1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις...

Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις αντασφαλιστικές

Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις αντασφαλιστικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο πλαίσιο των δράσεων μείωσης του κινδύνου και διαφοροποίησης, οι παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρείες επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από ό,τι σε προηγούμενους κύκλους, εν μέρει χάρη στα θετικά περιθώρια ανάληψης κινδύνων, τα υψηλότερα ποσοστά επανεπένδυσης και τη διαφοροποίηση, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της AM Best.

Η AM Best σημειώνει ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν το 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν. Ωστόσο, παρά τις υψηλότερες του μέσου όρου απώλειες από καταστροφές το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και γεγονότα όπως η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης τον Μάρτιο, ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για ένα κερδοφόρο έτος.

Στην αγορά ακινήτων, η AM Best αναφέρει ότι, παρακολουθώντας τη συνεχιζόμενη περίοδο τυφώνων στον Ατλαντικό, η συχνότητα των σοβαρών καταιγίδων συνεχίζει να αυξάνεται. Παρ’ όλα αυτά, επειδή οι αντασφαλιστές έχουν αυξήσει τα όρια ασφάλισης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 και έχουν διατηρήσει πειθαρχία έως το 2024, είναι πολύ λιγότερο εκτεθειμένοι σε απώλειες συχνότητας από τέτοιες καταιγίδες, γεγονός που επηρεάζει θετικά τα κέρδη.

Πέρα από τις φυσικές καταστροφές, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την απόδοση των παλαιών χαρτοφυλακίων ασφαλίσεων ατυχημάτων στις ΗΠΑ και ορισμένων χαρτοφυλακίων ασφαλίσεων ζωής. Τα βασικά ζητήματα περιλαμβάνουν τον βαθμό στον οποίο τα προβλήματα αυτά είναι πανευρωπαϊκά στον κλάδο και το πόσο αποτελεσματικά τα αντιμετωπίζουν οι επηρεαζόμενοι φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σημαντική λογιστική αλλαγή στα IFRS 17

Για τον κλάδο των ατυχημάτων, η AM Best σημειώνει ότι ενώ τα ιστορικά προβλήματα αστικής ευθύνης μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση, είναι απίθανο να απειλήσουν την οικονομική σταθερότητα των εταιρειών με ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα. Ως απάντηση στον κοινωνικό πληθωρισμό της αστικής ευθύνης στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει αυστηρότερη ανάληψη κινδύνων, επιλογή πελατών και προσαρμογή της τιμολόγησης για νέες επιχειρήσεις.

“Τα αστρονομικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν το 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν, και οι στόχοι των περισσότερων από τις ίδιες τις εταιρείες, αν και αισιόδοξοι, είναι πιο μετριοπαθείς. Οι επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι πολύ συγκρίσιμες σε ετήσια βάση, παρέχοντας ένα άνετο περιθώριο αβεβαιότητας», κατέληξε η AM Best.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!