1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Θα συνεχιστεί ο θρίαμβος για την αντασφαλιστική αγορά

Θα συνεχιστεί ο θρίαμβος για την αντασφαλιστική αγορά

Θα συνεχιστεί ο θρίαμβος για την αντασφαλιστική αγορά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το συνολικό ειδικό αντασφαλιστικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 7% το 2023 στα 568 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για το 2024 προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση έως και 625 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του οργανισμού αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας AM Best.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το παραδοσιακό αντασφαλιστικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 14% σε ετήσια βάση, κατά περίπου 57 δισ. δολάρια, στα 468 δισ. δολάρια το 2023.

Σύμφωνα με την AM Best, εκτός από την National Indemnity της Berkshire Hathaway, η πιο σημαντική αύξηση κεφαλαίου δημιουργήθηκε στις Βερμούδες, λόγω των ισχυρών λειτουργικών αποδόσεων που ανέφεραν διάφορες εταιρείες των Βερμούδων.

Όσον αφορά το κεφάλαιο αντασφάλισης τρίτων, η έκθεση αποκάλυψε ότι αυτό αυξήθηκε στα 100 δισ. δολάρια ή κατά 3,7% το 2023.

Για το 2024, η AM Best προβλέπει αύξηση του παραδοσιακού αντασφαλιστικού κεφαλαίου κατά 10% στα 515 δισ. δολάρια, ενώ το κεφάλαιο τρίτων αναμένεται να προσγειωθεί μεταξύ 105 δισ. και 110 δισ. δολαρίων.

Αυτό τοποθετεί το εκτιμώμενο, συνολικό ειδικό αντασφαλιστικό κεφάλαιο για το τέλος του 2024 μεταξύ 620 και 625 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι αναλυτές της AM Best αναμένουν ότι η αντασφαλιστική αγορά θα συνεχίσει να ευδοκιμεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι, παρά τις αυξήσεις, από το τέλος του 2018, τα παραδοσιακά αντασφαλιστικά κεφάλαια είναι λιγότερα από το 60% των ενοποιημένων ιδίων κεφαλαίων των αντασφαλιστικών ομίλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Επαναδιατυπώνει τους στόχους της επηρεασμένη από τη γεωπολιτική ατμόσφαιρα

Οι αναλυτές υπογράμμισαν ότι το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 49% των ιδίων κεφαλαίων το 2023, καθώς οι αντασφαλιστές συνέχισαν να επεκτείνονται σε κλάδους κύριας και ειδικής ασφάλισης.

Η AM Best συνεργάζεται με τον αντασφαλιστικό μεσίτη Guy Carpenter για να εκτιμήσει το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που στηρίζουν τον αντασφαλιστικό κλάδο.

Ο Dan Hofmeister, αναπληρωτής διευθυντής της AM Best, σχολίασε: «Το κεφάλαιο στον κλάδο επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των υψηλότερων παρακρατηθέντων κερδών και των χαμηλότερων ζημιών από επενδύσεις που αποτιμώνται στην αγορά.

«Επιπλέον, η απουσία νεοσύστατων αντασφαλιστών επέτρεψε στους παραδοσιακούς αντασφαλιστές να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς τους χωρίς να αντισταθμίσουν με την άμβλυνση των συνθηκών. Η αντασφαλιστική αγορά φαίνεται να είναι σε καλή θέση για να απορροφήσει ένα λογικό επίπεδο ζημιών και να συνεχίσει να αυξάνει το κεφάλαιο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!