1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εξαιρετικά κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τη Swiss Re

Εξαιρετικά κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τη Swiss Re

Εξαιρετικά κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τη Swiss Re
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων και απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) 21,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς τα καθαρά κέρδη από τις αντασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων ανήλθαν σε 552 εκατ. δολάρια με συνδυασμένο δείκτη 84,7%.

Για το α’ τρίμηνο του 2024, η Swiss Re υποβάλλει για πρώτη φορά έκθεση σύμφωνα με τα IFRS, οπότε το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με το αποτέλεσμα του α’ τριμήνου του 2023 σύμφωνα με τα US GAAP.

Σε επίπεδο ομίλου, η Swiss Re ανακοίνωσε ασφαλιστικά έσοδα για τον όμιλο ύψους 11,7 δισ. δολαρίων, με αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, το οποίο αντανακλά την κερδοφορία της ασφαλιστικής δραστηριότητας.

Όπως ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, ο αντασφαλιστής έχει αρχίσει να συμπεριλαμβάνει μια πρόβλεψη αβεβαιότητας για τις προβλέψεις στις νέες ασφαλιστικές εργασίες που συνάπτονται σε όλες τις δραστηριότητες P&C, η οποία εκτιμάται ότι θα μειώσει τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου κατά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια το 2024.

Η Swiss Re πέτυχε απόδοση επένδυσης 4% το πρώτο τρίμηνο του 2024, χάρη στις συνεχείς αυξήσεις των επαναλαμβανόμενων εσόδων. Η απόδοση του επαναλαμβανόμενου εισοδήματος για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 ήταν 3,9%, ενώ η απόδοση επανεπένδυσης σταθερού εισοδήματος διαμορφώθηκε στο 5,0%, συνεχίζοντας να επωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια.

Στις αντασφαλιστικές δραστηριότητες P&C, τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 552 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024, κυρίως λόγω της πειθαρχημένης ανάληψης κινδύνων και της χαμηλής εμπειρίας από μεγάλες φυσικές καταστροφές, υποστηριζόμενα από ένα σταθερό επενδυτικό αποτέλεσμα. Τα ασφαλιστικά έσοδα το α’ τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια και ο τομέας πέτυχε αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 704 εκατομμυρίων δολαρίων και συνδυασμένο δείκτη 84,7% το τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δείτε πώς κινήθηκαν τα επενδυτικά ταμεία τον Ιούνιο 2024

Ο αντασφαλιστής εξηγεί ότι στον τομέα της αντασφάλισης ζημιών και ατυχημάτων, αύξησε τα αποθέματα για συγκεκριμένες μεγάλες φυσικές καταστροφές του προηγούμενου έτους και ανθρωπογενή συμβάντα και αύξησε τα αποθέματα στους κλάδους ατυχημάτων. Για το σύνολο του έτους 2024, η Swiss Re στοχεύει σε συνδυασμένο δείκτη αντασφάλισης ζημιών κάτω του 87%.

Κατά τις ανανεώσεις αντασφάλισης την 1η Απριλίου, οι αντασφαλίσεις P&C ανανέωσαν συμβόλαια με όγκο ασφαλίστρων 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση του όγκου κατά 6% σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις που ήταν προς ανανέωση. Η P&C πέτυχε αύξηση των τιμών κατά 12% σε αυτόν τον γύρο ανανέωσης, και με βάση μια συνεχιζόμενη συνετή άποψη για τον πληθωρισμό και επικαιροποιημένα μοντέλα ζημιών, οι παραδοχές ζημιών αυξήθηκαν κατά 12%.

Στο πλαίσιο των αντασφαλιστικών δραστηριοτήτων ζωής και υγείας, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 412 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο του 2024, τα οποία, σύμφωνα με την Swiss Re, αντανακλούν την εμπειρία θνησιμότητας στις ΗΠΑ σύμφωνα με τις προσδοκίες και ένα υψηλότερο επενδυτικό αποτέλεσμα λόγω αυξημένων αποδόσεων. Ο τομέας πραγματοποίησε ασφαλιστικά έσοδα ύψους 4,8 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024, με αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 434 εκατ. δολαρίων.

Για το 2024, η Swiss Re στοχεύει σε καθαρό εισόδημα περίπου 1,5 δισ. δολάρια για την αντασφάλιση L&H.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO της Swiss Re

Περνώντας στις εταιρικές λύσεις της Swiss Re, και η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 194 εκατ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία της. Οι μεγάλες ζημιές από φυσικές καταστροφές έφτασαν τα 66 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω του σεισμού στην Ιαπωνία. Τα ασφαλιστικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 1,8 δισ. δολάρια, επωφελούμενα από το καλό περιβάλλον επιτοκίων στους περισσότερους τομείς και την αύξηση των νέων εργασιών. Ο τομέας πέτυχε αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 213 εκατ. δολαρίων και συνδυασμένο δείκτη 89,9% για το τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Swiss Re, Christian Mumenthaler, σχολίασε: “Ο τομέας της Swiss Re είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς του ασφαλιστικού κλάδου: “Η Swiss Re είχε ένα καλό ξεκίνημα στο έτος, με όλες τις κύριες δραστηριότητές μας να σημειώνουν ισχυρά αποτελέσματα. Αυτό αντανακλά τη συνεχιζόμενη πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων, την ισχυρή απόδοση των επενδύσεων και την αποτελεσματική διαχείριση των λειτουργικών εξόδων”.

“Η μετάβαση στα IFRS από τα US GAAP αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να καταδείξουμε την οικονομική αξία των επιχειρήσεών μας. Το πλαίσιο των IFRS ευθυγραμμίζεται επίσης στενότερα με τον τρόπο με τον οποίο καθοδηγούμε την εταιρεία εσωτερικά και φέρνει στο προσκήνιο την κερδοφόρα δύναμη του κορυφαίου μας franchise αντασφάλισης ζωής και υγείας”, πρόσθεσε ο John Dacey, Group Chief Financial Officer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ισχυρή η εικόνα του πρώτου εξαμήνου του 2024 για τη Munich Re

Η Swiss Re ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να “αποχωρήσει από την επιχείρηση iptiQ και θα εξετάσει τις επιλογές για τις διάφορες οντότητες με τρόπο και χρονοδιάγραμμα που μεγιστοποιεί την αξία για τον Όμιλο”. Η κίνηση αυτή εξακολουθεί να υπόκειται στις ισχύουσες κανονιστικές εγκρίσεις και κοινοποιήσεις και ακολουθεί μια στρατηγική αναθεώρηση της ψηφιακής πλατφόρμας λευκής ετικέτας της.

“Το περιβάλλον της αγοράς σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο κατά τη δημιουργία της iptiQ. Δεδομένων αυτών των αλλαγμένων συνθηκών και των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Swiss Re, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι ιδιοκτήτες αυτής της επιχείρησης για το μέλλον”, δήλωσε ο Mumenthaler.

“Τα ισχυρά κέρδη του πρώτου τριμήνου έχουν δώσει στην Swiss Re ένα θετικό ξεκίνημα για το έτος, καθώς συνεχίζουμε να εστιάζουμε στους στόχους μας για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών κερδών άνω των 3,6 δισ. δολαρίων. Η πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό περιβάλλον της αγοράς, ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.