1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. SoEasy Insurance Blog: Οι σημαντικότερες καλύψεις της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

SoEasy Insurance Blog: Οι σημαντικότερες καλύψεις της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

SoEasy Insurance Blog: Οι σημαντικότερες καλύψεις της Ταξιδιωτικής Ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Μετά από μία κουραστική χρονιά, πάντα το καλοκαίρι φαντάζει η τέλεια ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα και ξέγνοιαστες στιγμές σε ονειρικούς προορισμούς.

Τα απρόοπτα μπορούν να συμβούν την χειρότερη στιγμή και εκεί που δεν το περιμένουμε. Γι’ αυτό, ειδικότερα για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η ασφάλιση ταξιδιού αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας, προσφέροντας κάλυψη σε διάφορους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία ενός ταξιδιού.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις βασικότερες καλύψεις σε ένα ασφαλιστήριο Ταξιδιού και το τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτές. Είτε πρόκειται για καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα πακέτα είτε είναι καλύψεις που πρέπει να επιλέξετε επιπρόσθετα, είναι καλό να γνωρίζεται τι μπορεί να σας προσφέρει η Ασφάλιση Ταξιδιού.

Είναι πάντα σημαντικό να διαβάζετε τον πίνακα καλύψεων και το συμβόλαιο σας, για να βεβαιώνεστε ποιες καλύψεις συμπεριλαμβάνονται.

Ιατρικά Έξοδα

Η κάλυψη των Ιατρικών Εξόδων λόγο τραυματισμού ή ξαφνικής ασθένειας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ασφάλισης ταξιδιού. Καλύπτει έξοδα ιατρικής περίθαλψης που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, όπως επείγουσα ιατρική φροντίδα, νοσηλεία, φάρμακα και άλλες ιατρικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας που θα σας αναγκάσει να διακόψετε το ταξίδι σας, προσφέρετε κάλυψη που περιλαμβάνει τη μεταφορά σας πίσω στη χώρα σας (επαναπατρισμός) για περαιτέρω θεραπεία. Αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ταξιδιώτες που επισκέπτονται χώρες με υψηλό κόστος ιατρικών υπηρεσιών ή με περιορισμένη πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο SoEasy για την Ψηφιακή Παρουσία με τον Παναγιώτη Σοφοκλέους

Τέλος το συμβόλαιο της SoEasy Travel Insurance, καλύπτει τα Έξοδα Νοσηλείας λόγο Covid ενώ καλύπτει και επείγουσα Οδοντιατρική Φροντίδα μέχρι το ποσό των 250 ευρώ.

Απώλεια ή Καθυστέρηση Αποσκευών

Η απώλεια ή καθυστέρηση αποσκευών είναι μία ακόμα μία σημαντική κάλυψη στην Ασφάλιση Ταξιδιού. Καλύπτει τα έξοδα για αντικατάσταση των χαμένων ή κλεμμένων αντικειμένων, καθώς και τα έξοδα για την αγορά βασικών ειδών, όπως ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής, σε περίπτωση που οι αποσκευές σας καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό σας.

Αυτή η κάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν ταξιδεύετε με πολύτιμα αντικείμενα ή όταν φτάνετε σε έναν προορισμό όπου η καθυστέρηση των αποσκευών μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση.

Η κάλυψη αυτή έχει συγκεκριμένα όρια ανά αντικείμενο ή ανά αποσκευή καθώς και ένα ανώτατο ποσό αποζημίωσης σε κάθε περίπτωση.

Ακύρωση Ταξιδιού

Η ακύρωση ταξιδιού είναι άλλη μία σημαντική κάλυψη στην ασφάλιση ταξιδιού. Καλύπτει τα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για το ταξίδι σας και τα οποία δεν μπορούν να επιστραφούν σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας λόγω απρόβλεπτων γεγονότων.

Αυτά τα γεγονότα μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρή ασθένεια ή τραυματισμό, θάνατο μέλους της οικογένειας, φυσικές καταστροφές, απεργίες ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Με αυτή την κάλυψη, μπορείτε να αποζημιωθείτε για τα μη επιστρεφόμενα έξοδα όπως τα αεροπορικά εισιτήρια και οι κρατήσεις ξενοδοχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιάννης Νικολάου: Κάναμε την ασφάλιση εύκολη υπόθεση

Προσωπική Ευθύνη

Η κάλυψη προσωπικής ευθύνης προστατεύει τον ταξιδιώτη σε περίπτωση που προκαλέσει ατύχημα ή ζημιά σε τρίτους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία ή σωματικές βλάβες σε άλλους ανθρώπους. Η κάλυψη προσωπικής ευθύνης καλύπτει τα νομικά έξοδα και τις αποζημιώσεις που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε, προσφέροντας σημαντική οικονομική προστασία.

Καθυστέρηση Ταξιδιού

Η καθυστέρηση ταξιδιού καλύπτει τα έξοδα που μπορεί να προκύψουν λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως η διαμονή σε ξενοδοχείο, η διατροφή και οι μεταφορές. Αυτή η κάλυψη είναι σημαντική όταν υπάρχουν καθυστερήσεις σε πτήσεις ή άλλες συγκοινωνίες, που μπορούν να επηρεάσουν τα σχέδια σας και να προκαλέσουν επιπλέον έξοδα.

Άλλες καλύψεις

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις καλύψεις που μπορεί να συμπεριλαμβάνει η Ασφάλιση Ταξιδιού. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε επιγραμματικά και κάποιες άλλες καλύψεις που μπορεί να συναντήσετε στα συμβόλαια Ταξιδιωτικής Ασφάλισης.

  • Προσωπικά Ατυχήματα
  • Μερική ή Ολική Ανικανότητα
  • Απώλεια Χρημάτων
  • Επαναπατρισμός Σωρού
  • Έξοδα Διάσωσης από βουνό ή θάλασσα
  • Απαγωγή
  • Συνοδεία Ανήλικου σε περίπτωση Ασθένειας ή Ατυχήματος του Ασφαλισμένου

Με τη SoEasy Travel Insurance, η ασφάλιση ταξιδιού γίνεται παιχνίδι!

Στη SoEasy, κάναμε την ασφάλιση ταξιδιού εύκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, soeasytravelinsurance.com, και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε την προσφορά στην οθόνη σας. Τόσο απλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  AXERIA: Ο Γαλλικός Κολοσσός που εισέρχεται στην Κυπριακή Αγορά με μεγάλες φιλοδοξίες

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις καλύψεις σας και να διαβάσετε το λεκτικό του συμβολαίου πριν από την έκδοσή του, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις μετά την αγορά. Και όσον αφορά την τιμή; Είναι τόσο χαμηλή που δεν αξίζει να ρισκάρετε και να μην ασφαλίσετε το ταξίδι σας φέτος.

Εάν προτιμάτε να μην ασχοληθείτε καθόλου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή του δικτύου μας, ο οποίος θα αναλάβει τα πάντα για εσάς!

Σημείωση: Για τους ακριβείς όρους και καλύψεις του κάθε προγράμματος ασφάλισης, ανατρέξτε στο λεκτικό του συμβολαίου σας και στο  Έγγραφο Πληροφοριών Ασφαλιστικού Προϊόντος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.