1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Σταυρινός Γεωργίου: «Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να έχει αξιοπιστία και ακεραιότητα»

Σταυρινός Γεωργίου: «Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να έχει αξιοπιστία και ακεραιότητα»

Σταυρινός Γεωργίου: «Ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να έχει αξιοπιστία και ακεραιότητα»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σημερινός φιλοξενούμενος στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος του Cyprus Insurance News στις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας είναι ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Σταυρινός Γεωργίου!

Με τον κ. Γεωργίου μιλήσαμε για τις προκλήσεις που έχει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου ιδιαίτερα στον κλάδο ζωής και υγείας, σε μια συνέντευξη γεμάτη σεβασμό για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Όπως είπε κι ο ίδιος «Υπάρχει επίσης ένα κατάλοιπο από το παρελθόν, όταν κάποιος μιλά για ασφάλιση και ασφαλιστικούς συμβούλους, διότι σκέφτονται έναν άνθρωπο, ο οποίος θα «πιέσει» τον υποψήφιο πελάτη για να προχωρήσει σε ασφάλιση ζωής. Αυτή η εικόνα όμως αρχίζει ευτυχώς να εξαλείφεται.»

Με τον κ. Γεωργίου μιλήσαμε για την πορεία του στην ασφαλιστική βιομηχανία, και για τους δύο κλάδους της ασφαλιστικής αγοράς, το ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στον τομέα της Υγείας, την κάλυψη ζωής και πλήθος άλλων ζητημάτων που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτή τη συνέντευξη.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, την πορεία σας στον ασφαλιστικό κλάδο και γιατί επιλέξατε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλου;

Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στον ασφαλιστικό τομέα τον Ιούνιο του 2023. Είχα μόλις τελειώσει τις σπουδές μου στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο Ναυτιλιακών και είχα ξεκινήσει ως συνεργάτης του διευθυντή υποκαταστήματος της Cyprialife στην Λάρνακα, Γιώργου Γεωργίου. Γρήγορα όμως μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να κάνω το επόμενο βήμα και να εντρυφήσω για τα καλά στον κλάδο και να ασχοληθώ με το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει και σας παρακινεί  για να συνεχίζετε καθημερινά να εξασκείτε το επάγγελμα αυτό;

Αντιλήφθηκα ότι με το επάγγελμα αυτό μπορώ να είμαι στη θέση του να παρέχω τις γνώσεις μου και τις συμβουλές μου για να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου να ασφαλίσουν το μέλλον τους αλλά και αυτό των οικογενειών τους. Έβλεπα δηλαδή το επάγγελμα αυτό σαν λειτούργημα! Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα τελικά τη μεγάλη αυτή απόφαση. Αυτός ο λόγος αποτελεί επίσης και την κινητήριό μου δύναμη για να συνεχίζω να εξασκώ το επάγγελμα αυτό παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στα αρχικά βήματά του.

Ποιες δυσκολίες συναντά ένας ασφαλιστικός σύμβουλος ζωής και υγείας κατά την επαφή του με τους πελάτες του;

Τις δυσκολίες αυτές θα τις χαρακτήριζα ως εποικοδομητικές! Είναι οι δυσκολίες εκείνες, οι οποίες εξελίσσουν την ικανότητά σου στη συζήτηση, στη σκέψη και βοηθούν ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει ο ασφαλιστικός συμβούλος αλλά και ταυτόχρονα η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του υποψήφιου πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πόσα είδη ασφάλειας ζωής υπάρχουν; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θα ακουστούν οι δυσκολίες, οι ανησυχίες του, τι τον προβληματίζει και μέσω της συζήτησης και του διαλόγου θα πρέπει να δώσεις τις σωστές συμβουλές που θα μπορούν να παρέχουν λύση για τις ασφαλιστικές του ανάγκες. Υπάρχει επίσης ένα κατάλοιπο από το παρελθόν, όταν κάποιος μιλά για ασφάλιση και ασφαλιστικούς συμβούλους, διότι σκέφτονται έναν άνθρωπο, ο οποίος θα «πιέσει» τον υποψήφιο πελάτη για να προχωρήσει σε ασφάλιση ζωής. Αυτή η εικόνα όμως αρχίζει ευτυχώς να εξαλείφεται.

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι πελάτες είναι πολύ πιο ενημερωμένοι και πολλές φορές αναζητούν οι ίδιο κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο να τους βοηθήσει και να τους συμβουλεύσει.

