1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Συνεχίζει την αύξησή του ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Συνεχίζει την αύξησή του ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Συνεχίζει την αύξησή του ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούνιο 2024 αυξήθηκε κατά 3,0% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,4%. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, σημειώθηκε αύξηση 2,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2023, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (6,4%) και Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,3%) παρουσίασαν την μεγαλύτερη θετική μεταβολή. (Πίνακας 1)

Σε σχέση με τον Μάϊο 2024, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στις κατηγορίες Εστιατόρια και
Ξενοδοχεία (2,0%) και Μεταφορές (-1,5%). (Πίνακας 1)

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (5,7%). (Πίνακας 1)

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Ιούνιο του 2023 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό 9,0% και -1,7% αντίστοιχα. (Πίνακας 2)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!