1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Swiss Re: Δεν εμπιστεύονται την τεχνητή νοημοσύνη οι καταναλωτές!

Swiss Re: Δεν εμπιστεύονται την τεχνητή νοημοσύνη οι καταναλωτές!

Swiss Re: Δεν εμπιστεύονται την τεχνητή νοημοσύνη οι καταναλωτές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η συσχέτιση μεταξύ της ψηφιακής προόδου μιας χώρας και της εμπιστοσύνης του κοινού στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα δυναμική, σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Swiss Re Institute.

Στη μελέτη αξιολογούνται 120 χώρες και διαπιστώνεται ότι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων 20 στην ετοιμότητα τεχνητής νοημοσύνης. Παραδόξως, η εμπιστοσύνη στην τεχνητή νοημοσύνη παρέμεινε σχετικά χαμηλή σε αυτές τις προηγμένες ψηφιακές οικονομίες, με μόνο το ένα τρίτο περίπου των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα να εκφράζει κατανόηση και εμπιστοσύνη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αντίθετα, σε εκείνες τις αναδυόμενες αγορές ψηφιακής ανάπτυξης όπως η Ινδία, η Νιγηρία, το Μεξικό, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και η Αργεντινή επέδειξαν υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η ανάλυση, που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση του Swiss Re Institute με τίτλο Αποκωδικοποίηση Ψηφιακής Εμπιστοσύνης: Μια οπτική των καταναλωτών, τόνισε την πολύπλευρη φύση της ψηφιακής εμπιστοσύνης. Περιλάμβανε διάφορους ψυχολογικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και γενεαλογικών στάσεων, της θεσμικής εμπιστοσύνης, της επικράτησης της διαδικτυακής απάτης και της ευκολίας κατανόησης και χρήσης τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Η έκθεση διερεύνησε επίσης πώς τεχνολογίες όπως οι αισθητήρες και η αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη γεφύρωσαν το χάσμα μεταξύ του πραγματικού και του διαδικτυακού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το 45% των μεγαλύτερων εταιρειών συνεχίζουν να αυξάνουν τις εκπομπές άνθρακα
Για τον ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κλάδο , η ψηφιακή εμπιστοσύνη έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς η πρόσβαση στα δεδομένα χρησίμευσε ως βασικό στοιχείο για τις δυνατότητες ανάλυσης κινδύνου και αυτοματισμού. 

Η Pravina Ladva, Chief Digital and Technology Officer της Swiss Re, τόνισε τη σημασία της διαφάνειας και της πελατοκεντρικότητας στην οικοδόμηση ψηφιακής εμπιστοσύνης.

«Αυτό υπογραμμίζει πραγματικά πόσο σημαντικό είναι να είσαι διαφανής με τους πελάτες, να κατανοείς πραγματικά τις ανάγκες τους και να τις ανταποκρίνεσαι», είπε η Ladva. «Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών δεσμεύσεων είναι πρωταρχικής σημασίας, ειδικά στον ασφαλιστικό κλάδο όπου οι σχέσεις με τους πελάτες βασίζονται στην εμπιστοσύνη».

Ο Rob Burr, Διευθύνων Σύμβουλος της iptiQ, της ψηφιακής ασφαλιστικής εταιρείας B2B2C της Swiss Re, τόνισε την ανάγκη οι ασφαλιστές να δώσουν προτεραιότητα στη διαφάνεια και να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τους πελάτες για την ενίσχυση της ψηφιακής εμπιστοσύνης στον ασφαλιστικό τομέα. Πρότεινε ότι οι ασφαλιστές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των πελατών τους και να συνεργαστούν μαζί τους για να δημιουργήσουν ψηφιακή εμπιστοσύνη.

«Το κλειδί είναι να αξιοποιήσουμε καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρουν απρόσκοπτες εμπειρίες στους πελάτες και κάνουν κάθε πτυχή της ασφάλισης όσο το δυνατόν καλύτερη», δήλωσε ο Burr.

Πηγή: insurancebusinessmag

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.