Δημιουργείται έτσι μια άλλη απαιτητική αλλά και συνάμα προκλητική δυσκολία, η οποία είναι η απαίτηση των υποψηφίων πελάτων για αναβαθμισμένη γνώση και τεχνογνωσία του ασφαλιστικού συμβούλου.

Σήμερα, ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι ένας άρτια καταρτισμένος επαγγελματίας, ο οποίος έχει ως πρωταρχικό στόχο τη διερεύνηση και μελέτη των ασφαλιστικών αναγκών του ατόμου. Για να το πράξει αυτό απαιτείται από τον ίδιο να έχει σωστή και συνεχή εκπαίδευση. Αυτό γίνεται και μέσω του κρατικού μηχανισμού με τις απαιτούμενες εξετάσεις, αλλά και, τουλάχιστον όσον αφορά την Cyprialife, με συνεχή εκπαίδευση για την εξασφάλιση του υψηλότερου επίπεδου ασφαλιστικών γνώσεων και ικανοτήτων, έτσι ώστε οι πελάτες μας να έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση!

Τι δεξιότητες και ποιότητες χαρακτήρα πιστεύεις ότι χρειάζεται να έχει καλλιεργήσει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος γενικότερα και πώς διαφοροποιούνται αυτές για τον κλάδο ζωής και υγείας;

Από την πλευρά του ο ασφαλιστικός σύμβουλος ή οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα αυτό θα πρέπει να είναι αξιόπιστος και ακέραιος χαρακτήρας για να μπορεί να παρέχει τις σωστές συμβουλές και υπηρεσίες στους υποψήφιους πελάτες του. Πρέπει επίσης να είναι δραστήριος και να συνηθίσει στην δραστηριότητα αυτή, εφόσον υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε συνέχεια δίπλα στον πελάτη μας για να τον ακούσουμε και να του παρέχουμε άμεσα ασφαλιστικές συμβουλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Συνασφάλιση vs. Απαλλαγή: Τι να Επιλέξετε για το Συμβόλαιο Υγείας σας

Αυτό ισχύει διπλά για τον κλάδο ζωής και υγείας αφού πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών μας είναι σωστά εξασφαλισμένες ώστε τη στιγμή που θα μας χρειαστούν να είμαστε δίπλα τους.

Γιατί είναι σημαντική κατά την άποψή σας η ασφάλιση ζωής; Ποιοι τη χρειάζονται; Ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει στους ασφαλισμένους;

Η ασφάλιση ζωής αφορά όλους και είναι εξαιρετικά σημαντική έτσι ώστε να ασφαλίσουμε το μέλλον του πελάτη και να διατηρήσουμε, ακόμα και να αυξήσουμε, το βιοτικό του επίπεδο των εξαρτωμένων μελών του, και είναι απαραίτητη για όλους. Ο κάθε υποψήφιος πελάτης είναι διαφορετικός και χρειάζεται να του καλύψουμε διαφορετικές ασφαλιστικές ανάγκες.

Μέσω των διαφόρων ασφαλιστικών προϊόντων ένας πελάτης μπορεί να εξασφαλίσει προστασία/κάλυψη για τον ίδιο έτσι ώστε ακόμα και στη δυσάρεστη περίπτωση που θα υπάρξει θάνατος, ο/η σύζυγος, τα παιδιά ή επιχείρηση να μπορούν να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής τους.

Μπορεί επίσης να επιλέξει κάποιος ένα ασφαλιστικό σχέδιο αποταμίευσης. Το σχέδιο αυτό παρέχει επίσης ασφαλιστική προστασία/κάλυψη αλλά έχει επιπλέον την δυνατότητα αποταμίευσης με καλύτερες αποδόσεις από άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα έτσι ώστε στην συνταξιοδότηση ή όταν του δημιουργηθεί μια έκτακτη οικονομική ανάγκη που απαιτεί οικονομική στήριξη να έχει δημιουργημένο ένα ταμείο από το οποίο να μπορεί να πάρει άμεσα χρήματα.

Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός στην οικογένεια, είτε θάνατο, είτε ασθένεια, στις οποίες οι ασφαλισμένοι μας πελάτες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες μέσω των ασφαλιστικών τους προγραμμάτων.

