1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Προετοιμάστε το σπίτι σας για το χειμώνα

Προετοιμάστε το σπίτι σας για το χειμώνα

Προετοιμάστε το σπίτι σας για το χειμώνα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι αλήθεια ότι στην Κύπρο ο Σεπτέμβρης θεωρείται μάλλον καλοκαιρινός μήνας, όμως αυτό μας δίνει την ευχέρεια και την άνεση χρόνου να προετοιμάσουμε και να «θωρακίσουμε» το σπίτι μας για τους πιο κρύους μήνες που έρχονται. Εσύ γνωρίζεις ποιες είναι οι τέσσερις κρίσιμες οικιακές εργασίες που πρέπει να γίνουν πριν μπει ο χειμώνας; Αν όχι, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε:

Έλεγχος και καθαρισμός των υδρορροών

Τα πεσμένα φύλλα και τα σκουπίδια μπορεί να φράξουν τις υδρορροές, μπλοκάροντας τις σωληνώσεις όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες και αρχίζουν οι βροχές. Καθάρισε, λοιπόν, καλά τις υδρορροές όσο είναι καιρός και έλεγξε για τυχόν φθορές, ώστε να κάνεις τις απαραίτητες επισκευές. Αυτή η απλή εργασία μπορεί να σε γλιτώσει από δαπανηρές επισκευές στο μέλλον.

spiti

Έλεγχος και σέρβις του συστήματος θέρμανσης

Το σύστημα θέρμανσης είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επομένως η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο έλεγχος και η συντήρησή του από ένα επαγγελματικό συνεργείο είναι απαραίτητα, όχι μόνο για να κρατήσεις το σπίτι ζεστό, αλλά και για να περιορίσεις τη σπατάλη ενέργειας, και κατά συνέπεια να μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος.

«Σφράγισε» παράθυρα και πόρτες

Τα κρύα ρεύματα αέρα που εισχωρούν από παράθυρα και πόρτες μπορούν να κάνουν το σπίτι λιγότερο αποδοτικό ενεργειακά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έλεγξε τις στεγανοποιήσεις γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες και αντικατέστησε ή επισκεύασε τα σημεία που έχουν υποστεί φθορές. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να κρατήσεις το κρύο έξω και τη ζεστασιά μέσα, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης.

spiti

Προετοιμασία εξωτερικών χώρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου

Πριν τα πρώτα κρύα θα ήταν καλό να έχεις επιμεληθεί τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Αποθήκευσε ή κάλυψε τα έπιπλα κήπου, κλείσε τις εξωτερικές βρύσες και αποθήκευσε τα εργαλεία κηπουρικής και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον κήπο που μπορεί να φθαρεί ή να καταστραφεί με τα πρωτοβρόχια.

Κάνοντας τις παραπάνω εργασίες τώρα, θα εξασφαλίσεις ένα ζεστό, ασφαλές και άνετο σπίτι όλο τον χειμώνα. 

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!