1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κλιματικη Αλλαγη
  6. »
  7. Προστασία περιβάλλοντος και η ευθύνη των επιχειρήσεων

Προστασία περιβάλλοντος και η ευθύνη των επιχειρήσεων

Προστασία περιβάλλοντος και η ευθύνη των επιχειρήσεων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας. Η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και η απώλεια βιοποικιλότητας απαιτούν άμεση δράση. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους, υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές.

Παρακάτω περιγράφονται  εν’ συντομία η ευθύνη των επιχειρήσεων/οργανισμών, το σχετικό νομικό/θεσμικό πλαίσιο καθώς και ο τρόπος διαχείρισης της περιβαλλοντικής ευθύνης.  

Ευθύνη των Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της ρύπανσης, τη χρήση βιώσιμων πηγών ενέργειας και τη συμμόρφωση με περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις πρέπει να αποκαθιστούν τις ζημιές που προκαλούν στο περιβάλλον.

Νομικό και Θεσμικό Πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανονισμούς για την περιβαλλοντική ευθύνη. Αυτοί οι κανονισμοί απαιτούν από τις επιχειρήσεις να προλαμβάνουν και να αποκαθιστούν τις περιβαλλοντικές ζημιές που προκαλούν. Το θεσμικό πλαίσιο διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν σύμφωνα με αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Επιχειρηματικές και Λειτουργικές Παράμετροι στην Απόδοση της Περιβαλλοντικής Ευθύνης & Χρηματοοικονομική Ασφάλεια

Η διαχείριση της περιβαλλοντικής ευθύνης απαιτεί την κατανόηση των επιχειρηματικών και λειτουργικών παραμέτρων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενσωματώσουν πρακτικές διαχείρισης κινδύνου στις στρατηγικές τους και να εξασφαλίσουν χρηματοοικονομική ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολιτικών πρόληψης και αποκατάστασης των περιβαλλοντικών ζημιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ασφαλιστικές

Παρακολουθήστε το 100% επιχορηγούμενο σεμινάριο για την Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης από την Terramedia

Η Terramedia Interactive διοργανώνει σεμινάριο ζωτικής σημασίας το οποίο αποσκοπεί στην παροχή της εξειδικευμένης γνώσης και των απαραίτητων δεξιοτήτων ώστε να δίδεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας να αναλύουν, αξιολογούν και διαχειρίζονται αποτελεσματικά περιπτώσεις αιτημάτων ασφάλισης περιβαλλοντικών κινδύνων προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στο πλαίσιο των υλοποιούμενων πρακτικών των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Διάρκεια: 24 ώρες

Χώρος: Διαδικτυακά (Πλατφόρμα Zoom) και Δια Ζώσης (Terramedia Office)

Ημερομηνίες: 16, 17, 24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρα: 09:00 – 13:15

Κόστος: Μηδενικό (100% επιχορηγημένο από την ΑΝΑΔ)

Εκπαιδευτής: Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος & Κωνσταντίνος Τσολακίδης

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: Ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης

Για εγγραφή στο σεμινάριο: Εγγραφή

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!