1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σε 1,5 δισ. υπολογίζονται οι ασφαλισμένες ζημιές από τον τυφώνα Francine

Σε 1,5 δισ. υπολογίζονται οι ασφαλισμένες ζημιές από τον τυφώνα Francine

Σε 1,5 δισ. υπολογίζονται οι ασφαλισμένες ζημιές από τον τυφώνα Francine
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Moody’s Ratings, οι ασφαλιστικές εταιρείες περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) αναμένεται να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών από τον τυφώνα Francine, ο οποίος έπληξε την περιοχή Terrebonne Parish στη Λουιζιάνα στις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο τυφώνας Francine, κατηγορίας 2, με ανέμους που έφτασαν τα 100 μίλια την ώρα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές από ισχυρούς ανέμους, κύματα και ξαφνικές πλημμύρες σε όλη τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή και τις γειτονικές πολιτείες.

Πρόκειται για την έκτη ονοματισμένη καταιγίδα και τον τέταρτο τυφώνα της περιόδου τυφώνων του Ατλαντικού για το 2024.

Οι αναλυτές της Moody’s επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εκτιμηθούν πλήρως οι ασφαλισμένες ζημιές και να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος του τυφώνα στις ασφαλιστικές εταιρείες P&C.

Οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν ότι οι πρωτοβάθμιες ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ διατηρούν μεγαλύτερο μερίδιο του καταστροφικού κινδύνου, καθώς οι αντασφαλιστές έχουν αυξήσει τις τιμές και τα επίπεδα ενεργοποίησης των συμβολαίων, ενώ έχουν περιορίσει την παροχή σωρευτικών αντασφαλίσεων. Ως εκ τούτου, οι ασφαλιστικές εταιρείες P&C αναμένεται να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών από αυτό το συμβάν.

Η Moody’s σημειώνει επίσης ότι οι 10 κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης κατοικίας στη Λουιζιάνα, βάσει των άμεσων ασφαλίστρων του 2023, είναι σε καλή θέση να διαχειριστούν μεγάλες καταστροφές, αλλά οι περιφερειακές ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να επηρεαστούν περισσότερο λόγω της γεωγραφικής τους συγκέντρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γίνε και εσύ μέλος στο ευρετήριο μας! Είναι ΔΩΡΕΑΝ

Πέρα από τις ζημιές στην περιουσία, οι εμπορικές ασφαλιστικές πολιτικές καλύπτουν συνήθως τις αξιώσεις για διακοπή εργασιών, οι οποίες μπορεί να είναι σημαντικές αν ο τυφώνας διακόψει κρίσιμες υποδομές, προκαλέσει παρατεταμένες διακοπές ρεύματος ή μπλοκάρει την πρόσβαση σε καλυπτόμενα ακίνητα.

Η Moody’s προβλέπει ότι ένα σημαντικό μέρος των ζημιών κατά μήκος της ακτής της Λουιζιάνας θα απορροφηθεί από την Louisiana Citizens Property Insurance Corporation (LA Citizens). Ως κρατικός ασφαλιστικός φορέας της “ύστατης λύσης”, η LA Citizens παρέχει κάλυψη σε κατοίκους και μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να βρουν ασφάλιση στην ελεύθερη αγορά.

Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες P&C ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αξιώσεις που σχετίζονται με ιδιωτικά και εμπορικά οχήματα, σκάφη και άλλα ασφαλισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Θυμίζουμε ότι οι αναλυτές της RBC Capital Markets δήλωσαν πρόσφατα ότι οι ζημιές από τον τυφώνα Francine αναμένεται να είναι διαχειρίσιμες για τις ασφαλιστικές εταιρείες περιουσίας και ατυχημάτων, ενώ ο αντίκτυπος στην αγορά αντασφαλίσεων θα είναι ελάχιστος.

Επιπλέον, οι αρχικές εκτιμήσεις για τις ιδιωτικά ασφαλισμένες ζημιές από τον τυφώνα Francine ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εξειδικευμένη εταιρεία μοντελοποίησης καταστροφικών κινδύνων, Karen Clark & Company (KCC).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.