1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Πώς θα γλιτώσετε το κινητό σας από τους χάκερς – Σε...

Πώς θα γλιτώσετε το κινητό σας από τους χάκερς – Σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες

Πώς θα γλιτώσετε το κινητό σας από τους χάκερς – Σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όποιος διαθέτει iPhone ή Android θα πρέπει να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τη συσκευή του μία φορά την εβδομάδα, λένε οι αξιωματούχοι – για να τους προστατεύσει από τους χάκερς.

Η ιδέα είναι η προστασία από εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ, οι οποίες επιτρέπουν στους χάκερ να ανεβάζουν κακόβουλες εφαρμογές, λογισμικό υποκλοπής spyware και απάτες πλαστοπροσωπίας σε συσκευές χωρίς οι χρήστες να κάνουν κλικ σε συνδέσμους.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) προέτρεψε τους χρήστες να επανεκκινούν τα τηλέφωνά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κάτι που θα διαγράψει τα τεράστια αποθέματα ευαίσθητων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών και άλλων πληροφοριών που εκτελούνται συνεχώς στο παρασκήνιο. Η NSA προειδοποίησε επίσης ότι οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη σύνδεση σε δημόσια δίκτυα WiFi και συνιστάται να ενημερώνουν τακτικά το λογισμικό και τις εφαρμογές του τηλεφώνου τους.

Ένα έγγραφο της NSA απαριθμεί τα πολλά βήματα που πρέπει να κάνουν οι χρήστες iPhone και Android για να μετριάσουν τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης.

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας είναι μια από τις λιγότερο γνωστές μεθόδους για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, επειδή εμποδίζει τους χάκερς να χρησιμοποιήσουν ένα exploit με ένα κλικ.

Εάν το σύστημα δεν είναι απενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο, ένας εγκληματίας στον κυβερνοχώρο μπορεί να χειριστεί τις ανοιχτές διευθύνσεις URL για να εκτελέσει έναν κώδικα για να εκμεταλλευτεί τυχόν ευπάθειες λογισμικού στη συσκευή και να εγκαταστήσει ένα κακόβουλο αρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Βλέπετε εφιάλτες; Ο ένοχος που κρύβεται στο κινητό σας

Απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας ξανά το τηλέφωνο, οι χρήστες μειώνουν επίσης την πιθανότητα spear-phishing – όταν ένας εισβολέας στέλνει στοχευμένα δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς σύνδεσης.

Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες smartphone ανέφεραν ότι σπάνια ή ποτέ δεν απενεργοποίησαν το κινητό τους τηλέφωνο, σύμφωνα με μια μελέτη του Pew Research του 2015, ενώ το 82% δήλωσε ότι ποτέ ή σπάνια επανεκκίνησε το τηλέφωνό του.

Το έγγραφο ενημέρωσε επίσης τους χρήστες ότι είναι σημαντικό να ενημερώνετε συχνά το λογισμικό και τις εφαρμογές για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής.

Με την πάροδο του χρόνου, οι χάκερ βρίσκουν νέους τρόπους για να εισέλθουν σε ένα σύστημα, αλλά η ενημέρωση του παλιού λογισμικού θα αφαιρέσει τυχόν ελαττώματα ή κενά που μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει για πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Η NSA συνέστησε επίσης στους ανθρώπους να απενεργοποιούν το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιούν, επειδή μειώνει την πιθανότητα οι άνθρωποι να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές τους.

Οι συμβουλές δεν είναι 100% αποτελεσματικές, προειδοποίησε η NSA, αλλά θα πρέπει να παρέχουν μερική προστασία από ορισμένες κακόβουλες δραστηριότητες.

Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να απενεργοποιήσουν το WiFi τους και να διαγράψουν τα αχρησιμοποίητα δίκτυα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να στοχεύσουν τα τηλέφωνά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι τύποι και τα brands ηλεκτρονικών συσκευών που προτιμούν να «χτυπούν» οι χάκερ

Όταν συνδέεστε σε δίκτυο WiFi, είναι σημαντικό να προσέχετε τις επιθέσεις SSID που εξαπατούν τους χρήστες να συνδεθούν στο hotspot τους αντί για το επίσημο WiFi της εγκατάστασης χρησιμοποιώντας παρόμοιο όνομα δικτύου.

Μια ισχυρή οθόνη κλειδώματος με ελάχιστο εξαψήφιο PIN θα προσθέσει την απαραίτητη προστασία όταν συνδυάζεται με τη λειτουργία που προτρέπει το smartphone να εκκαθαρίσει μετά από 10 λανθασμένες προσπάθειες.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να ανοίγουν συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συνδέσμους από άγνωστη πηγή που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία τους.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προειδοποίησε επίσης τους χρήστες να μην αποσυναρμολογήσουν οποιεσδήποτε ρυθμίσεις ασφαλείας που θα μπορούσαν να δώσουν στους χάκερ την ευκαιρία να παραβιάσουν το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τη Statista, τα δεδομένα 353 εκατομμυρίων ανθρώπων παραβιάστηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων, διαρροών και εκθέσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.