1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Swiss Re επαναδιατύπωσε τους οικονομικούς της στόχους για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών κερδών του Ομίλου άνω των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2024, τα οποία ήταν ισχυρά.

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστής ανακοίνωσε κέρδη ύψους 996 εκατ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 2,1 δισ. δολαρίων, με τα τελευταία να αποδίδονται στην πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων, τις χαμηλές απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές και τα ισχυρά έσοδα από επενδύσεις.

Επιπλέον, οι αντασφαλιστικές δραστηριότητες περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) και ζωής και υγείας (L&H) της εταιρείας είχαν καλές επιδόσεις κατά την περίοδο, με καθαρά κέρδη 989 εκατ. δολάρια και 883 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Καθώς ο αντασφαλιστής εστιάζει στην επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων, στοχεύει επίσης να συνεχίσει να αυξάνει τη συνολική ανθεκτικότητά του, συμπεριλαμβάνοντας ένα περιθώριο αβεβαιότητας για τις επιφυλάξεις στις νέες εργασίες που έχουν συναφθεί σε όλες τις επιχειρήσεις P&C.

Αυτά κόστισαν στην Swiss Re περίπου 0,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε κέρδη μετά από φόρους φέτος, σημείωσαν ο Jacques de Vaucleroy, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Andreas Berger, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

«Αυτό αντικατοπτρίζει τον στόχο του Ομίλου να τοποθετηθεί βιώσιμα στο υψηλότερο άκρο του εύρους των βέλτιστων εκτιμώμενων αποθεματικών σε όλες τις επιχειρήσεις περιουσίας και ατυχημάτων», δήλωσαν τα στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Το α’ εξάμηνο του 2024 παρατηρήθηκαν χαμηλές αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, οι οποίες αντισταθμίστηκαν από προσθήκες 500 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ σε όλα τα αποθέματα ζημιών από φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς απώλειες στις ασφαλίσεις περιουσίας και στις ειδικές ασφαλίσεις, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είχε τη μορφή αποθεμάτων IBNR στην Αντασφάλιση Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C Re).

Η P&C Re αύξησε επίσης τα αποθέματα σε συγκεκριμένους κλάδους ατυχημάτων κατά 650 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Η σύνεση με την οποία η Swiss Re δημιουργεί αποθέματα είναι σημαντική και έχει χαρακτηριστεί θετική από τους επενδυτές, καθώς προστατεύει καλύτερα την εταιρεία στο μέλλον.

«Κοιτάζοντας μπροστά, επαναλαμβάνουμε τους οικονομικούς μας στόχους για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών κερδών του Ομίλου άνω των 3,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Το μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον παραμένει δύσκολο. Η οικονομική αβεβαιότητα έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τις παγκόσμιες αγορές να βιώνουν μια έξαρση της μεταβλητότητας», υπογράμμισαν οι Vaucleroy και Berger.

Προς το τέλος του 2024 θα διεξαχθούν σημαντικές εκλογές, οι οποίες θα δώσουν στους πολίτες σε διάφορα μέρη του κόσμου την ευκαιρία «να συμβάλουν στη χάραξη της μελλοντικής πορείας των χωρών τους, αυτό όμως έχει επίσης τη δυνατότητα να αυξήσει τις πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις».

Την ίδια στιγμή, οι πόλεμοι συνεχίζονται, προκαλώντας καταστροφές και απώλειες ζωών, ενώ δημιουργούν επιπτώσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού που μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές διακοπές των επιχειρήσεων, σημειώνει η Swiss Re.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO της Swiss Re

Επιπλέον, ο κοινωνικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξάνει το κόστος των δικαστικών διενέξεων, απαιτώντας επαγρύπνηση σε συγκεκριμένους κλάδους ατυχημάτων. Οι περισσότερες προβλέψεις υποδηλώνουν μια ενεργή περίοδο τυφώνων το 2024, η οποία ξεκίνησε με την πρωιμότερη καταιγίδα κατηγορίας 5 που έχει καταγραφεί ποτέ με τον τυφώνα Beryl στα τέλη Ιουνίου.

Οι Vaucleroy και Berger κατέληξαν: «Δεδομένων αυτών των παραγόντων, η Swiss Re παρακολουθεί στενά τους κινδύνους και τις πιθανές άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους στον ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό κλάδο, ενώ παραμένει σε εγρήγορση για ευκαιρίες που αναδύονται σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

«Η εστίασή μας είναι ξεκάθαρη: επίτευξη των στόχων της Swiss Re για το σύνολο του έτους και επίτευξη ισχυρών, βιώσιμων επιδόσεων, ενώ παράλληλα θα είμαστε πελατοκεντρικοί σε ό,τι κάνουμε».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!