1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Θα πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική;

Θα πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική;

Θα πουληθεί η Εθνική Ασφαλιστική;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μαζαράκης ανέλαβε τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο Δ.Μαζαράκης αποτελεί ένα από τα πιο έμπειρα και σημαίνοντα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και αποδεδειγμένη ικανότητα στον μετασχηματισμό και τη δημιουργία ηγετικών οργανισμών και ομάδων, όπως υπογράμμιζε με νόημα το σχετικό Δελτίο Τύπου κάπου στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Αν και η ανάληψη της ηγεσίας από τον Μαζαράκη φάνηκε αρχικά ως επιβεβαίωση των φημών που κυκλοφορούν εδώ και καιρό για την πιθανή πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, λόγω των αδυναμιών του CVC Capital Partners να πετύχει τους στόχους του και να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας της παλαιότερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, η ανακοίνωση ενός εξαιρετικά γενναιόδωρου προγράμματος εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό ενισχύει περαιτέρω αυτές τις φήμες. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ (συνδυασμός βασικής αποζημίωσης και τυχόν προσαυξήσεων).

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ψίθυροι για πιθανή πώληση έχουν ενταθεί, με αναφορές να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από μια ηγέτιδα εταιρεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Κορυφαία στελέχη του κλάδου μιλούν για ένα σενάριο “διάσπασης” της Εθνικής Ασφαλιστικής σε δύο μέρη, με το ενδεχόμενο πώλησης σε δύο διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες. Οι αναφορές αυτές πιθανόν αφορούν τον διαχωρισμό του κλάδου Ζωής και Υγείας από τους Γενικούς Κλάδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εθνική Ασφαλιστική: Δείτε τι λέει το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης

Όπως λέει το γνωμικό, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», και το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι με την Εθνική Ασφαλιστική.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.