1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. SoEasy Insurance Blog: 9 Βήματα για να γίνεις ένας Digital Nomad

SoEasy Insurance Blog: 9 Βήματα για να γίνεις ένας Digital Nomad

SoEasy Insurance Blog: 9 Βήματα για να γίνεις ένας Digital Nomad
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μικρός ονειρευόσουν κι εσύ να γυρίσεις όλο τον κόσμο; Να ταξιδέψεις σε μέρη μακρινά και μαγικά και να δεις όσες περισσότερες ομορφιές του πλανήτη είναι εφικτό; Έπειτα όταν μεγάλωσες αισθάνθηκες πως αυτό είναι ένα όνειρο που η καθημερινότητα ενός ενήλικα δε το επιτρέπει, οπότε το έβαλες στην άκρη μαζί με όλα τα υπόλοιπα όνειρά σου;

Κι όμως ο κόσμος της εργασίας αλλάζει συνεχώς. Η τεχνολογική εξέλιξη δίνει ευκαιρίες που άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητες, μεταμορφώνει το εργασιακό περιβάλλον και δίνει την ευκαιρία στον άνθρωπο να ζει όπως επιθυμεί. Η εργασία αποκτά νέα πνοή με τη δημιουργικότητά σου να μην περιορίζεται από σύνορα, αλλά να είναι raw και 100% αληθινή, άγρια και ελεύθερη όπως πραγματικά είναι!

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι ένα επαναστατικό trend στο σύγχρονο εργασιακό γίγνεσθαι που αντιπροσωπεύει θεμελιώδεις αξίες όπως η ελευθερία. Το να μπορείς να εργάζεσαι δίχως γεωγραφικό προορισμό σε κάνει να αγαπάς την εργασία σου και να την κάνεις Lifestyle! Δε ζεις για να δουλεύεις…αλλά ζεις και εργάζεσαι με διαφορετικούς όρους πλέον.

Το να έχεις την ευκαιρία να εργάζεσαι και να εξερευνάς παράλληλα τον κόσμο, να ζεις μέσα στην περιπέτεια και να απολαμβάνεις τις ομορφιές της φύσης είναι ένας τρόπος ζωής με τον οποίο πολλοί νέοι φλερτάρουν!

Με το να ζεις και να εργάζεσαι ως ψηφιακός νομάς έχεις έναν τρόπο ζωής που μπορεί να εμπνεύσει πολλούς αλλά κυρίως εσένα. Σε τοποθετεί αλλιώς στη ζωή και σε βοηθά να διευρυνθείς σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα από αυτό τον τρόπο ζωής έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πληθυσμούς, γνωρίζεις τα ήθη και τα έθιμα των άλλων λαών, δοκιμάζεις τις τοπικές κουζίνες, ζεις τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους και βρίσκεσαι να εξερευνάς μέρη που ίσως στη ζωή σου δε θα είχες την ευκαιρία να επισκεφθείς. Και εδώ μιλάμε για πολλά – πολλά μέρη!

Ένας ψηφιακός νομάς μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να αλλάξει όσες τοποθεσίες επιθυμεί, κάτι που δε συγκρίνεται με το να ταξιδεύεις απλώς κάποιες φορές το χρόνο στην καλύτερη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  AXERIA: Ο Γαλλικός Κολοσσός που εισέρχεται στην Κυπριακή Αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες

Σε κάθε περίπτωση το να επιλέξει κάποιος να είναι ψηφιακός νομάς, για όσο το επιλέξει, χρειάζεται να συνάδει με την προσωπικότητά του και τις ανάγκες του και ταυτόχρονα να είναι συνειδητές τόσο οι ευκολίες όσο και οι δυσκολίες που έχει αυτή η επιλογή. Έπειτα το πού κλίνει η ζυγαριά κάποιου είναι αυτό που καθορίζει και την τελική του απόφαση.

Τα βήματα για να γίνεις ψηφιακός νομάς

Αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό τον τρόπο ζωής, χρειάζεται να λάβεις υπόψιν σου ορισμένα βήματα, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα. Ακολουθεί ένας περιεκτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να οργανωθείς ξεκινώντας το πρώτο σου βήμα στο να γίνεις ψηφιακός νομάς.

