1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Πόσοι Κύπριοι έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας και πόσο ευχαριστημένοι είναι;

Πόσοι Κύπριοι έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας και πόσο ευχαριστημένοι είναι;

Πόσοι Κύπριοι έχουν Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας και πόσο ευχαριστημένοι είναι;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι γεγονός και εκφράζεται από όσα στελέχη της αγορά μιλάμε κατά καιρούς ότι η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας δοκίμασε τον Κλάδο Υγείας στη χώρα μας. Ενδεικτικό είναι ότι από το 2019 μέχρι το 2021 ο κλάδος υποχώρησε κατά 18% σε επίπεδα παραγωγής με τα τελευταία 2 χρόνια να παρατηρείται σταθεροποίηση και μερική ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα το 2022 ο Κλάδος «Ατυχημάτων και Υγείας» παρουσίασε μείωση μόλις 0,6% ενώ το 2023 για πρώτη φορά μετά το 2019 παρουσίασε αύξηση που έφτασε το 3,1%.

Πόσοι Κύπριοι έχουν σήμερα ασφάλιση υγείας;

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα  που πραγματοποίησε το Aσφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Cypronetwork (Αύγουστος 2023), το 29% των συμπολιτών μας δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας. Σχεδόν λοιπόν 3 στους 10 πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας συνδυάζοντας έτσι τις σημαντικές πρόνοιες του ΓεΣΥ με τις ποιοτικές καλύψεις που προσφέρει ένα ιδιωτικό συμβόλαιο ασφάλισης υγείας.

Ομαδικά Συμβόλαια Vs Ατομικά Συμβόλαια

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, από το ποσοστό εκείνο των συμπολιτών μας που διατηρούν σήμερα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας, το 33% αφορά ομαδικό συμβόλαιο υγείας που παρέχεται από τον εργοδότη τους ενώ το 66% διατηρεί ατομικό συμβόλαιο υγείας.

Όσον αφορά τη μέση Δαπάνη για τα Ομαδικά Συμβόλαια Υγείας αυτή σύμφωνα με την έρευνα ήταν το 2023 στα €132 ενώ για ατομικά συμβόλαια υγείας διαμορφώθηκε στα €92,3 παρουσιάζοντας αύξηση από την περσινή χρονιά που ήταν στα €125 και €82,4 αντίστοιχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλιση υγείας για την οικογένειά σας

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Κύπριοι από την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας;

Σε ένα άλλο εύρημα της έρευνας, θετικός είναι ο βαθμός ικανοποίησης των ασφαλισμένων από τα συμβόλαια Ασφάλισης Υγείας που διατηρούν.

Πιο συγκεκριμένα, το 42% των κατόχων ιδιωτικής ασφάλισης υγείας δηλώνουν Απόλυτα ή πολύ ικανοποιημένοι ενώ το 47% όσων διατηρούν συμβόλαιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι. Τέλος, το μόνο το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι.

Προθέσεις για το Μέλλον

Τέλος η έρευνα καταγράφει τις προθέσεις των ασφαλισμένων για το μέλλον όσον αφορά την διατήρηση ή όχι της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από 8 στους 10 κατόχους συμβολαίων Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν την ασφάλιση τους παρόλη την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ ενώ ένα 9% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει και άλλο σχέδιο Υγείας που θα καλύπτει τα κενά του ΓεΣΥ. Το ποσοστό των ασφαλισμένων που δηλώνουν ότι θα διακόψουν το υφιστάμενο συμβόλαιο τους και θα μείνουν μόνο με τις καλύψεις του ΓεΣΥ περιορίστηκε μόνο στο 2% παρουσιάζοντας σημαντική μείωση με το 7% των ασφαλισμένων που δήλωναν πρόθεση διακοπής το 2022.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο Κύπριος καταναλωτής συνεχίζει να εμπιστεύεται την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας αναγνωρίζοντας τη συμπληρωματική αξία που μπορεί να προσφέρει στο ΓεΣΥ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.