1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τα 3 Πιο Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουν οι Επαγγελματίες στα Social...

Τα 3 Πιο Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουν οι Επαγγελματίες στα Social Media

Τα 3 Πιο Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουν οι Επαγγελματίες στα Social Media
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Του Παναγιώτη Σοφοκλέους*,

Έχουμε πει αρκετές φορές ότι τη σημερινή εποχή, δεν μπορεί ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος να μην έχει παρουσία τα social media. Με το κοινό δηλαδή τους υποψήφιους και υφιστάμενους πελάτες τους να είναι εκεί, κάθε επαγγελματίας πρέπει να φροντίσει να έχει παρουσία.  

Το τι παρουσία θα έχει είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει μετά από προσεκτική μελέτη αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχει σελίδες σε όλα τα κύρια Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να δημοσιεύει τουλάχιστον μερικές φορές τον μήνα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κόσμος των Social Media είναι απαιτητικός αφού  ακόμα και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες μπορεί να πέσουν σε παγίδες που μπορούν να βλάψουν την εικόνα τους ή να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους.

Ας δούμε πιο κάτω τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επαγγελματίες στα social media και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

  1. Έλλειψη Στρατηγικής Περιεχομένου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επαγγελματίες είναι η έλλειψη στρατηγικής για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα social media. Στρατηγική σημαίνει πάνω από όλα να έχουμε ένα ή περισσότερους στόχους που το περιεχόμενο μας θα εκπληρώνει.

Αλλιώς, η δημοσίευση τυχαίου περιεχόμενου χωρίς συγκεκριμένο στόχο ή προγραμματισμό μπορεί μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση του κοινού και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αναρτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Γιορτάζουμε 3 χρόνια Cyprus Insurance News με ένα συναρπαστικό διαγωνισμό στο Instagram

Δημιουργήστε ένα πλάνο περιεχομένου που να περιλαμβάνει στόχους, το κοινό που στοχεύετε και τα βασικά μηνύματα που θέλετε να περάσετε.

  • Υπερβολική Προώθηση προϊόντων

Πολλοί επαγγελματίες έχουν την ψευδαίσθηση ότι εάν βγουν στα Social Media και ποστάρουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους θα ξεκινήσουν οι πελάτες να τηλεφωνούν για να ασφαλιστούν.

Αντίθετα όμως, η υπερβολική προβολή των προϊόντων ή υπηρεσιών σας μπορεί να αποθαρρύνει τους ακολούθους σας.

Τα social media πρέπει να είναι ένας χώρος αλληλεπίδρασης και δημιουργίας αξίας για το κοινό σας, όχι μόνο ένας τρόπος προώθησης των πωλήσεων.

Εφαρμόστε τον κανόνα του 80/20: το 80% του περιεχομένου σας πρέπει να είναι εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό ή ενημερωτικό, και μόνο το 20% να αφορά την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών σας.

Δημιουργήστε περιεχόμενο που προσφέρει αξία στο κοινό σας, όπως άρθρα, βίντεο, infographics, ή συμβουλές.

  • Χρησιμοποίηση χαμηλού επιπέδου γραφικών.

Πολλές φορές βλέπουμε στα Social Media επαγγελματίες να κάνουν αναρτήσεις χρησιμοποιώντας έτοιμα πρότυπα που δεν έχουν την δική τους ταυτότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εκπέμπουν μία επαγγελματική εικόνα και να μη δημιουργούν εμπιστοσύνη με τους υφιστάμενους ή μελλοντικούς τους πελάτες.

Την λύση σε αυτό το πρόβλημα αλλά και τα προηγούμενα ήρθε να δώσει το Insurance Media Lab, με την νέα του υπηρεσία, τα DIY Social Media Kits.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  3+1 τρόποι να ενισχύσεις τις γνώσεις σου για τα Social Media

Η νέα αυτή υπηρεσία, διαθέσιμη για Ελλάδα και Κύπρο, έχει σχεδιαστεί ειδικά για ασφαλιστικούς συμβούλους που επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα σε προσιτή τιμή.

Τα DIY Social Media Kits προσφέρουν στους επαγγελματίες τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των social media τους, ενώ ταυτόχρονα επωφελούνται από επαγγελματικά σχεδιασμένο περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του brand τους.

Με την επιλογή ενός από αυτά τα πακέτα, οι επαγγελματίες μπορούν να διαχειρίζονται τη δική τους στρατηγική στα social media με απόλυτη ευκολία και σε χαμηλό κόστος. Το κόστος των DIY πακέτων του Insurance Media Lab ξεκινά από μόλις 167 ευρώ τον μήνα σε ετήσιο πακέτο, με διαθέσιμες και μηνιαίες επιλογές.

Τα DIY Social Media Kits προσφέρουν στους επαγγελματίες και στις εταιρείες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης την ευκαιρία να ενισχύσουν την παρουσία τους στα social media με επαγγελματικά σχεδιασμένο περιεχόμενο, σε προσιτή τιμή, διατηρώντας παράλληλα τον πλήρη έλεγχο των social media τους.

Μάθετε περισσότερα για τη νέα αυτή υπηρεσία στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.insurancemedialab.com/programs.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν το πακέτο της επιλογής τους εύκολα και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας του Insurance Media Lab, με μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους επαγγελματίες.

*Δημιουργός Insurance Media Lab & Cyprus Insurance News

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.