1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τι συνέβη με την ένσταση που ασκήθηκε στην EIOPA;

Τι συνέβη με την ένσταση που ασκήθηκε στην EIOPA;

Τι συνέβη με την ένσταση που ασκήθηκε στην EIOPA;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το κοινό συμβούλιο προσφυγών («το συμβούλιο») των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών αποφάσισε ομόφωνα ότι η ένσταση που άσκησε η NOVIS κατά της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων είναι παραδεκτή.

Η ένσταση ασκήθηκε σε σχέση με την απόφαση της EIOPA να μην χορηγήσει πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία είχε ζητήσει η NOVIS.

Στην απόφασή του, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων αναγνωρίζει ότι οι αιτήσεις πρόσβασης σε έγγραφα που προβλέπονται στον κανονισμό αριθ. 1049/2001 μπορούν να απορριφθούν κατ’ εξαίρεση για την προστασία ορισμένων δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο της παρούσας ένστασης, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων επιβεβαιώνει ότι για ορισμένα έγγραφα που αποτελούν αντικείμενο του αιτήματος της NOVIS, μπορεί να υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την άρνηση πρόσβασης, προκειμένου να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας («ΕΣΧΕ»).

Το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων συμφωνεί με την EIOPA ότι πρέπει να υπάρχει ένας «ασφαλής χώρος», που να περιλαμβάνει όλες τις εποπτικές αρχές που αποτελούν μέρος του ΕΣΧΕ, όπου όλες οι πιθανές επιλογές και ιδέες μπορούν να συζητηθούν ελεύθερα χωρίς δημοσιοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι για δύο έγγραφα μπορεί να έχει χορηγηθεί μερική πρόσβαση.

Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων παραπέμπει την υπόθεση στην EIOPA για την έκδοση τροποποιημένης απόφασης.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!