά αν έχετε εξαρτώμενα μέλη που βασίζονται στο εισόδημά σας, πιθανόν να χρειάζεστε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Αλλά η επιλογή του σωστού ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής για την οικογένειά σας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Σε αυτόν τον οδηγό αγοράς ασφάλειας ζωής, θα καλύψουμε πώς θα καθορίσουμε τι ασφάλεια ζωής χρειαζόμαστε και πώς να συγκρίνετε εταιρείες για να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια ζωής για τις ανάγκες σας.

Εάν θέλετε πρώτα να μάθετε τους διαφορετικούς τύπους ασφάλισης ζωής, διαβάστε το σχετικό μας άρθρο.

Καθορίστε τι χρειάζεστε

Πόση κάλυψη χρειάζεστε; Για να υπολογίσετε πόση ασφάλιση ζωής χρειάζεστε, ξεκινήστε με το εισόδημα που παράγετε για τα εξαρτώμενα μέλη σας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών στο χώρο εργασίας και τυχόν υπηρεσιών που παρέχετε. Πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί τόσα χρόνια όσα χρειάζεστε κάλυψη, προσαρμόζοντας τον πληθωρισμό και αφαιρώντας τυχόν παροχές κοινωνικής ασφάλισης που αναμένετε να λάβετε. Προσθέστε χρήματα για τις ανάγκες σπουδών των παιδιών σας ή τη συνταξιοδότηση της/του συζύγου σας, όπως εσείς κρίνετε σκόπιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μπορεί κάποιος που φοβάται το θάνατο να αποφεύγει την ασφάλιση ζωής;

Για πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεστε κάλυψη; Θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα σας καλύπτει μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε, μέχρι να εξοφλήσετε τα χρέη σας και να έχετε επαρκείς αποταμιεύσεις για την οικογένειά σας ή μέχρι τα εξαρτώμενα μέλη σας να είναι αυτάρκη.

Πόση ασφάλεια ζωής μπορείτε να αντέξετε οικονομικά; Μπορεί να χρειαστεί να περικόψετε άλλους τομείς του προϋπολογισμού σας για να αποκτήσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής που να καλύπτει τις ανάγκες σας ή μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε τις συνήθειες που σας σπαταλούν χρήματα ώστε να αποκτήσετε την κάλυψη. Κοιτάξτε τα άλλα έξοδά σας και καθορίστε τι είναι εφικτό να ξοδεύετε κάθε μήνα.

Ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικό για εσάς να έχει το συμβόλαιό σας; Οι πρόσθετες παροχές ασφάλισης ζωής είναι ένας τρόπος για να αποκομίσετε περισσότερα οφέλη από το συμβόλαιό σας. Για παράδειγμα, ορισμένες πρόσθετες παροχές σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ένα μέρος της ασφάλειας ενώ ζείτε ακόμη, εάν το χρειάζεστε για έξοδα που σχετίζονται με την υγεία. Άλλες σας επιτρέπουν να σταματήσετε τις πληρωμές ασφαλίστρων εάν καταστείτε ανάπηρος. Όταν αγοράζετε ένα συμβόλαιο διάρκειας, θα πρέπει επίσης να δείτε αν υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του συμβολαίου σας σε ισόβιο. Ορισμένες πρόσθετες παροχές μπορεί να περιλαμβάνονται, ενώ άλλες μπορεί να κοστίζουν επιπλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 επιχειρήσεις που σώθηκαν από την Ασφάλιση Ζωής

Σύγκριση ασφαλιστικών εταιρειών ζωής

Ελέγξτε την οικονομική ευρωστία: Για να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που επιλέγετε είναι οικονομικά αρκετά σταθερή ώστε να καταβάλει το ποσό της κάλυψης στο μέλλον, εξετάστε τις αξιολογήσεις οικονομικής ισχύος από ανεξάρτητους οργανισμούς αξιολόγησης.

Ελέγξτε τα παράπονα των πελατών: Αναζητήστε τον δείκτη παραπόνων της κάθε εταιρείας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλήξετε σε χρήσιμα συμπεράσματα και να διακρίνετε τις επιλογές σας καλύτερα.

Εξετάστε τους διαθέσιμους τύπους συμβολαίων: Περιορίστε τις επιλογές σας σε εταιρείες που προσφέρουν το είδος της κάλυψης που θέλετε στο ποσό που χρειάζεστε.

Εξετάστε τις πρόσθετες παροχές: Αφού προσδιορίσετε τις πρόσθετες παροχές που επιθυμείτε, δείτε πόσο κοστίζουν σε κάθε εταιρεία και αν κάποια από αυτές περιλαμβάνονται χωρίς προκαταβολικό κόστος. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες συμπεριλαμβάνουν πολύ καλύτερα τις αναδρομικές παροχές διαβίωσης στα συμβόλαιά τους σε σχέση με άλλες.

Εξετάστε τη διαδικασία υποβολής αίτησης: Πολλές εταιρείες προσφέρουν συμβόλαια έκδοσης αυθημερόν χωρίς εξετάσεις, ιδίως για τα συμβόλαια διάρκειας και τα συμβόλαια τελικών εξόδων. Θα μπορούσε όμως να είναι προς όφελός σας να κάνετε εξετάσεις για να δείτε αν είστε καλά στην υγεία σας. Το κόστος της ασφάλισης ζωής βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υγεία σας και ενδέχεται να μην είστε επιλέξιμοι για την υψηλότερη κατάταξη υγείας με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής χωρίς εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αποταμίευση: Μια συνήθεια θησαυρός

Διαβάστε τα ψιλά γράμματα: Πριν πληρώσετε το πρώτο σας ασφάλιστρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου και τυχόν εξαιρέσεις.

Το σημαντικότερο είναι να πάρετε την απόφαση να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας και περισσότερο στην οικογένεια σας. Η ασφάλιση ζωής θα σας κάνει να νιώσετε ήσυχοι για το μέλλον των ανθρώπων που έχουν την περισσότερη αξία στη ζωή σας. Η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ εύκολη για εσάς επιλέγοντας τον σωστά εκπαιδευμένο επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, ο οποίος θα είναι κάτι σαν τον οικογενειακό σας γιατρό!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.