  1. Εξασφάλιση Σταθερού Εισοδήματος

Πριν ξεκινήσεις να ταξιδεύεις, είναι σημαντικό να έχεις εξασφαλίσει μια σταθερή πηγή εισοδήματος που να μπορεί να υποστηρίξει τον τρόπο ζωής σου.

Οι πιο συνηθισμένες πηγές εισοδήματος για ψηφιακούς νομάδες περιλαμβάνουν:

  • Απομακρυσμένη εργασία: Μπορείς να εργασθείς για μια εταιρεία που επιτρέπει την τηλεργασία. Πλέον οι επιλογές είναι ολοένα και αυξανόμενες.
  • Freelance jobs: Παροχή υπηρεσιών όπως γραφή, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ανάπτυξη ιστοσελίδων, διαχείριση social media και συμβουλευτική.
  • Δημιουργία περιεχομένου: Blogging, vlogging, δημιουργία podcast, YouTube βίντεο
  • Online διδασκαλία: Διδασκαλία ξένων γλωσσών ή άλλων δεξιοτήτων μέσω διαδικτύου.
  1. Εξοπλισμός και Τεχνολογία

Ένας ψηφιακός νομάς βασίζεται στην τεχνολογία για την εργασία του. Επομένως, είναι σημαντικό να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ένας καλός φορητός υπολογιστής και μια καλή σύνδεση στο Internet είναι τα πιο βασικά.

  1. Επιλογή Προορισμού

Η επιλογή του κατάλληλου προορισμού είναι κρίσιμη. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για ψηφιακούς νομάδες είναι μέρη με καλές υποδομές, γρήγορο διαδίκτυο και προσιτό κόστος ζωής.

Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Μπαλί, Ινδονησία
  • Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
  • Λισαβόνα, Πορτογαλία
  • Μεδεγίν, Κολομβία

Πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη σου την ασφάλεια, την πολιτιστική προσαρμογή και τις νομικές απαιτήσεις για βίζα και παραμονή.

  1. Διαχείριση Χρημάτων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο SoEasy για τη Διαχείριση Χρόνου με την Στέλλα Ζουλινάκη

Η σωστή διαχείριση των οικονομικών είναι κρίσιμη για τη ζωή ενός ψηφιακού νομά. Βεβαιώσου ότι έχεις:

  • Διεθνή τραπεζικό λογαριασμό: Για εύκολη πρόσβαση στα χρήματά σου σε διάφορες χώρες.
  • Κάρτες με χαμηλές χρεώσεις: Χρησιμοποίησε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που δεν χρεώνουν υπερβολικά για διεθνείς συναλλαγές.
  • Έκτακτη αποταμίευση: Κράτα έναν έκτακτο λογαριασμό για απρόβλεπτα έξοδα.
  1. Ασφάλεια Υγείας και Ταξιδιού

Η ασφάλεια υγείας και ταξιδιού είναι απαραίτητη. Επέλεξε ένα πρόγραμμα ασφάλισης που καλύπτει τις ανάγκες σου σε διάφορες χώρες και περιλαμβάνει:

  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Για νοσοκομειακή περίθαλψη και επείγουσες καταστάσεις, τυχόν ατυχήματα και απρόοπτα γύρω από την υγεία σου, από μια τροφική δηλητηρίαση μέχρι σοβαρό ατύχημα.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση: Για ακυρώσεις πτήσεων, απώλεια αποσκευών και άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η ασφάλιση είναι εξαιρετικά σημαντική για τα ταξίδια σου και σε προφυλάσσει από απρόβλεπτες καταστάσεις. Είναι από τα πιο απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεσαι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, καθώς το να είσαι ψηφιακός νομάς σε συνθήκες και χώρες που δεν έχεις επισκεφθεί ελλοχεύει μια σειρά από κινδύνους λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων.

Με την ταξιδιωτική ασφάλιση της SoEasy Travel Insurance έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και απολαμβάνεις ξέγνοιαστα την καθημερινότητά σου γνωρίζοντας πως μέσα στις αλλαγές είσαι ασφαλής και προστατευμένος!