Κινητήριος δύναμη για εμάς ως ασφαλιστικοί συμβούλοι είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας.

Αν κάποιος δεν έχει οικογένεια μπορεί να συνδυάσει την κάλυψη ασφάλισης ζωής με κάποιο άλλο πρόγραμμα προκειμένου να έχει όφελος;

Τα ασφαλιστικά σχέδια είναι πολύ ευέλικτα, όπως ανέφερα και πριν. Αφορούν όλους ακόμα και άτομα που δεν έχουν οικογένεια ή κάποιο εξαρτώμενο άτομο πίσω τους. Τα άτομα αυτά τα οποία είναι συνήθως νεαρά, θα μπορούσαν να προχωρήσουν με ένα σχέδιο δημιουργίας κεφαλαίου, το οποίο θα τους προσφέρει και ασφαλιστική προστασία/κάλυψη. Μπορεί ακόμα με αυτό το πρόγραμμα να προσθέσει κάποιος επιπρόσθετα ωφελήματα υγείας και ατυχημάτων για να ενισχυθούν οι καλύψεις του και να έχει ένα πιο ολοκληρωμένο ασφαλισμένο μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής διάσημων προσώπων της ιστορίας - Από τον Κάρολο Ντίκενς μέχρι την Αγκάθα Κρίστι

Ποιος ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στον τομέα της Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ;

Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας δεν έχει υποβαθμιστεί με την εισαγωγή του ΓεΣυ. Ο κρατικός φορέας αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και επιθυμητό σχέδιο για παροχή υγείας στους Κύπριους πολίτες. Για αυτό το λόγο οι ασφαλιστικές εταιρείες έπρεπε να διαφοροποιούσουν τις παροχές τους στα σχέδια υγείας. Το σχέδιο υγείας λειτουργεί αναβαθμιστικά και συμπληρωματικά, αν ο πελάτης θα χρησιμοποιήσει κάποιο ιδιωτικό φορέα όπως π.χ. μια ιδιωτική κλινική ή αν χρειαστεί να νοσηλευτεί στο εξωτερικό. Παρά την έλευση του ΓεΣυ, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι ένα πρόγραμμα που συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε κάποιον ώστε να αναβαθμίσει την προστασία του στον τομέα της υγείας.

Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει ένας καταναλωτής όταν κάνει ένα συμβόλαιο υγείας και ποιες ίσως οι κυριότερες εξαιρέσεις που πρέπει να έχει υπόψιν του;

Για να προχωρήσει κάποιος σε ιδιωτική ασφάλιση υγείας πρέπει πρώτα να είναι υγιής και να αντιληφθεί τη λειτουργία του προγράμματος. Πρέπει επίσης να προσέξει ο πελάτης το μέγιστο ποσό που του παρέχει το πρόγραμμα και για κάθε πότε είναι αυτό (π.χ. αν είναι ετήσιο το ποσό ή αν είναι ανά περιστατικό). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιπτώσεις προϋπάρχοντος ή οικογενειακού ιστορικού σχετικά με το κατά πόσο αυτό είναι καλυπτόμενο.

Στην περίπτωση της Cyprialife, της δικής μου εταιρείας, ακόμη και προϋπάρχοντα περιστατικά νοσηλείας είναι πιθανό να καλυφθούν με την έλευση 5 χρόνων από την έναρξη ισχύος του συμβολαίου.

Γνωρίστε καλύτερα τον Σταυρινό Γεωργίου

Πότε ξεκίνησες; 1 Ιουνίου 2023

Κλάδοι που ασχολούμαι: Ασφάλειες Ζωής, Υγείας και Ατυχημάτων

Αγαπημένο Προϊόν: Ασφαλιστικό Σχέδιο Αποταμίευσης

Μέντορας: Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Υποκαταστήματος Λάρνακας

Έδρα: Λάρνακα

Αγαπημένο Motto: Συνήθισε τον εαυτό σου σε ακούραστη δραστηριότητα (Accustom yourself to tireless activity) – Alexander Suvorov

Αγαπημένα Βιβλία: Η τέχνη να ξεχωρίζεις – Henrik Fexeus, Η φάρμα των ζώων – George Orwell

Email: [email protected]

Τηλ: 99199415 – 24814237

Διευθυνση Γραφείου: Λεωφ. Αρτέμιδος 5, Κτήριο Αρτέμιδος, 2ος όροφος, 6020

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.