1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Στρατηγική συνεργασία της Moody’s για την ενίσχυση του τομέα ESG

Στρατηγική συνεργασία της Moody’s για την ενίσχυση του τομέα ESG

Στρατηγική συνεργασία της Moody’s για την ενίσχυση του τομέα ESG
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εταιρεία παροχής ερευνών MSCI και ο παγκόσμιος οίκος αξιολόγησης Moody’s Corporation, έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στον τομέα των ESG και της βιωσιμότητας και τη βελτίωση των δυνατοτήτων λήψης αποφάσεων, αξιοποιώντας ο ένας τα πλεονεκτήματα του άλλου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MSCI θα παρέχει τις αξιολογήσεις και το περιεχόμενό της σε θέματα ESG, οι οποίες αξιολογούν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τους οικονομικά σημαντικούς κινδύνους και ευκαιρίες ESG. Η Moody’s σχεδιάζει να ενσωματώσει σταδιακά το περιεχόμενο της MSCI για τη βιωσιμότητα στα υπάρχοντα δεδομένα και βαθμολογίες ESG, προσφέροντας έτσι μια σειρά από εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και εταιρικό τομέα.

Η MSCI θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση στη βάση δεδομένων Orbis της Moody’s, μια ολοκληρωμένη πηγή εταιρικών πληροφοριών που καλύπτει πάνω από 500 εκατομμύρια οντότητες, για να επεκτείνει την κάλυψή της σε θέματα ESG για τις ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρική σχέση θα διερευνήσει συνεργατικές λύσεις που θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα ιδιωτικών εταιρειών και τα μοντέλα πιστωτικής βαθμολόγησης της Moody’s για να εμβαθύνουν τις γνώσεις σχετικά με την ιδιωτική πιστωτική αγορά.

Ο Rob Fauber, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Moody’s, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, λέγοντας: “Η Moody’s είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την MSCI, ηγέτη στις λύσεις για την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα και πρωτοπόρο στον τομέα της ESG και της βιωσιμότητας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η μοντελοποίηση πλημμύρων βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες στην κάλυψη κινδύνων;

Και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια πραγματική αμοιβαία ωφέλεια, καθώς οι πελάτες της Moody’s αποκτούν πρόσβαση στο φημισμένο περιεχόμενο ESG της MSCI και οι πελάτες της MSCI θα αποκτήσουν πρόσβαση στην παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία, τα δεδομένα και τις γνώσεις της Moody’s για την αξιολόγηση κινδύνων”.

Ο Henry A. Fernandez, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MSCI, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τη Moody’s για να προσφέρουμε τα δεδομένα ESG και βιωσιμότητας της MSCI στην ευρεία βάση παγκόσμιων πελατών της Moody’s”.

“Η βιωσιμότητα παραμένει μία από τις σημαντικότερες τάσεις που αναδιαμορφώνουν το παγκόσμιο επενδυτικό τοπίο. Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την MSCI να επεκτείνει την κάλυψη ESG των ιδιωτικών εταιρειών και να προσφέρει βελτιωμένες λύσεις σε όλα τα τμήματα πελατών και τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων”, κατέληξε.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!