1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πως το Pokémon Go έκανε τις ασφαλιστικές να βγάλουν ειδικά προϊόντα

Πως το Pokémon Go έκανε τις ασφαλιστικές να βγάλουν ειδικά προϊόντα

Πως το Pokémon Go έκανε τις ασφαλιστικές να βγάλουν ειδικά προϊόντα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η καταδίωξη του Pikachu, του Bulbasaur, του Charizard και του Squirtle και τόσων άλλων φανταστικών πλασμάτων της παιδικής μας ηλικίας και όσων αγαπήσαμε τα Pokémon ζωντάνεψε το 2016 με την κυκλοφορία της εφαρμογής Pokémon Go που έφερε μια πρωτοφανή επανάσταση στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η επιτυχία του Pokémon Go βασίστηκε στην τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), που συνδυάζει τον πραγματικό κόσμο με τον ψηφιακό, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τον χρήστη. Ωστόσο, η αυξημένη χρήση της εφαρμογής σε δημόσιους χώρους προκάλεσε αναρίθμητα ατυχήματα. Πολλοί παίκτες, απορροφημένοι στην οθόνη του κινητού τους, έπεσαν, χτύπησαν ή ακόμη και ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα.

Ήξερες όμως ότι μέσα σε όλο αυτό υπήρξαν ασφαλιστικές εταιρείες που προσέφεραν διάφορες καλύψεις για τους χρήστες της εν λόγω εφαρμογής, οι οποίες κάλυπταν τους κινδύνους που συνδέονται με την αλληλεπίδραση της επαυξημένης πραγματικότητας και του πραγματικού κόσμου;

Μερικές από τις ασφαλιστικές καλύψεις που κυκλοφόρησαν αφορούσαν:

Κάλυψη για ατυχήματα που σχετίζονται με μηχανοκίνητο όχημα: Κάλυψη ιατρικών εξόδων για τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναζήτησης Pokémon. H καταδίωξη του αγαπημένου Pikachu πολλές φορές είχε καταλήξει στα επείγοντα.

Ασφάλεια Περιουσίας: Κάλυψη για ζημιές που προκλήθηκαν σε προσωπική ή δημόσια περιουσία κατά τη διάρκεια της χρήσης της εφαρμογής. Για παράδειγμα, αν κάποιος παίκτης έπεφτε σε μια βιτρίνα καταστήματος ενώ προσπαθούσε να πιάσει ένα Pokémon, αυτή η κάλυψη θα παρείχε αποζημίωση για τις ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πιάστε τα όλα: Πώς το Pokémon Go έβαλε πολλούς σε μπελάδες

Κάλυψη κινητών συσκευών: Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσέφεραν επίσης ασφάλιση για κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι, καλύπτοντας βλάβες ή απώλειες λόγω υπερβολικής χρήσης ή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι βέβαιο ότι θα δούμε περισσότερες καινοτόμες προσεγγίσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες των πελατών τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.