Με τη SoEasy Travel Insurance μπορείς να ασφαλίζεις κάθε σου ταξίδι επιλέγοντας απλά τη χώρα αναχώρησης και τον προορισμό και να απολαμβάνεις όλες τις καλύψεις που προσφέρουν τα σχέδια Ταξιδιωτικής Ασφάλισης της εταιρείας.

  1. Νομικές και Φορολογικές Υποχρεώσεις

Είναι σημαντικό να είσαι ενημερωμένος για τις νομικές και φορολογικές σου υποχρεώσεις, τόσο στη χώρα σου όσο και στις χώρες που σκοπεύεις να ταξιδέψεις:

  • Βίζες και άδειες παραμονής: Έλεγξε τις απαιτήσεις για βίζα και παραμονή στις χώρες που θα επισκεφτείς.
  • Φορολογία: Βεβαιώσου ότι κατανοείς τις φορολογικές σου υποχρεώσεις και εξέτασε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείς έναν φοροτεχνικό για διεθνείς φορολογικές υποχρεώσεις.
  1. Εργασιακός Χώρος και Συνδεσιμότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο SoEasy για τη Διαχείριση Χρόνου με την Στέλλα Ζουλινάκη

Η εύρεση του κατάλληλου εργασιακού χώρου είναι κρίσιμη για την παραγωγικότητά σου. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε πρόσβαση στο ίντερνετ και ένα άνετο, φιλικό και εμπνευσμένο περιβάλλον για να εργαστείς παραγωγικά!

Μπορείς να λάβεις υπόψιν του τα ακόλουθα:

  • Co-working spaces: Χώροι συνεργασίας που προσφέρουν γρήγορο Wi-Fi και όλες τις απαραίτητες ανέσεις.
  • Καφετέριες και βιβλιοθήκες: Δίνουν ένα τόνο ζεστασιάς και θαλπωρής που χρειάζεσαι για να αποδόσεις.
  • Διαμονή με καλή συνδεσιμότητα: Επέλεξε καταλύματα με αξιόπιστο Wi-Fi.
  1. Οργάνωση και Πειθαρχία

Η ζωή ενός ψηφιακού νομά απαιτεί οργάνωση και πειθαρχία με ποιο σημαντική τη διαχείριση του χρόνου. Χρησιμοποίησε εργαλεία διαχείρισης χρόνου και προγραμματισμού για να κρατάς την εργασία σου οργανωμένη και ταυτόχρονα να εξερευνάς τις γύρω περιοχές.

  1. Δικτύωση και Κοινότητα

Η κοινωνικοποίηση και η δικτύωση με άλλους ψηφιακούς νομάδες μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις νέες ευκαιρίες και να δημιουργήσεις φιλίες:

  • Online κοινότητες: Συμμετοχή σε φόρουμ και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Συναντήσεις και εκδηλώσεις: Παρουσία σε τοπικές εκδηλώσεις και συναντήσεις ψηφιακών νομάδων.

Η ζωή του ψηφιακού νομά προσφέρει την ελευθερία να δουλεύεις από οπουδήποτε, αλλά απαιτεί προετοιμασία και οργάνωση. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, την οικονομική διαχείριση και  πειθαρχία, μπορείς να ζήσεις την περιπέτεια της ψηφιακής νομαδικής ζωής και να απολαύσεις όλα τα οφέλη που αυτή προσφέρει.

Η SoEasy Travel Insurance είναι στο πλευρό σου και μπορεί να σου προσφέρει την ψυχική ηρεμία που χρειάζεσαι ώστε να προσαρμοστείς πιο γρήγορα στις νέες συνθήκες, να απολαύσεις με ασφάλεια και ταυτόχρονα να πας πολλά βήματα παραπέρα την εξέλιξή σου γνωρίζοντας ότι είσαι προστατευμένος!

Με τη SoEasy Travel Insurance μπορείς να ασφαλίζεις κάθε σου ταξίδι επιλέγοντας απλά τη χώρα αναχώρησης και τον προορισμό και να απολαμβάνεις όλες τις καλύψεις που προσφέρουν τα σχέδια Ταξιδιωτικής Ασφάλισης της εταιρείας.

Καλή τύχη στη νέα σου ζωή!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!